Кои ще са кандидатите за лидер на БСП ще се разбере на 22 декември

Левицата ще избере председател с пряк избор
34
Кои ще са кандидатите за лидер на БСП ще се разбере на 22 декември
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„На коалиционен съвет на БСП е обсъден лошият изборен резултат на левицата“, обяви Георги Свиленски от партията пред Нова телевизия.

„Беше направен много подробен анализ от председателя на предизборния щаб Кристиян Вигенин. Сега ще имаме време партията да се стегне, да се мобилизира”, обясни  той.

 „БСП ще има председател. На 22 декември има конгрес. Тогава трябва да се констатира оставката на лидера Корнелия Нинова и да се стартира процедурата по пряк избор. Тогава ще видим кои са кандидатите за председател. Само преди година и половина Нинова спечели с над 80% председателския пост. Мисля, че тя има подкрепа", каза той.

Още обаче не е ясно кой ще замести Корнелия Нинова, ако бъде избрана за вицепремиер.

На въпрос защо четирите партии не се срещнаха, за да подпишат заедно коалиционното споразумение.

„Това беше един елемент от сключването на споразумението. Такова е било желанието на част от другите партньори. Нашето мнение беше, че е хубаво всички заедно да присъстват на подписването. Това обаче не е толкова важно”, заяви той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: БСПсвиленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Ленин преди 2 години
Отдавна съм казал, че няма революция без кръвопускане. Това, което се случи на 10 ноември в България беше дворцов преврат и нищо друго.
23
1
 
2
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
Корни ше носи подмишка две лубеници , като цици----мин. на Индустрията и Председател на БСП.....машалааааааа....ДАЛИ ШЕ ГИ ОСТИСКА И ДВЕТЕ??!
22
2
 
0
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Анонимен 30: Това е гербаджийската опорна точка. БСП е сто годишна партия, носи негативите на прехода, но има и заслуги за движението на България напред. По време на Станишев и тройната коалиция България влезе в ЕС, БСП е член на ПЕС. А и всяка държава в ЕС има социалистическа или социалдемократическа партия.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да вземат да се разформироват. Нищо добро не донесоха на българия от 100 години. Винаги, когато са се месили в управлението сме стигали дъното. Ама откъде ще краднат тогава? Те така са научени - с кражби и помии по другите.
20
0
 
1
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
Корнелия Нинова има всички шансове да я преизберат. БСП участва в управлението, има вицепремиер и министри. Това е най-доброто, което можеше да се постигне след тази серия от избори
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо да вземе пример от Станишев и веднага да уволни КОрни за корупция, няма нужда да я чака да се задейства, сигурно е.
18
1
 
3
 
! Отговори
Ами, да... преди 2 години
КОРНИ СИ ОТИВА, И ИДВА КРУМЧО ЗАРКОВ, ПО ПРЕПОРЪКА НА РАДЕВ... НА НИНОВА И ДАДОХА ТЛЪСТИЯ КОКЪЛ НА МИН. НА ИНДУСТРИЯТА----ЗА ДА ГО ПРИВАТИЗИРА.... ХАХАХААА....
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който и да е, ще трябва да стане слуга на Чорапа, ако още не е
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
машинно ли ще е гласуването?
15
1
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Сергея ше съ връща от Брюксел свърши му мандата у ПЕС :)))
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема нужда! И така си е добре БСП )))
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сред комунистите борбата с вътрешния враг все още е на мода
12
4
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Корнелата няма да пусне кокала.Ще се извърти и ще остане начело на БСП.
11
4
 
3
 
! Отговори
е как кой преди 2 години
Наш Крумчо, то се знай....
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП бушон на Радеф!
9
4
 
5
 
! Отговори
БКП вр преди 2 години
89-a, комунистите не бяха убити. И тоова доведе до 30+ години страдание, мъки, нищета, злощаатие, болести, омряза, страх и болка! Младите, обаче, научихме урока и няма да повторим грешките на дедите си!
8
6
 
11
 
! Отговори
бай Ламби преди 2 години
Тцтцтц....тия се отърваха от Нинова ама я натресоха на целокупния български народ.Мноо са хитри еййй..комунисти!
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Онзи ден чух изказване на Добрев който вероятно ще се кандидатира отново,че е най-добре Нинова час по-скоро да стане министър,за да се отърве БСП от нея. Намекваше колко е корумпирана и некадърна. Значи бесепари като него предпочитат да ни управляват некадърници,за да успеят те да се намърдат на хубави позиции в партията. Смятайте за какви хора става въпрос. Те да са добре в партийните им места пък държавата кучета(Нинова) я яли.
6
4
 
6
 
! Отговори
Скарлет преди 2 години
Преди години *** играха почти същият сценарии!!! Само че с тройна коалиция!!! Сега идват харвардските кокорковци, които много се съмнявам, дали сами не са си ги печатали дипломите от така престижния университет!!! До тук с принципите, важното е БАНИЦАТА да се раэдели!!!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корнелия Нинова.