Надежда за Перник: Режимът може да падне до края на януари

Кабинетът отпусна 30 млн. лева за решаване на водната криза
30 дек 2019 18:50, Красимир Ангелов
259
Надежда за Перник: Режимът може да падне до края на януари
Снимка: БТА

До края на януари, ако Господ е с нас, режимът на вода в Перник може да бъде отменен, заяви пред журналисти в МС министърът на икономиката Емил Караниколов. Той заяви това, след като кабинетът извънредно прие постановление, с което се отпускат 30 млн. лева за решаване на водната криза.

За да бъде отменен водният режим е нужно в язовир "Студена" да се вливат 500 - 900 литра на секунда, каза още той.

Още по темата
С тези пари, отпуснатите за решаване на проблема, финансови средства стават близо 35 млн. лева, каза премиерът Бойко Борисов. Решението е добър подарък за кмета на Перник Станислав Владимиров, който днес има рожден ден, каза Борисов и двамата си стиснаха ръцете.

Парите, които МС отпусна днес, са за ремонт на пречиствателната станция, нов магистрален водопровод и за ВиК мрежа в града, за да се намалят големите загуби на вода. Ремонтът ще се прави от държавата фирма "Монтажи". Нейните машини ще работят утре до 16:00 часа и на първи януари продължават, каза Борисов.

Проверяват се всички ВиК дружества в страната, икономическа полиция проверява и Перник и "който какво си е надробил, ще си го сърба", каза Борисов, цитиран от БТА.

Той добави, че днес в Плевен е имало акция, свързана с оползотворяване на отпадъците, но не даде повече подробности.

Другата година започва изпълнението на воден проект на стойност 120 млн. лева, чрез който ще бъде подменена ВиК мрежата на Перник, нещо което не е правено 70 години и сигурно няма да бъде повторено още десетки години, подчерта кметът на Перник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бонго като види зора и постъпва в болница със сърдечна атака, иначе е здрав като бик. Как става?
200
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обонго от Банкя пак заглавичква стадото оФче с врелки-некипели.
199
1
 
26
 
! Отговори
men преди 4 години
напушва ги смех на снимката мутрягите. и има защо. разиграват цял народ от над 10 години и бавно го пращат в отвъдното. и джамии ще строят и чела у под ше бият, стига да им фърлят по некой шекелец. а режима ще спре ама като вица с колелото, друг път....
198
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 191ЦЯЛОТО БКП СИ ОТИВА ЗАВИНАГИ.......Господ много здраве да ти даде за това което си написал!!! Бог да те благослови!
197
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джамиите бяха центъра в който се привличаха и зомбираха хора,превръщаха ги в крайни ислямисти и терористи,а след това ги използваха за битки,убийства и атентати,а накрая родителите им оставаха без децата си,използвани в политически борби и убийства!Спрете този строеж на джамията,финансирана от външни сили!ЗАБРАНА НА АНТИБЪЛГАРСКИЯ CОPОC В БЪЛГАРИЯ !
196
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАБРАНА НА АНТИБЪЛГАРСКИЯ CОPОC В БЪЛГАРИЯ !Хора,забранете го,както и в Англия и други държави го забраниха,дори и в САЩ е забранен,а тук си развява байрака!Гласувайте за Тръмп,спрете Cороc!Софиянци,copocoидите искат да строят джамия в центъра на София,на мястото на царските имоти и царската конюшня,спрете ги!Внесли са искане до общината да им предостави царския терен от конюшните!
195
1
 
19
 
! Отговори
Може, може преди 4 години
Режимът, Бойковият режим.
194
1
 
20
 
! Отговори
Безценни лъжи преди 4 години
Всички знаят че гепят водата за да могат разни угодни на властта бизнесмени да си пускат ВЕЦ-овете и да си ползват фабриките.Как е възможно да изчезнат 15 милиина кубически метра вода за 2 месеца,хайде 3?Ако бяха просто течове то язовирът би трябвало да е в Перник Нещо има и господата на снимката го знаят много добре.*** колко са закоравели в лъжите какви театри разиграват и колко не им пука за хората.Нищо добро не ви чака с такива хора.
193
1
 
23
 
! Отговори
Бай Миле преди 4 години
Гледам с умиление - внука на Темелко Ненков - кметче на Перник, до телохранителя на Другаря Т.Живков, агента от ДС - Буда..да си раздават едни 35милиона един на друг.Тези не вадят нищо от джоба си - те дават одраното от всички български гърбове и души.Това го гледам в 21век , не след 1944г.Това става днес в 2020година..след 30години ДЕМОКРАЦИЯ!Сетихте ли се - техните деца и внуци ни управляват-единят кмет, другият премиер, а от 9милион, в обора са останали по малко от 6милиона матерял за стрижба
192
1
 
8
 
! Отговори
Синоптик преди 4 години
Ако не вали яко, според мен няма да падне.
191
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес историята на Перник бе пренаписана. Кракра Пернишки остана в миналото. Новият герой на града се казва Бойко Пернишки! Да живей и се слави името му поне хилядолетие, така както бе с Кракра!
190
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А обезщетихте ли животновъдите за избитите стада и пропуснатите ползи?
189
0
 
15
 
! Отговори
А къде преди 4 години
Са милионите на Лилето Винетката.
188
0
 
7
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
кво 30 милиона за Перник? те там се трпеха и копаха за по хиляда-2хиляди лв.
187
1
 
17
 
! Отговори
ген. Буйко преди 4 години
Падането на режима до януари е надежда за цялата нация, не само за Перник.
186
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 192НЕ, Запада няма да ви спаси.Напротив, точно Запада ви натресе Тивоча и изгони Станишев заради руската ориентация.Тиквата им е обещал да спре руските проекти и те го тупнаха за премиер.Спасение НЯМА!!И виновника за всичките ви нещастия е ЗАПАДА !!!ФАКТ и то неоспорим ако имахте поне малко акъл в главите.
185
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нужен ли ни е министър, който се надява БОГ да оправи проблемите му?Зададох глупав въпрос. Утре да направим избори в Перник, герб ще ги спечели! Сами сме си виновни!
184
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Надежда за Перник" ?!?!?Шегувате ли се???В Перник ще са на режим поне 1-2 години.Тиквата ще ви заличи от лицето на земята.Скоро и в дуги градове ще е същото.
183
0
 
6
 
! Отговори
Don Claude преди 4 години
Може, ама няма.
182
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА СТРАНА В СВЕТА КЪДЕТО ПОЛИТИЦИ ОБРИЧАТ НАРОДА СИ НА БЕДСТВИЕ ЗА ДА ВЗЕМАТ И СЕ ЗАДЪРЖАТ НА ВЛАСТ БЕЗ ДА СА ПОД ВЛИЯНИЕ НА ВЪНШНА СИЛА.