Запрянов: Помощта за Украйна е ясна и декларирана

Страната е жертва на агресията, всички помагат
13 сеп 2024 09:11, Инна Ангелова
64
Запрянов: Помощта за Украйна е ясна и декларирана
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов увери, че всичко, което даваме досега на Украйна, е на база действащи решения от НС. “Даваме само от излишното имущество на българските въоръжени сили на Украйна”, каза още министърът.

"Имаме излишни свръхзапаси, които предоставяме на Украйна. Всички пакети които правителството е гласувало са заминали. Ние помагаме на една жертва на агресията”, допълни Запрянов пред БНТ. По думите му помощта, която оказваме, я дават всички страни.

“Нашата помощ се използва на територията на бойните действия. Всичко, което се дава на Украйна е декларирано", подчерта военният министър.

Атанас Запрянов коментира и вдигането на заплатите на военнослужещите с 30% през 2025 г.:

"Това увеличение е достатъчно на първа стъпка. Тази мярка е навременна, даже закъсняла. Една от причините, която ни пречи да вземем хора в армията са наемите, които те плащат в постъпване в гарнизоните. "Мисля, че капиталовите проекти за организация ще се извършват по график", уточни министърът на отбраната.

“Увеличението на военния  бюджет да позволи да увеличим компенсациите. Ще променим и компенсационните суми, които отиват в чужбина, обясни още министърът.

По думите му има чувствителен дефицит на кадри в гвардията. "Не е въпросът само да изберем гарнизона, а да поощрим дефицитни специалности. Мислим за специална програма при гвардейците. Да повишим с бонуси тяхното заплащане. В момента най-голям е интересът за охранители", добави още Запрянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: Украйнавоеннипомощ
Още от Общество
Тормоз над семейството на Васил Гюров: Заплахи, кражби, побой над сина му
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 дни
До ало ало/11 "... от цар Борис трети насам всички сте продажници и марионетки!" - КОЙ? 85 те % дет гласуваТЕ да ВИ управляват отвън ли?
11
1
 
22
 
! Отговори
до 10 преди 6 дни
ще бъдат спряни руснаците, като цъфнат на баба ти налъмите!
10
2
 
19
 
! Отговори
ало ало преди 6 дни
и какво помогнаха нашите 100 БТР, да очистят повече укрофашисти с един удар, а машината на скрап! а тука щяха да помогнат при бедствия, наводнения, пожари...от цар Борис трети насам всички сте продажници и марионетки!
9
1
 
32
 
! Отговори
Декларирана ли?! преди 6 дни
Пред кой!? Първо отричахте, че се изпраща оръжие, после признахте, че се изпраща, но само старо и повредено, после от чужди вестници научихме, че пращаме всичко без да подбираме, освен това от чужди политици научихме, че сме дали 3,6 милиарда суха пара на Украйна (към оня момент, сега е повече вероятно), после имаше снимки как САУ-та заминават заедно с БТР-ите никой от вас продажници и дума не обели та какво сте декларирали и пред кой?!
8
28
 
0
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 6 дни
Руските фашисти ще бъдат спряни. Така Светът спря и Хитлер. Диктатурите винаги завършват с тяхната гибел.
7
2
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 дни
До 6 "... защо за пенсионерите,не казваш така ,ясно и декларирано увеличение на пенсиите с 15%." - защото е военен министър, а не социален! Други неадекватни въпроси, про'с'так неграмотен!?
6
0
 
10
 
! Отговори
090 преди 6 дни
До ***--- и всичко за клоуна без власт е безплатно?
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Др.запрянов,защо за пенсионерите,не казваш така ,ясно и декларирано увеличение на пенсиите с 15%.
4
1
 
25
 
! Отговори
Миру мир преди 6 дни
Има предложение да се върне жестът на добра воля пропорционално на всички онези страни, които са предоставили военна помощ на Украйна. Например, Полша достави на Украйна военна техника за 3 милиарда долара. Тази сума се разделя на цената на руските искандери, кинжали, оникси... И се изпраща с удари в Полша, като ответен реверанс. Ако Полша или НАТО отговорят, започва ядрен Армагедон. Още не е късно България да промени решението си.
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А, излишното политическо имущество на България може ли да дадем? Нищо де, давайте давайте. Накрая да я затваряме тази държава, русофилите в Русия, русофобите в Германия или Полша, където искат и да се свършва. Ясно е че народ тук няма, само елементарни частици, които се мразят, заради други народи.
2
5
 
23
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 дни
Браво на Запрянов! 85% у нас ясно декларират 7 пъти вече за 3 години, подкрепата си за ЕС, НАТО и Украйна. Точно така трябва! Имаме и два милиона излишни европеидни про'с'така дет гласуват ЕС да им дава МРЗ, дано и тях да изпрати в Украйна! За доброто на България!
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
То и помощта за хитлеровият райх е ясна и декларирана

Спонсорирани публикации