Каракачанов след ударите в Сирия: Няма заплаха за България

Това беше превантивен и предупредителен удар, коментира военният министър
Обновена: 14 апр 2018 14:31 | 14 апр 2018 10:00,
104
Каракачанов след ударите в Сирия: Няма заплаха за България
Снимка: Архив, БТА

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов увери, че няма непосредствена заплаха за България заради ударите в Сирия.

Още по темата

"Това, което видяхме през нощта, беше един удар – превантивен и предупредителен", каза той пред bTV и добави, че по никакъв начин не се очаква сухопътна операция.

"Най-вероятно руснаците са били предварително предупредени кои райони в Сирия ще бъдат атакувани", коментира Каракачанов.

По думите му ударите са приключили и оттук нататък отново идва ред на дипломатите и политиците. Сигналите от България са за мирно разрешение на проблемите на масата за преговорите, допълни още военният министър.

Той обясни, че категоричната българска позиция е, че призоваваме за умереност и търсене на диалог.

"Изстреляни са над 120 ракети по 3-4 обекта в Сирия. Говори се за 11-12 свалени ракети. Процентът на свалените ракети е малък, което показва, че само сирийката противовъздушна охрана се е противопоставила, а не и руската. Такива бяха и уверенията от руска страна. Това показва, че много вероятно е да има комуникация между Русия и САЩ. Умерената реакция на Русия показва, че е имало предварителна информираност между двете държави", коментира и пред Нова тв Каракачанов.

Министърът на отбраната добави, че към този момент не се очаква мигрантска вълна към България и не е необходимо въоръжените ни сили да бъдат привеждани в специална степен на готовност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти пък младежо да не би да пиеш уски и да си лягаш с ъс Сър Елтън Джон .със парите от нивите на дядо си които ти е завещал..43960
66
0
 
33
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
До Анонимен 60Ами човекът в ерата на парите е заменен с неговата равностоиност в пари!И цената му се ползва , без значение че е хуманодоид!Парите не различават нищо друго!
65
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тебе пък кой те пита бе чичо? Я сядай на масата да ядеш боб яхния и да пиеш ракия.
64
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шкембе войвода пуснал за вода , този е пълна пародия
63
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе маи голямата заплаха за България 30 г.са еи тия тикви като него които сами си ги отглеждаме и избираме..така че еи тоя Борисов и компания са на голямото зло за държавата ни..Бог да пази БЪЛГАРИЯ.
62
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква заплаха да има повече от това да има управници като вас.
61
11
 
36
 
! Отговори
Ванга преди 6 години
Още през 80 те години Ванга предсказа:Русия ке тръгне да трови ора по целио свет. Ама светот ке и го върне. Накрая от глад *** ке ручат трева као добиток...
60
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трай, коньо, за зелена трева!Защо ли не му вярвам?
59
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Войната е преди всичко пари и огромни печалби за ограничен кръг богопомазани!Някой печели от страданията, от кръвта на хората... Ужасно еКой има интерес от тази война в Сирия? Кой?Седем години се "борят" с едни терористи! Седем години! Инфантили управляват света! Като деца си играят с огъня, а човечеството стои отстрани в очакване на фойерверките. И победителя, за да му направи триумф. Но победител този път няма да има. Който оцелее, ще завижда на изгорелите.
58
0
 
42
 
! Отговори
ХРИСТО(С) преди 6 години
До Каракачанов: Разчиатайки на вашият професионализъм, ще разберете, че войната е дошла, когато бъдем победени. Никоя нация, която държи оръжие и призовава за мир не трябва да се приема на сериозно. Ако искате мир, свалете оръжията. Ако искате дългосрочен мир - разглобете оръжията. Ако искате война, не говорете за мир. Ако искате смърт - отивайте първи на фроновата линия.Човечеството не е мръднало за 10,000 г. еволюция!
57
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това на коя ракия го каза?
56
2
 
47
 
! Отговори
нов Закон преди 6 години
Да се приеме Закон , хора с наднормено тегло да нямат право да заемат такива Постове като Министерство на Отбраната , срам и позор за всички войници в Армията
55
3
 
37
 
! Отговори
вааа преди 6 години
Ванга беше цялта в ракови метастази и накрая умря.Русия ще победи за кратко всички. Виждайки това САТАНА ще изпрати - АНТИХРИСТ, който ще завладее целия Свят. Евреите ще му повярват и първи ще бъдат избити от Антихрист.
54
5
 
36
 
! Отговори
До 48 преди 6 години
Да...и Ванга още е казала, че путин ще е цар на света...ще разгроми америкабци, англичани и марсианци едновременно.Знарме ги вашите пророчества на Ванга...писани и разпрастранявани от Москва.
53
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Теб пък кой те пита, бе??Цял свят те разбра какво си ченге и платен руски агент.Че ще ни и успокояваш...все едно трябва да ти имаме доверие за каквото и да било.
52
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин стоя като статист в Сирия на указаните от Пентагона точки по време на ударите и естествено че нищо не и се случи на непобедимата му армия. Сега МО на Русия ще разпространи фейка че са свалили с руския дарак С400 към 150-200 томахавки и ще очаква аплаузите на верните русофили.
51
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е Волен - завършеният онанист, презиращ родителите си?Дето се е направил на болен зада не го вземат в казармата.
50
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНищо такова не е казала Ванга стига сте разтягали локуми. В руските сайтове какви ли не глупости се пишат за Ванга, но общото между тях е че Русия винаги е победител.
49
1
 
50
 
! Отговори
777 преди 6 години
Каквото и да се случи на тоя свят за България никога няма опасност, доходите на населението са свръх високи, децата са с предимство, имаме свръх инвестиции, фльорци си правят селфита с цветни полянки за 5 милиона, пенсиите на старите отрудени хора са изключително високи и се покачват всяка година....въобщееее рай!
48
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лесно му е на Каракачанов. Ако се появи и най-малката заплаха за България звъни едно телефонче на льотчик-пРезидента Радев и проблема се решава. Льотчика подгонва томахавките с Миг29 и една по една ги елиминира като им демонтира бойните глави в движение.