ГЕРБ отказа на ВМРО да има нов личен документ - "карта българин"

Предложението касаеше българите извън граница
Обновена: 18 ное 2020 11:08 | 18 ное 2020 11:03, Камелия Цветанова
29
ГЕРБ отказа на ВМРО да има нов личен документ - "карта българин"
Снимка: БГНЕС

Предложението на ВМРО да се създаде нов личен документ "Карта за лице от български произход", който да се отнася за българите извън граница, не беше прието от парламента.

Поправката беше внесена между първо и второ четене на Закона за българските лични документи.

Тя предвиждаше новият личен документ да се издава на хората от български произход, които живеят зад граница и нямат българско гражданство. С него те трябваше ще могат да пребивават трайно у нас, както и да учат и работят на територията на България.

Предложението предвиждаше картата за български произход да не дава права, каквито имат само българските граждани, като правото на глас.

Юлиян Ангелов от ВМРО защити искането на патриотите като посочи, че Полша и Гърция са въвели подобни лични карти и са дали възможност на техните общности свободно и без виза да пребивават на тяхна територия.

"Да подкрепим тези наши сънародници от Молдова, Украйна, Северна Македония, Косово, Сърбия, те не са малко, а милиони и може би повече, отколкото са българите в България", призова той.
 
С приетите промени в закона депутатите смениха правилата за открадната или изгубена лична карта. Вече, ако тя е била обявена за невалидна, няма да може отново да се обяви за валидна.

Целта от една страна е да се преустанови практиката веднъж обявени за невалидни български документи за самоличност, отразени в информационната система, поддържана от МВР, да бъдат възстановявани като валидни след отпадане на причината, поради която са били обявени за невалидни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Узбек с бг паспортАз пък съм твърдо против европейските държави да са в конфликт,без значение дали са в ЕС или извън ЕС, стига с тази пропаганда от преди 50 години, аман вече от нея, събудете се, нямаме и икономическа или друга изгода от такова разделение, имам чувството,че нарочно се насочва вниманието към определени държави, за да отклонят други държави вниманието от себе си!
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в последните няколко години македонците получават масово хърватски паспорти като единственото условие били да са етнически МАКЕДОНЦИ...тъй като в хърватия има официално признато македонско малцинство.явно кранчето за тези патриотари взе да пресъхва...конкуренция какво да се прави!
23
3
 
4
 
! Отговори
Шаро Балкански преди 3 години
Чисто и просто : да пише в личната карта етноса .... Едно време как пишеше ??? Аз лично сън ЗА , да се знае кой е българин , кой " римлянин " , кой е амуджа ..... Имената също много говорят , не българските да са с временно пребиваващ статут , да не се ползват от никакви социални пакети .....
22
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЛЕД 30 ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ-БЪЛГАРИЯ,РОМСКИЯТ РЕЗЕРВАТ НА ЕВРОПА!
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименБългария първо трябва да интегрира огромния брой роми на своята територия(по последни данни техния брой надхвърля 1 млн. 500 хиляди.)и тогава да мисли са българите в чужбина,защото те ще се опрявят някак си.факт е,че вече има цели региони в страната,където преобладава ромското население.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрециално българите в Украйна,Молдова,Русия,Македония и др.,трябва да имат такава възможност,идеята не е лоша
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идеята на ВМРО е добра, може и да се излъже някой българин да се засели в България, ако институциите и хората,работодателите не му смажат набързо желанието с отношението си и ниското заплащане.
18
3
 
2
 
! Отговори
Върховистите преди 3 години
са били живи фашисти, ако не и по-зле. Маса хора са избили в Пиринска Македония. Който се чуди какви са тия, да отиде в местността Бельов баир малко преди бензиностанцията на Шел край Разлог.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ф.С.В.ама това го кажи на тия от вмро и на всички наши политици.македонците живеят буквално от другата страна и те виждат в каква мизерия живее редовия европейски български гражданин.те ни казват-вие в европа ли сте?че като гледам вие живеете по-зле от нас...
16
6
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
фактът че Видин искаха да се "отцепят"към Румъния --какво да говорим???
15
6
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Имало милиони българи извън граница в- Молдова украйна Виетнам и Могадишо))) Пълни глупости!! ТЕ ако искаха -вече щяха да са в БГ-Но никой не иска!! По добре в Молдова отколкото в България)) за 32 г БГ политиците сринаха държавата и я продадоха --сега след Ковид пандемията ще има масово напускане на Българи--в близките 5 г България въобще няма да може да се оправи икономически!
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
парадоксалното е,че много "българи"от пиринска македония се присъединяват към македонските имигрантски общности в канада ,америка и австралия.македонците в тези страни са много по-сплотени и единни.докато специално в сащ е много трудно да намериш българи,които да държат на "българския си корен"...в австралия и канада можеш да видиш и срещнеш много македонци,но не можеш да видиш българи.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
с бонбонки и дрънкулки към велики българи...явно българската държава не си е променила много похватите от времето на върховизма в началото на миналия век.в отношението си към таканаречените "българи"в близката чужбина лъсва в пълнната си "прелест"лицемерието и мизерията на българската държава.усетили нищетата и простотията,с която ги дарява "майка българия"хващат куфара и заминават възможно по-далече от нея.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ето какво казва един бесерабски българин дошъл да работи в един хотел в боровец миналата година:бях настанен с още 5-6 човека в едно мазе с мухъл и влага...след близо един месец нечовешка експлоатация,аз получих 300 лв. заплата!
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
подкрепям, но не и да се реализира от тези.далаверата им с българските паспорти е под наблюдение и заформят далаверата карта българин.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радвайте се, че имаме шанс да мислим за ковид, предвид "На петък 13-и космическата скала 2020 VT4 постави нов рекорд, като премина на едва 400 км над южната част на Тихия океан. За справка Международната космическа станция орбитира над Земята на същото разстояние...."Щото можеше и да падне:(
9
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вчера вечерта един луд(ангел джамбазки)замеряше минувачите на улица пиротска с кондоми пълни с вода!крайно време е всички сгради построени от истински македонски патриоти в софия,варна,бургас,пловдив,плевен и т.н. да бъдат върнати на македонците!
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
преди десетина години имаше бум на разни молдовци и украинци да "доказват" български произход.идвайки в българия и виждайки нищетата и мизерията,в която са принудени да живеят и работят и веднага смениха "националността" си на русннаци и отидоха да живеят в москва и петербург...а онези,които взеха гражданство на секундата заминаха за германия.
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вмро са същите като македонците.Разпуснете тази глупост наречна историческа комисия.В 21 век да търпим титовски и живсковски историци само вреди на отношенията.След март никакво ВМРО в парламента камо ли във МС.
6
2
 
4
 
! Отговори
Ниш е България преди 3 години
Българска лична карта за всеки заявил български произход от РСМ, Молдова и Украйна.Постоянно вето за отродените!