Версиите за падането на L-39: Човешка грешка, техническа неизправност, неправилно зададена команда

Следствените действия продължават
14 сеп 2024 12:10, Нели Христова
167
Версиите за падането на L-39: Човешка грешка, техническа неизправност, неправилно зададена команда
Снимка: БГНЕС

Човешка грешка, техническа неизправност или неправилно зададена команда? Това са трите версии, по които работят разследващите за причините, довели до разбиването на учебно-тренировъчния самолет Л-39 вчера на "Граф Игнатиево", съобщи майор Христо Анчев- наблюдаващ прокурор от Военно окръжна прокуратора Пловдив.

С настъпване на утрото следствените действия в база "Граф Игнатиево" бяха подновени. Разследващият прокурор от военноокръжна прокуратора Пловдив майор Христо Анчев съобщи трите версии, по които се работи.

"Дали пилотска, т.е. човешка грешка или пък техническа, или пък някакви неправилно зададени команди от командния център.Разследването продължава. Ще се назначават експертизи, разпитват се свидетели", посочи майор Христо Анчев- поркурор от Военно окръжна поркуратура.

Втори оглед засега не се налага. Местопроизшествието така или иначе е запазено. То е във военно формирование. Няма какво да изчезне, допълни той.

По думите му причината не може да се изясни толкова бързо. Разследващите очакват данните от черната кутия да стеснят версиите за инцидента

"За черната кутия ще ви кажа, понеже аз я видях лично вчера бях на място. Черната кутия е намерена и по мнение на военните, там дето разбират от тези неща общо взето е сравнително запазена. Може би ще се разчете. Но това вече ще го каже експертът. Това са предварителни данни".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от Общество
Диана Русинова: МРРБ обсъжда нови критерии за поставяне на пътна маркировка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
7
 
8
 
! Отговори
ТОВА Е ФАКТ: преди 4 дни
БЪЛГАРСКОТО КОМАНДВАНЕ НА ВВС. И ПЕРСОНАЛА ПО ОБСЛУЖВАНИТО--- ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЧИТЯТ ОТ РУСКИ И РУСОФИЛСКИ ВРАЖЕСКИ ЕЛЕМИНТИ!ТОВА Е ПРОСТО- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!!
125
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
до 134 Кога ще дойдат тези самолети от САЩ бе, чоджум? Ще доживеем ли това време? А, децата ти сигурно ще го доживеят този момент.
124
5
 
7
 
! Отговори
БАС ДЪРЖА, ЧЕ... преди 4 дни
...дойдат ли новите самолети от САЩ, саботажите ще нараснат НАД 200%.......
123
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Всичко друго, но не и управленска грешка. Замитаме следите под килима, и така до следващата катастрофа......
122
2
 
5
 
! Отговори
Само питаме: преди 4 дни
ЩОМ А. ДОГАН , МОЖЕ ДА ИМА И ПРЕКАРВА ПРЕЗ ГРАНИЦАТА 125 -кг. ЗЛАТО, ЗАЩО И НАШ РУСОФИЛ ГДЕТО ГАЗИ ЗНОМЕТО НА ЕС, ДА НЕ СЕ ОПИТА ДА ПРОВАЛИ ЩОУТО ЗА ПРЕД НАТО , ЗА БАЛА С. ПАРИ...ВИНАГИ ЩЕ ИМА, КОЙ, ДА МУ ГИ ДАДЕ...ХАХАХА
121
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
до 129 Кравар, помниш Топ Гън, нали? Там приятелят на Том Круз си разбива главата в съкления купол на F-16 когато се наложи да катапултират двамата. Не се отвори навреме купола. И това 1986-та година филм...американски където самите американци показват че и нов американски изтребител може да получи дефект. Разбра ли ве, кравар?
120
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
до 129 Кравар, ми айде ве. Докарай краварските тенекии F-16 от САЩ които закупихме, като не искаш руска техника. Впрочем този самолет е бил чешко производство, кравар!
119
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Трябва да се смени цялата съветска/ руска и остаряла такава техника. Да не се допускат руснаци, сърби и граждани на РСМ, до военното ни министерство, базите и всичките му поделения. Местата за ремонт и др.
118
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Светла им памет. Наистина смели, щом приемат да летят на толкова стари самолети. В командването трябва да дойдат енергични и подготвени хора, да работят по натовски стандарти и да имат обхващащ поглед върху цялата система, по всяко време. Да бъде упржняван постоянен контрол. Наличната техника трябва да се подмени с нова такава, а не постоянно да се ремонтира. Пуделите от ПП,ДБ заради които пропиляхме почти милиард за избори, трябва да бъдат наказани на изборите.
117
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
до 120 За жалост тоя загиналия Дункин на 28 години и едно коремно не може да направи. Виж го на снимката. А Радев на 60 години прави по няколко. Това е жалкото.
116
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Причината може да е порив на вятъра и наднормено тегло на екипажа, което води до нарушена центровка на самолета, слаба тяга - в горния край на лупинга самолета почти зависна.
115
1
 
2
 
! Отговори
Герен преди 4 дни
ПИЛОТИТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ КЛАСА И ПО ИСТИНСКИ ОТ ДРУГИ ПРОФЕСИИ(НО В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ПРИНИЗЯВАМ ДРУГИТЕ) . ТЕ СА УМНИ ТОЧНИ И БЕЗ ПРАВО НА ГРЕШКИ. ЗА ТОВА ТРЕБЕ НИ ТАКЪВ ЧОВЕК ЗА УПРАВНИК. НО НЕ КОРУМПИРАН.
114
2
 
2
 
! Отговори
1331 преди 4 дни
До 13Освен това, със самолет Л-39ZA (Луциферр-3х13=39, В 13-тийя час на 13-ти в петък!!!! ZA - Обръщаме световния ред, последните стават първи!!! (Между другото, знаели са, че след 13 ще бъде 14 и че след петък идва събота!!!)
113
2
 
2
 
! Отговори
Д-р преди 4 дни
Ох,пациентчето ми,пак ли си избягал чадо..
112
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Руската армия става само за паради.Нашата и за това не става...
111
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Рундьо Чорапогащников и той дърпа дявола за опашката.Коремни шми прай...
110
1
 
7
 
! Отговори
Хм преди 5 дни
Какви версии, какви пет лева.Двама души си отидоха без време, единият от които съвсем без време - на 28 години, 8 дена преди сватбата си и с неродено още дете.Това дете ще знае баща си само на снимка.Ако е вярно това, което пишат някои коментатори, че им е било наредено да летят атрактивано, на пределно малка височина,този, който им е дал такава заповед колегите на загиналите с краката нагоре да го обесят.Правосъдие,че няма да има и,че истината няма да излезе, е ясно.
109
2
 
4
 
! Отговори
13 преди 5 дни
До СатанинскоПетък 13ти на 13та минута
108
3
 
4
 
! Отговори
До Капитанът преди 5 дни
"ще остане в секретен доклад и няма да се оповести на народа , по същия начин както не казват за руските диверсанти ,които взривяват военните ни заводи и складове."_А ти какво очакваш.Щом участваме във войната срещу Русия на страната на Украйна,а ние участваме,сумати оръжие и боеприпаси им дадохме и продължаваме да даваме и с това сме легитимна военна цел.Радвай се,ако работата се размине само с диверсии и не се стигне до реално бомбене,че ракетата не прави разлика военен лиси,цивилен ли си.
107
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
до 115 На вас краварите денонощно ви се привиждат руснаци забъркани навсякъде. Вие сте болни мозъци бе!

Спонсорирани публикации