Експерт: Когато в мирно време загине военнослужещ, това е провал на командването

Според Владимир Миленски Радев използва ВВС за политически цели
14 сеп 2024 10:20, Нели Христова
121
Експерт: Когато в мирно време загине военнослужещ, това е провал на командването
Снимка: БГНЕС

Когато в мирно време загине военнослужещ, това е провал на командването. Колкото по-тежки са последствията, а авиокатастрофата е едно от най-тежките възможни, толкова по-нагоре в командната верига е провалът на системата. Това е някаква проява на некомпетентност. Това заяви военният експерт Владимир Миленски в ефира на БНТ.

Той е категоричен, че коренът на проблема не е пилотска грешка: "Ако я има, тя е следствие от проблема. Отказ на техника също не е причина за произшествието, а е следствие на проблема."

"Авиошоутата през последните десетина години се експлоатират за политически цели от президента Румен Радев. Той манипулира ВВС за свои политически цели. Това е морална злоупотреба с власт в името на личния пиар", подчерта експертът.

Той уточни, че в бойните авиации не се допуска пилотите да се занимават с демонстрации на рискови летателни фигури от висшия пилотаж с хиляди летателни часове. Това се прави от изключително малка група изключително тренирани пилоти.

Той се надява разследващите и политиците да спрат да използват ВВС за политически цели. Никога не е късно за оставка, а това е и първото нещо, което трябва да се случи в такъв случай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от Общество
Православната църква отбелязва Кръстовден
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 5 дни
Каза Владимир Зиленски
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
А КОГАТО В МИРНО ВРЕМЕ ПОЛИЦИЯТА ОРГАНИЗИРА ТЕРАКТ НА САМОЛЕТ ЗА ДА КОМПРОМЕТИРА ДЕЙСТВАЩ ПРЕЗИДЕНТ И ДА ОЧЕРНИ НАТО ТОВА КАК СЕ НАРИЧА?
26
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Този не е експерт а rлynaк. Никой не може да е отговорен безразборно да е отговорен за постъпките на някой си. По тази логика значи може министъра на МО да е виновния. Отказ на техника не е вина на ръководството. Електроника например може да се развали произволно и няма как да се предвиди или избегне това. А авиошоуто е традиция много преди Радев да е президент а той за разлика от този самозванец е експерт. Има си прокуратура и тя ще прецени на кой е вината.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Дрънкат пълни глупости и никой не повдига основният въпрос - защо България, държава член на НАТО вече от 20 години все още ползва самолети закупени по времето на СССР? Къде ни е съвременното натовско оборудване? Защо пилотите и войниците ни се учат на музейни експонати? Защо летят на скрап?
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
ПОРЕДНИЯТ ПЕЕВСКИ ЕКСПЕРТ
23
1
 
3
 
! Отговори
КАТО ХИИТЛЕР преди 5 дни
МЕЧТАТА НА ТРИФОНОВ Е БИЛА ДА СТАНЕ ПИЛОТ, АМА НЕ СТАНАЛ. И МНОГО ХАРЕСВАЛ ТАЗИ ПРОФЕСИЯ И ПОДПОМАГАЛ ЛЕТЕЦА РАДЕВ ЗА ПРЕЗИДЕНТ. ТА ТАКА СЕ НАБЪРКАЛ В ПОЛИТИКАТА И РАЗБЪРКАЛ ДЪРЖАВАТА. И ХИТТЛЕР НЕ СТАНАЛ ХУДОЖНИК И КАКВО НАПРАВИ...?
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Няма нужда от експерт 3 българи загубиха живота си а това ръководство си живее животът Сгрешили но никаква отговорност Защо
21
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Поредния експерт на хранилка при Шиши.Винаги има човешка грешка.И защо са турили снимка със укрозначка
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
По времето на социализма всеки ден загиваха хора! Мерките за безопасност бяха на много ниско ниво. Работниците масово бяха без предпазни средства и без никакъв инструктаж. Началниците пък не носеха никаква отговорност. Постоянно става тежки инциденти по строежите, в заводите и в армията. Много хора умираха и абсолютно нищо не се разследваше. Партията беше приела тези инциденти за нещо нормално и един вид цената която трябва да платим за имаме прогрес.
19
0
 
12
 
! Отговори
38 годишен преди 5 дни
Пилотирането на 38 годишен самолет, с 10 години по-стари от старши-лейтенанта, е отговорност на министъра на отбраната , правителството и парламента.
18
3
 
5
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 5 дни
От 1952 г. до 1991 г. в българските Военновъздушни сили са станали 134 катастрофи, при които загиват летците, а самолетите са напълно разрушени. Само през 1973, 1984 и 1990 г. няма катастрофи, това показва статистика от 2021 г. на БТА.
17
2
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 дни
До Радослав....Бойковия експерт трябва ли директно да каже, че министерството през последните 3-4 години беше служебно, и се иэбираше и ръководеше от Румен Радев. Или ти сам ще се сетиш по некое време..
16
8
 
4
 
! Отговори
Е НЕ СТАВА! преди 5 дни
РАДЕВ ЗА ДА СИ НАПРАВИ РЕКЛАМА ПОГУБИ ДВАМА ЛЕТЦИ. НА ВРАМЕТО ТРИФОНОВ ГО КАНДЪРДИСВАШЕ ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ И РАДЕВ ОТКАЗВАШЕ С ДОВОДА, ЧЕ НЕ СТАВА, А ТРИФОНОВ ГО РЪЧКАШЕ - СТАВАШ БЕ, НИЩО РАБОТА.
15
4
 
8
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 5 дни
този миленски само като му видиш физиономията разбираш че става въпрос за умствено увереден от посещения в посолството
14
4
 
9
 
! Отговори
КъФ експерт? преди 5 дни
Тоя шемет не беше ли бивш политически офицер подвизавал се като цензор в Информационния център на МО при Тагарев? КъФ експерт кви 5 лева?
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Този човек си казва нещата в прав текст и си е точно така Каква демонстрация на какво то няма нищо Загинаха напразно вече 3 българи и всеки се крие няма отговорност и пак същите излизат вече 4 години крах над закона са явно
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
По времето на социализма всеки ден ставаха тежки инциденти но имаше пълно информационно затъмнение и никой не разбираше. Често дори и близките на жертвите също не знаеха истинската причина за смъртта. Просто им се съобщаваше че техният роднина е загинал при инцидент докато е изпълнявал служебните си задължения и случаят приключваше. Няма разследване, няма виновни. Няма и на кой да се оплачеш. Държавата в лицето на БКП и ДС коли и беси. Постоянно, всеки ден загиваха хора при трудови злополуки.
11
2
 
6
 
! Отговори
ГОЛЯМА ИЗЛАГАЦИЯ преди 5 дни
СТИГАЩА ГРАНИЦИТЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО.....
10
2
 
6
 
! Отговори
ГЛАВНОКОМАНДВАЩИЯ.. преди 5 дни
ОСОБЕНО, ПЪК И КАТО ВВС МУ Е СПЕЦИАЛНОСТТА И МУ СА ПРЯКО ПОДЧИНЕНИ.....
9
6
 
16
 
! Отговори
Радослав преди 5 дни
Да обвиняваш президента който е парадна фигура в парламентарна република е все едно да обвиняваш чистачката в летището за авиокатастрофа!

Спонсорирани публикации