Петков: Борисов нищо не би могъл да направи, ако е на нашето положение!

От сутрин до вечер ни плюят, заяви премиерът
Обновена: 7 юни 2022 12:31 | 7 юни 2022 12:31, Нели Христова
281
Петков: Борисов нищо не би могъл да направи, ако е на нашето положение!
Снимка: БГНЕС

Тази седмица слагаме охрана на земеделския министър Иван Иванов, защото първите заплахи към него дойдоха. Това обяви в Садово на среща със земеделци премиерът Кирил Петков.

Той изтъкна, че "не е безрисково да спреш едни милиони на някои хора, които са ги получавали с години". И визира лабораторията за фитосанитарен контрол на ГКПП "Капитан Андреево".

"Говорим за нелегален внос на земеделска продукция, за странни тестове. Като отидох, не можах да повярвам", каза премиерът.  Той посочи, че за първи път българско правителство имало смелост да застане "срещу една мафиотска група, която беше окупирала границата". И добави, че в миналото земеделското министерство имало славата да раздава пари на едни хора с връзки.

Още по темата
"Това свърши! Ако имате проблем, сигнализирайте веднага", обърна се той към производителите.

По-рано Петков и земеделския министър Иван Иванов видяха на място щетите от градушката на 31 май и увериха, че държавата ще обезщети до месец стопаните на 100%.

"Решени сме да направим промени, но дойде войната, цените на енергоносителите се качиха. Слушам от сутрин до вечер Борисов да разказва как по негово време хлябът бил левче, а сега станал 3 лева. Как бензинът бил по-евтин. Нищо не би могъл да направи, ако е на нашето положение! Единствено се опитва да използва пиарски външната криза. Мисля обаче, че се справяме добре", оцени Петков. Твърди, че в момента страната е с 4,5% икономически растеж.

"Проблемът ни е инфлацията, която идва от енергийните източници и храните. И целта ни е да държим цените на продуктите ниски", обясни премиерът.  Повтори пред земеделците, че т.г. държавата ще вкара още 300 млн. лева допълнителни средства, за да подпомогне икономиката. Това щяло да задържи цените на храните.

"Ние сме от малкото страни в ЕС, където токът не се е качил от миналия септември, а за домакинствата изобщо не е увеличен", изтъкна Петков. Според него това не се случвало автоматично.

"И някъде всичко това потъва в една сериозна ПР кампания срещу нашето правителство. От сутрин до вечер ни плюят. Има едни хора, които знаят, че ще отидат в затвора, ако нашето правителство остане, и правят всичко възможно това да не се случи", каза премиерът.

По думите му външни фактори също искали кабинетът да падне заради твърдите му позиции.

"Имаме много врагове, но рано или късно тази мъгла от негативен ПР ще свърши", категоричен е той.

Петков няколко пъти повтори, че като цяло се справяли със ситуацията.

"И от сутрин до вечер чувам как правителството ще падне тази или другата седмица. Да, ама не падаме. Ако имаме възможност, тази промяна ще продължи и ще изчистим държавата. Но ни трябва още малко време", завърши той в Садово.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Нищо не би могъл да направи, ако е на нашето положение!" БОЙКО БОРИСОВ НИКОГА НЯМАШЕ ДА ДОПУСНЕ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ,КИРИЛЕ ПЕТКОВ! КОЛКОТО И ТРУДНО ДА Е ББ ЗНАЕ КАК ДА СЕ СПРАВИ,А ВИЕ НИ КАРАТЕ ДА МРЪЗНЕМ ПРЕЗ ЗИМАТА И ДА КУПУВАМЕ ДВОЙНО ПО-СКЪПИ ХРАНИ,Е АКО МОЖЕМ ! СТИГА СТЕ НИ ЛЪГАЛИ,ВЕЧЕ СТЕ МНОГО НАГЛИ,АМА МНОГО НАГЛИ ! ПЕТКОВ, РАЗТОВАРИХТЕ ЛИ КОРАБИТЕ С ГАЗ ? К А К В А Ц Е Н А Щ Е П Л А Щ А М Е ? ДО КОГА ЩЕ КРИЕТЕ ОТ НАС ????
180
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков щом го казва това, значи се страхува от алтернатива, артернатива на Борисов. Много бързо страстна с властта бе Кириле.
179
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире, далеч си от класата на Борисов. То и затова само неговото име ти е в устата. Докато теб ще те свалим с камъни, него го почитат навсякъде.
178
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байко Барисав сега тормози с глуппостите си само партийния актив на ГЕРБ и кметските си васали по общините. Държавата и народът не заслужават този тормоз да слушат брътвежите на един психопатт.
177
2
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
това,че ВИ плюят е тяхно право,защото са опозиция и трябва да свикните с това,НО и ВАШЕ служебно задължение и обещание пред обществото за КОРУПЦИЯТА И КОРУМПИРАНИТЕ ЛИЦА ТРЯБВА ДА ГИ ИЗПРАВИТЕ ВЪВ СЪДА СЪС ДОКАЗАТЕЛСТВА,ТЪКА КАКТО НАПРАВИХА ВЪВ СЪСЕДНА РУМЪНИЯ
176
25
 
2
 
! Отговори
българин преди 2 години
"И от сутрин до вечер чувам как правителството ще падне тази или другата седмица. Да, ама не падаме. Ако имаме възможност, тази промяна ще продължи и ще изчистим държавата. Но ни трябва още малко време" Чегърт-чегърт, и айде - ГЕРБ у канала на историята! У Kлoaкa Максима!
175
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То пък като гледам вие как се справите...с актуализации на бюджета и нови 3 млд. дълг! Страхотно!
174
1
 
19
 
! Отговори
Брей, тая градушка.. преди 2 години
...как е намятала тиквичките на пътя, брей!
173
11
 
40
 
! Отговори
Спас преди 2 години
Борисов никога не е и никога няма да бъде във вашето положение, просто защото той си върешеше работата и народът го обича. Вие... Вие ни завлякохте в дългове, които ще ги плащат и внуците на нашите внуци, госпожи и господа канадски променчици.
172
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България се нуждае от 3 милиарда кубаметра газ годишно. При цена 200$ на 1000 кубаметра както купуват Унгария и Германия примерно, това прави 600 милиона доалара годишно. Ако купуваме американска газ цената ще бъде поне 10 пъти по висока, а може и много повече от 10. Това прави 6 милиарда годишно за газ. Е може да се плати, но познайте от чии джоб ще се плати разликата от 5.4 милиарда, и как ще се отрази на цената на всички останали стоки.
171
27
 
8
 
! Отговори
Мали преди 2 години
Коалицията ГЕРБ-ДПС-Възраждане пращи от язвителна омраза, пръска злоба от ушите и в коментарите. По-добре ги оставете да изгорят от самосебе си. Не ги закачайте.
170
15
 
10
 
! Отговори
ББ=ПП преди 2 години
Видяхме ги и ББ и ПП.
169
29
 
12
 
! Отговори
Браво Киро! преди 2 години
Киро е сред хората, търси решения за проблемите. Тиквата щеше да се е скрил в джипката и само да минава транзит от там с 6 джипа охрана от НСО.
168
6
 
35
 
! Отговори
Изчегракване..от ПП. преди 2 години
Наистина Борисов нищо не може да ти направи. Т.Е да ти даде акъл как се управлява държава, защото досега нищо смислено не постигнахте.Само обещания.
167
6
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
На това ПРОСТОТО Кире само Борисов му е в устата! Какво сте се справили бе, неграмотнико, нито с пандемията, нито с инфлацията, нито с доходите се справихте! И ако не те показваха непрекъснато по медиите и не ломотеше глупотевини, може би щеше да свършиш работа за пет лева нищожество, случайник и безродник! Срам за родителите ти, че са отгледали такова пер-де!
166
32
 
9
 
! Отговори
Дайте да си го кажем преди 2 години
За 1/8 мандат Киро направи повече от ГЕРБ за 3 мандата.
165
26
 
8
 
! Отговори
А знаеме преди 2 години
Ако беше Тиквата, щеше да обикаля с джипката по разни ГЕРБ-аджийски предприятия и щеше да се бие в гърдите. А хората щеше да ги остави да си фалират, изобщо не му пука.
164
6
 
35
 
! Отговори
Кире, преди 2 години
не оправдавай некадърността си постоянно с Борисов. Този номер вече не минава.
163
4
 
5
 
! Отговори
Калин Блаз преди 2 години
Прохода Витиня карайте внимателно! Току що минах от там - има блъснато насекомо. Трафика е бавен
162
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога ББ отново, този срам никога повече! България не заслужава такова унижение, простащина и селяндурщина!