Радев "намигна" на Нинова със служебния кабинет

Политолози: Държи се като човек с комплекси към БСП
141

Румен Радев обяви състава на служебния кабинет, който ще трябва да подготви предсрочните избори на 2 октомври. Но ще трябва и да се справя с не една криза, особено в енергетиката.

Ще се справят ли новите министри с тежките задачи?

"Това, което прави впечатление, е, че част от тези министри са били министри в другите служебни кабинети, назначени от президента, или са били зам.-министри, хора от неговия екип. Въпросът тук е подготовката на изборите. Има няколко кризи, едната от тях е свързана с доставките на природен газ. Има големи очаквания към това служебно правителство да предприеме някакви стъпки на започване на разговори с "Газпром". Друга важна тема е, че то трябва да вземе всички превантивни мерки от гледна точка на опасността от руска намеса върху изборния процес в България", заяви политологът доц. Милен Любенов пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Той коментира състава на служебния кабинет като "анти Нинова", като каза, че не за първи път президентът Радев използва ресурсите, с които разполага, за да демонстрира отношение към председателя на БСП и към ръководството на партията. Според него Радев се държи като човек, който има някакъв комплекс към хората, които всъщност са му дали път в политиката.

"Препотвърждава се една устойчива линия на политическо поведение на Радев. Той връчва всеки един път третия мандат на БСП и явно не е било заради ръководството на партията, а заради нейните избиратели. Поредно доказателство е, че той номинира хора, които са вътрешна опозиция. Неслучайно е изказването на Сергей Станишев с критики във вътрешнополитически план, насочени към БСП", каза политологът проф. Росен Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

Доц. Любенов смята, че най-вероятно ще видим смени на лидерите след изборите - например в партиите БСП и ГЕРБ.

"Продължаваме промяната" и със самостоятелно участие могат да победят на тези избори, защото ГЕРБ от 2 години се намира в електорално плато. От миналата година постепенно виждаме спад на твърдото ядро на ГЕРБ, докато "Продължаваме промяната" имат една доста по-широка периферия", казва той.

Вижте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В това служебно щом има заместник министри от кабинета Петков, работата е ясна. Измамата продължава. Толкова ли няма чисти хора в тази държава, че Радев опря до зам.министри на Киро?
54
2
 
15
 
! Отговори
джи пи преди 1 година
Радю е с прашки , а Нини е без бельо .
53
2
 
6
 
! Отговори
до 53 преди 1 година
С ляво кроше.
52
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не вярвам нищо правецът Гълъб Донев да остане служебен министър до изборите. Радев ще го смени след една седмица или апаратчикът сам ще се откаже. С изключение на г-жа Лечева и г-дата Зарков и Дерменджиев всички останали са много неориентирани, а времето не е за такива. Лазар Лазаров е най големият случайник, не е свършил работа 15 години
51
2
 
11
 
! Отговори
клоун преди 1 година
Трябва да са чисто голи , когато си дават мандатите .
50
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, Тея циркове са парлама. Нинова и Радев са от една боя. Те са артисти от Болшой театър. Москва не вярва на сълзи.
49
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев нокаутира Нинова със служебния кабинет. Кака вдигна кръвно. Сега ще фърля къчове до изборите.
48
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такава простотия и в държавите с харем не съм виждал
47
2
 
10
 
! Отговори
усет преди 1 година
Намигна й с г ь з ь си .ха ха ха
46
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ни интересува кой на кого бил "намигнал"?? Държавата е руина и се разпада..
45
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тия дърти меки китки и дървени философи дето обикалят студиата
44
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На баджанака също намигна. Намигвайки му каза: Взех ти жената, на ти мандата!
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Радев и този на снимката не са ли мъжете на Деса?
42
1
 
11
 
! Отговори
До 43 преди 1 година
Дънинг и Крюгер установяват, че невежеството поражда увереност. Те изследват когнитивната склонност на хората, които имат въображаема некомпетентност, надценявайки собствените си способности и доказват, че тези хора вземат лоши и грешни решения, а за грешките си винаги обвиняват други хора. Или с прости думи некомпетентните не разбират колко са некомпетентни. Те не са глупави. Тези хора са болни от илюзия на превъзходството. Сравнението Ви с Радев е основателно. Но той има и много съветници.
41
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президентът - най-неадекватният управленец. Боже, пази България от него и подобните нему грандомани и чорапи.
40
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие на нокаута намигване ли му викате, бе? :D
39
3
 
20
 
! Отговори
До 42 преди 1 година
Прав си. Когнитивно състояние на радеф е известно като Ефекта на Дъннинг Крюгер или иначе казано как глупавите са твърде глупави за да осъзнаят че са глупави.
38
4
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Радев наистина е странен типаж. Според мен е самовлюбен и самодостатъчен. Освен това смята, че той е единственният, който може най-добре да се справя и да управлява. Странно е, че периодично получава фиксации към отделни фигури в политиката - Борисов, Нинова, Петков. Което пак навежда на мисълта, че иска еднолично управление.
37
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е за Възраждане!
36
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Промяната Почина са секта. Не са партия. Радев ще се опита да поправи грешката си, че им гласува доверие. Радев създаде този Франкенщайн. Радев ще ги ликвидира. Ако не разчисти България от тези мошеници -Радев ще го последва импийчмънт. Нинова се зъби на Радев, но той има ресурса да я ликвидира от политиката. Назначи всички от опозицията на Нинова в служ.каб.Весела Лечева, Крум Зарков, уволнения шеф на завода в Сопот заема мястото и, а той съди Нинова за незаконно уволнение. Нинова е в цугцванг.