Обсъждат трима за вътрешен министър, ако Стоянов не остане

Може да има и още промени в служебния кабинет
Обновена: 24 авг 2024 21:07 | 24 авг 2024 21:00, Стела Стоянова
55
Обсъждат трима за вътрешен министър, ако Стоянов не остане
Снимка БГНЕС, архив

Обратното броене за кабинета „Главчев 2” вече започна. Задачата, която получи служебният премиер от президента в четвъртък, беше да предложи правителство около, което да няма съмнения за политическо влияние и което да гарантира честни избори. Румен Радев няма да приеме служебен кабинет с участието на Калин Стоянов. Това обяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

Освен вероятната замяна на вътрешния министър, неофициални източници твърдят, че може да се стигне до още промени в настоящото служебно правителство.

„Да, оптимист съм, защото думите на президента при връчването на мандата бяха разбрани от всички правилно. Г-н Главчев има втора възможност да представи кабинет, който да направи честни, нормални избори в България и да имаме ново правителство след няколко месеца, защото не виждам накъде повече можем да падаме надолу”, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

По информация на NOVA разговорите за рокади в министерствата вече има. След излизането си от „Дондуков” 2 Димитър Главчев не даде конкретен отговор дали ще смени Калин Стоянов или не. Но източници на NOVA съобщават, че в момента има три имена, които са възможни за поста на вътрешния министър – двама от заместниците му – Тони Тодоров и Стоян Темелакиев и директорът на Главна дирекция „Национална полиция” – Атанас Илков.

Официално потвърждение дали това са имената, които се обсъждат, засега няма. Но, ако все пак в понеделник Калин Стоянов пак бъде в папката с имена като предложение за министър – указ отново няма да има, отсече вицепрезидентът.

„Стоянов поражда политическо напрежение и няма доверие в политическите партии. Изглежда, че той се стреми към своя политическа кариера, няма как да е гарант за честни избори", допълни тя.

Досега против оставането на Калин Стоянов се обявиха почти всички партии в 50-ия парламент. От парламентарната група на ДПС обаче застанаха за него, а председателят им Делян Пеевски обяви, че ако Стоянов бъде махнат, той ще му предложи политически пост. Друг ключов министър, този на отбраната, също още не знае съдбата си.

„Засега съм член на първия кабинет на Главчев. Много съм благодарен, че бях част от екипа му. Има още време до понеделник. Всички планирани приоритети са изпълнени, мисля и за следващите”, коментира военният министър Атанас Запрянов.

Той уточни още, че ако му предложат да остане, ще приеме. „Главчев познава много добре както всеки министър, така и секторните политики, ще подбере правилните хора. Имам пълно доверие в премиера и ще приема, ако ми предложи да остана на поста”, каза още Запрянов.

Вероятно премиерът ще направи факт и друга рокада, за която се пошегува преди време – тази във външните работи. Според неофициална информация Димитър Главчев е възможно да смени себе си с досегашния си заместник-министър Иван Кондов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от Страната
Доброволци и пожарна още борят огъня в Гюргич
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Калинчо Приключи Всякак. С пост си! Защо беше това ежене? И тия " юмруци"? Радев знаеше защо го вдига,но Тоя индивид и лице Едва ли! -:)
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Темелакиев трябва да е! Те работят двамата добре със Стоянов.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
не искали били, звънне ли им борисов веднага ще поискат, и горица плачеше и не искаше да е служебен премиер предишния път, как бързо се съгласи сега а участието в протеста на въоръжените полицаи показа кой я е агитирал
41
0
 
1
 
! Отговори
АМИ, ДА.... преди 2 седмици
ПАРТИИТЕ ПОЛУЧАВАТ СУБСИДИИ ЗА ИЗБОРИТЕ--- А НАРОДА НЕ ПОЛУЧАВА НИЩО, ЗА ДА. ГЛАСУВА, ЗАТОВА И НИЕ СИ ИСКАМЕ " СУБСИДИЯТА ОТ 100-Э / на глас../----- БЕЗПЛАТНИЯ ВОТ Е ВРЕДЕН ОСТАТЪК ОТ КОМУНИЗМА!!!!!!ПАРТИИТЕ, ТРЯБВА ДА СИ ПЛАЩАТ ЗА УЧАСТИЕТО НА НАРОДА В ИЗБОРИТЕ---- ВСЯКА ПАРТИЯ , СПОРЕДВЪЗМОЖНОСТИТЕ....ХАХАХА
40
0
 
1
 
! Отговори
АМИ, ДА.... преди 2 седмици
ЩОМ ПРЕЗИДЕНТА И ПАРТИИТЕ ЩЕ ПЛАЩАТ И РАЗДАВАТ " ПОРЦИИТЕ"--- И НИЕ ОТ НАРОДА СИ ИСКАМЕ ПОРЦИЯТА ЗА ВОТА ОТ 100-Э/ на глас.....ХАХАХА....
39
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 седмици
Един посредствен индивид от краен квартал,подпали чергата на държавата.И малките деца разбраха,че Калю е продукт на нереза,който грухти по цял ден из коридорите на нс,когато то работи.Отиваш си днес,утре ще бъдеш забравен. Некадърните хора,много малко се помнят че ги е имало.
38
1
 
0
 
! Отговори
Карачанаков преди 2 седмици
Киро пак я свърши като кучето на нивата къв е този Списък на Шиндлер това е Списъкът на Костя ами с право ти е бесен кво да каже сега на .Мутрафонова как да и обясни че списъкът е негов.
37
1
 
3
 
! Отговори
Ufologist преди 2 седмици
Квартал Христоботев в София е бъдещето на България Вечер гнусни кючеци и маанета кантът богати ци г ойнери барони някакви на тротоара си правят скара и пиянстват про с титу тки навсякъде дрога зимата се горат гуми и *** лу ци мерише прекрасна.Мутри бързи кредити заложни къщи корумпирани ченгета.Такава ще стане цела България до неколко години.Защото българите сте най про с тия народ на този свят!
36
0
 
2
 
! Отговори
JOKERA преди 2 седмици
Трябва да се работи против установения ред.Установеният ред на Комунисти мутри и сорумпирани ченгесари.
35
1
 
1
 
! Отговори
Рогатия х й преди 2 седмици
37 Цецо Ухото ли бе шефа на сонтрацандата при Банкянската мутра.
34
2
 
3
 
! Отговори
Рашко преди 2 седмици
Да върнат Цв. ЦВЕТАНОВ....
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Боко каза да го маха. Въпросът е решен.
32
0
 
3
 
! Отговори
Сливане преди 2 седмици
На МВР с МО и Спешна помощ в едно и да сложат Еди лид за министър, та да видите как ще потръгнат нещата!
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И накрая от тримата най-дългия. ХАХАХАХАХАХА
30
1
 
2
 
! Отговори
Стоян Стелий преди 2 седмици
Епаааа... За наденицата!!! Арна си е баш как си трЕбе!!! Не моЕ си разделите порциите ли,мъпети на Посолството?!? Циркаджии!
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да номинираш човек, който не си е свършил добре работата е слабост, грешка. Но да номинираш мръ сник, който противопоставя едни групи на други, работи против установения ред, използва полицаи за да бият по улиците, това вече е проблем на националната сигурност.Само дето у нас и ДАНС са проблем на националната сигурност!
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пожарев, мъжленцето на Горчицата е сред основателите на ГЕРБ в Благоевград. Отново планът на Тиквата се оказа съшит с бели конци.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тази кукла на конци на Делян Магнитски по име Калин няма нито срам, достойнство, отговорност и чест. Жалък и посредствен циркаджия не е необходим на МВР. Определено друго не може да върши освен да се прави на началник на службите. Даже не става и за охранител в ,,Борисовата градина.
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Браво на президента. Тая калинка на мафията ГЕРБ и ДПС Калинчо, трябва не само да бъде махнат а да бъде съден от военен съд. Него за подбудителство към политически митинги на милиционерите, а тези които бяха на политически митинг, трябва да бъдат дисциплинарно уволнени. Не си играйте с държавата. Почвайте да си изпълнявате задълженията. Дисциплинарно уволнение на всички милиционери дето бяха на политически митинг.
25
1
 
9
 
! Отговори
до 15 преди 2 седмици
При положение, че статуквото разполага и с главен прокурор, и с калинката на МВР, и с подкупна правосъдна система, защо не ги осъди за предполагаемото "цоцане", а само трoловете пишете за него :) Не беше ли първото нещо, което каза Петков, като премиер, че ББР е източена от 8 души и не се ли вихри сега този скандал, но само за единия