Йотова: В трудното време да не чертаем нови разделителни линии

"Който дръзне да разделя, ще получи присъдата на историята"
33
Йотова: В трудното време да не чертаем нови разделителни линии
Снимка: Прессекретариат на президента

„В днешното трудно и размирно време не бива да чертаем нови разделителни линии помежду си, не бива да се обръщат българи срещу българи. Този, който дръзне да разделя, ще получи присъдата на историята и на поколенията след него.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Пещера, където беше гост на празника на града, съобщиха от прессекретариата на „Дондуков“ 2.
 
„Дълга е българската история, не една и две мечти са изгорели на нейната клада. Но винаги сме успявали, когато сме били заедно. Заедно ще се справим и днес“, подчерта Йотова. В навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската армия тя припомни думите на един от най-добрите пълководци в българската история полк. Борис Дрангов: „За да побеждава, България трябва да се води от възвишени характери, а не от безмълвни, роболепни самопоклонци!“.
 
В приветствието си към жителите и гостите на Пещера вицепрезидентът изтъкна свободолюбивия дух и толерантност между хората в този край. „И тук беше запалено пламъчето на Априлското въстание. Пещерци криеха оръжието в църквите, при вярата, която ни спаси през петте века робство“, заяви Илияна Йотова. Тя подчерта, че и днес Часовниковата кула Сахата е символ на вярата, надеждата, единението. „Във вашите вени тече кръвта на хора, които знаят що е свобода, знаят как да живеят и да градят заедно“, обърна се вицепрезидентът към жителите на Пещера.
 
Йотова благодари на кмета Йордан Младенов и ръководството на общината, които с активната си работа „не допуснаха Пещера да заболее от една от най-страшните болести за България днес – обезлюдяването“.
 
По-рано вицепрезидентът посети село Радилово, където се поклони пред Паметника на трите поколения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: Йотова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарко, партията ти се самоуби. Вече няма кого да представляваш. Чао!
27
0
 
4
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Разеденителите на нацията, който ни разединяват и в момента. Говорят все едно не са отговорни за това което ни натресаха. Срамно о позорно е това. Не сте ми президент на мен
26
0
 
3
 
! Отговори
до президента преди 2 години
Поп киро руски Научихте ли Кирил и Методи от каква народност са?
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да си дарят всички средства от сорос и америка за българия за възтановяване на украйна не за оръжия
24
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Вие с Рундьо ги разчертахте вече, Йотова!
23
0
 
7
 
! Отговори
Гундяев преди 2 години
Хммм... Само оная линия дето ти разделя д-то на две равни части, не я закачай!
22
0
 
10
 
! Отговори
Биволица преди 2 години
Лицемерна!
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Калин - продължение от 20 Извинявай за грешката в началото на "20"..Искам само да допълня, че точно затова трябва да дегизираме БСП на всяка стъпка! Да разобличаваме лъжите и манипулациите й, цялото й "театралничене пред публика", изпълнено с внушения за сила и стабилност, когато всъщност БСП е по-безпомощна в политиката от последния пиян в кръчмата, прави такива глупости, такива мръсотии за да прави нещо, каквито истинските политици не могат и да сънуват..Да насочим прожекторите към БСП!
20
0
 
9
 
! Отговори
комунистите преди 2 години
най-обичат да получават, без да дават - пример г-жа Йотова , абсолютно безполезна, безлична службица, точно по комунистически
19
0
 
6
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Калин са им добре известни Вярват й защото си мислят,че БСП са излезли с успех чрез своя маньовар от Студената война,че всичко,което са правили досега е било само за да излъжем американците,а сега вече,след като ги "излъгахме" и влезнахме в ЕС, БСП ще свали булото си и ще грейне слънцето по нашите земи..Ето това им внушава с лъжите си БСП на тези наивници!И те не виждат основания да не им вярват доколкото "маньоврите" на БСП са им добре известни и им се иска нещо положително
18
3
 
11
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Точно така другарко! Време е да се откажете от зависимостта си към раша. Ще има период на абстиненция, но е за ДОБРО и за вас и за България!!!
17
1
 
15
 
! Отговори
Калин преди 2 години
Тая женица само с такива думички като " обединение, разединение, заедно, историята, свобода, единение......." стана милионерка. Най интересно е че още има хора които и вярват а няма какво да ядат. Илиянка обаче папка затова е като преяла с люцерна ***.
16
0
 
9
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен14 България е болна страна! - най-малко сега я вълнува светът отвън..Ние не можем да се оправим със светът в нашата страна, светът в нас и около нас, а БСП са седнали да ни делят на лагери...Сме.шковци! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА! Първо да оправим себе си - тогава ще имаме и сили и знания да участваме и в световните процеси, според мен..
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Взимай си Радев и отивайтв в Москва!
14
0
 
10
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Разделителни линии между българите няма. Има разделителни линии между българите и БСП! БСП не са българи след техния преход и преврати - това са интриганти, приели вражески съвети от наши врагове, хора, работещи против интересите на страната и народа, съсипвайки всичко хубаво в човека и света около себе си, поставяйки в свои измислени шаблони и клетки всичко чрез насилие, лъжи и манипулации..Ако БСП решат да бъдат българи, те трябва да излезнат от политиката на България безусловно, според мен
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, което наблюдаваме в момента не може да продължава повече. След много кратко време България ще се окаже или в лагера на победителите където САЩ и "голямо", а може би и глобално НАТО и ще бъдат нашия гарант за сигурност, разширен ЕС гарант за икономическия ни просперитет, Украйна като заместител на Русия и баланс на Турция, или ще бъде засипана в руините на сриналата се в нищетата на диващината си путинска Русия.
12
0
 
2
 
! Отговори
Чета и си мисля преди 2 години
Че недейте бе!
11
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Тази девойка,падаща в краката на руския псевдопатриарх ,да си стяга багажа за Русия.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие вече ги начертахте! Чрез манипулациите с машинното гласуване натрапихте този безродник Петков и компания. България лети към национална катастрофа с бясна скорост.
9
0
 
4
 
! Отговори
Black Sea преди 2 години
Грух-грух.