Радослав Миленков остава шеф на Фонда за гарантиране на влоговете

Той ще заема поста в следващите 4 години
1
Радослав Миленков остава шеф на Фонда за гарантиране на влоговете
Снимка: Reuters

Радослав Миленков остава председател на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките за нов 4-годишен мандат, реши правителството на редовно заседание днес.

Миленков е магистър по финанси от УНСС и притежава дългогодишен опит в банковата сфера. Работил е като инвестиционен посредник, одитор в "Делойт и Туш България".

В периода 2003-2011 г. е заемал различни ръководни позиции в системата на "Първа инвестиционна банка" АД, вкл. член на Управителния съвет (2005-2011), а от 2012 г. до м. ноември 2014 г. е бил член на Управителния съвет на "Общинска банка" АД и изпълнителен директор на банката.

С решение на Министерския съвет от 19 ноември 2014 г. Миленков е определен за председател на управителния съвет на Фонда на мястото на подалия оставка Росен Николов.

С друго решение правителството освободи членовете на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата поради изтичане на мандата им и определи новия състав на Комисията за следващия петгодишен мандат.

Досегашният член на Комисията Владимир Иванов става неин председател, Дарин Ангелов запазва позицията си като член на Комисията и през новия й мандат, а за втори член е определен Калин Стануков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Всъщност какъв е смисъла от този фонд, при фалита на КТБ се оказа, че Фонда не може да изплати гарантираните влогове.