БСП анализира вота, но не му било времето за оставки

Ръководството и опозицията виждат различно резултатите
63
БСП анализира вота, но не му било времето за оставки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Драматичен пленум за анализ на изборните резултати на БСП започва в този час на "Позитано" 20. Ще бъдат обсъдени два доклада - на ръководството и на опозицията, които имат различни тълкувания на резултатите.

Заседанието е с участието на новите кметове и общински съветници.

Надявам се, че анализът ще бъде трезв и разумен, а не захаросан, какъвто беше на предходните парламентарни и европейски избори, коментира Борислав Гуцанов, който иска оставката на ръководството, цитиран от "24 часа".

БСП трябвало да се бори не за балотаж и второ място, а да се бори за управлението на страната.

Няма основания за оставки, на тези избори БСП се представи по-добре в сравнение с предходните, резултатите не са толкова черни, колкото са изкарани в паралелния анализ, контрира обаче Георги Гьоков. Но допълни, че всеки има право да си каже мнението.

Въпросът с оставките в момента не е реалистичен, но трябва да се проследят тенденциите в партията, каза Янаки Стоилов и поиска безпристрастен анализ.

Георги Гергов също заяви, че не е сега времето да се занимават с оставки, защото партията имала 30 - 40 хиляди ръст.

Оставките не са най-важното, трябва да се види дали има желание за осмисляне на грешките и за промяна, която да помогне да се спечелят следващите избори, коментира пък президентът на ПЕС Сергей Станишев.

За него големият въпрос бил защо БСП губи избори трета поредна година, след като ГЕРБ ерозира. Въпреки това българите не припознават БСП като алтернатива, каза той. Ако сега пак да заметем нещата под килима, не ни очаква добра перспектива за следващите парламентарни избори, предупреди той. И критикува, че се прави подмяна в характера на партията. БСП оцеля в прехода, защото се социалдемократизира, стана модерна и приемлива за българите, а сега губи основни свои характеристики в резултат на политиката на ръководството, допълни Станишев.

Според него БСП се превръщала в лидерска партия, в която демократичното начало е подтиснато, ставала лидерска. Проблем било също, че БСП се самоизолирала от европейското си семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: БСПизборирезултати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
19
 
! Отговори
фурнаджията преди 4 години
няма по големи фурнаджийски лопати от мандраджиите.вчера тия дето искаха оставка днес викат не е време за оставка.хаха.няма такъв цирк.давай смело г-жа лъжа напрад само ти можеш да затриеш тая .ибана партия.да те цункам по големия тезгях
35
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фалшивата опозиция да си вземе фалшив болничен и да се фалшифицира във фалшивата държава със фалшивите избори и фалшивия вот на фалшивите калинки със фалшивите къщи за гости и фалшивите коалиции.
34
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То на фалшивото БСП май единственото му занимание е да си аналлизира постоянно резултатите а не да смъкне хунтата от власт!
33
1
 
17
 
! Отговори
До Курнелия е абсурд преди 4 години
А ти кого предлагаш? Мая Манолова или Елена Йончева.Забелязахте ли че като Елена Йончева след като се уреди на топло местенце в Брюксел, коментарите станаха къде по-възпитани? Вече не обиждат българите и колкото и да са различни, поне са по-уважителни?
32
6
 
4
 
! Отговори
Сандьо преди 4 години
До Анонимен-18 : Вие /БКП-СДС-ГЕРБ/,след като ликвидирахте икономиката и държавноста в България след 1992 г. , си помислихте ,че само вие ще крадете и само вашите деца ще ходят тук-там . Дълбоко се лъжете ,господа ликвидатори !
31
6
 
19
 
! Отговори
Курнелия е абсурд преди 4 години
*** очевидно(може би без да иска) помага на Борисов, защото тъкмо когато на него започнат да му се клатят краката и се появява тя и започва да плаши хората, че тя може да стане министър председател. Въпреки, че е очевидно, че народа (те и в БСП половината не я искат) никога няма да допусне *** да ръководи България. Това се вижда вече три пъти поред на избори. Не го ли схванахте все още...
30
8
 
2
 
! Отговори
Моню преди 4 години
До Анонимен -21 : Е ,то и СДС на никого не беше нужен след големия шут на Народа , но сега се прегърнаха и разцелуваха с Борисов ,той ги измъкна от сметището и сега са горди гербаджии ,чисти като утринна роса ! А,щеше да ги гони за БАНДИТСКАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ !
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия само дишат въздуха и вземат 1 лев субисидия, след като си паднал 20 пъти на изборите най-логичното нещо е да си закриеш партията, не само да подадеш oставка. Aма 1 лев субсидия си е 1 лев и него няма да пусне тоз питбул.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Запад е комунизъм и социална държава. В Африка и Индия е либертарианство и несоциална държава. Хората бягат в 1-2 страни на Запад заради добрите социални условия за гражданите.
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарко от село Крушовица подавай оставка прибирай сино от Кравария и бегайте на село, че мулето реве да го яхнеш. А шлангажията да бега да си полива магнолиите че исъхнаха. И ти и той неставате за нищо. И двамата сте Умни сеяндури и ставате само за пасене на овце и доене на крави.
26
11
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ДЕСЕТ години вече Простака от село Банкя МЪТИ ВОДАТА в държавата!..ДЕСЕТ години!!..За това време разрушената до основи Германия стана отнаво първа икономика на континента!!..Какво направи Тиквената ШАЙКА за тоя период от време?..-КАКВО?..Освен да уреди клонингите си с апартаменти,службици,къщи за гости,тераси и лични асансьори?..КАКВО?!
25
5
 
3
 
! Отговори
Бенчо преди 4 години
До Анонимен 15 : Грешка на езика ! Ставаше въпрос за окраденото от БКП-СДС-ГЕРБ /една и съща мафия/ ,ликвидирала България след 1992 год. ! Понеже БСП им грабна кацата и лъжицата с меда след посочената година ,сега не могат да спят спокойно и измислят най различни долни лъжи , една от последните която е ,че БСП не е спечелила нищо от последните местни избори ! Днес отново ще си подвият опашките и ще се приберат в червено-синята -герберска черупка !
24
8
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
и не само нейните деца бягат "на запад"!..Ами погледнете себе си и комшиите си!..Защо е така?..Много просто:-Първо:-Защото ОТРЕПКИТЕ,от сорта на Миковия,който най-нагло заяви на времето че .."Приемали ВИНАТА с..МЕЗЕТАТА" доведоха страната до колапс...Разбира се,не без активното участие на "ликвидатора на Републиката"-Драгалевския цгнин Костов и негова ШАЙКА от "Мистъри 10 процента"..Забравихте ли?...Много ви е къса паметта!..И второ,много важно:-Мутрогербаджиите ДОВЪРШИХА делото на "първите
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоГладна кокошка просо сънува.
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Децата на Нинова са отишли при социалиста Бърни Сандърс.
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А не е ли време за закриване на БСП ?Кому е нужна БСП в 21 век ?
20
0
 
11
 
! Отговори
КЪВ АНАЛИЗ БЕ.... преди 4 години
НА ЗАГУБЕНИТЕ. ИЗБОРИ ДО ДНЕС, ЛИ....?!!!!ШЕ И ТРЕБВА ЦЕЛ МЕСЕЦ НА КОРНИ!!!
19
1
 
13
 
! Отговори
Тъжен факт преди 4 години
Много русофили уредиха децата си да учат в Америка с путиновите комисионни.Справка синът на *** Нинова и доведения от дългата Деса син на така наречения прецедент Радев.
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоИмам само 1 въпрос защо децата и са в САЩ, а не във Куба или Венецуела отговор не искам.
17
4
 
9
 
! Отговори
14-та загуба на БСП преди 4 години
Това е 14-тата поредна победа на ГЕРБ(Борисов) над БСП.14 пъти БСП яде як бой от ГЕРБ. *** вместо да се крие в миша дупка, да излезе като мъж, какъвто тя твърди, че е и да си подаде незабавно оставката. *** не е БСП...