"Гръцко синьо" - книга за потайностите на Гърция

Дава разнообразна информация
27 юли 2024 13:37, Елка Василева
15

Много българи през лятото посещават Гърция. Освен с красивите си плажове, нашите съседи са горди с това, че са потомци на древен народ. За потайностите на страната писателката Анита Димитрова разказва в книгата си "Гръцко синьо".

"Тя вече има доста читатели. Това не е първото ѝ издание. Излезе през 2021 г. Сега е преработено и допълнено с нови фотографии, с нови дестинации. Хората, които имат интерес към Гърция, ще намерят разнообразна информация в нея", каза писателката в съботното издание на предаването "България сутрин".

По думите ѝ все повече хора избират по-далечни дестинации в Гърция. От една страна заради по-различния пейзаж, от друга - заради презастрояването, замърсяването на природата и лошото обслужване на места по нашето Черноморие.

"Гръцко синьо" започва с най-популярните и достъпни дестинации като Халкидики и Тасос и стига до далечни места, които изискват по-сложна организация и по-дълго пътуване.

"Има глава в книгата, която се казва най-хубавият плаж в Гърция. Плажът е "Лафонис", намира се на остров Пелопонес. За всяка представена дестинация има карета със специална информация - дали мястото е подходящо за почивка с деца, как се стига, кои месеци е добре да се посещава, дали е сред по-скъпите, или сред по-достъпните финансово дестинации", обясни Димитрова пред Bulgaria ON AIR.

На въпрос кои са най-нетрадиционните дестинации, на които е попадала в Гърция, тя отговори, че такива са местата, на които се стига трудно - където няма летище на острова. До тях пътуването се случва само по вода.

Димитрова уточни, че има острови, до които се плава по 10-12 часа.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
кои преди 1 месец
До Анонимено-в. Трикери до Волос
11
0
 
0
 
! Отговори
кои преди 1 месец
О. Трикери до Волос
10
0
 
0
 
! Отговори
Anonymous преди 1 месец
Повдига ми се от такива пишман "писатели"! За Гърция и не само за нея, може да дава съвети и пише пътеводители, само онзи, който я познава добре. Живял е години наред в държава и е имал възможността да посети много места.
9
0
 
1
 
! Отговори
ъхгй преди 1 месец
Ще си я купя книгата.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гърция беше, през 70те, изключително зле изостанала аграрна страна, бетер Африка. Имам бротовчеди в Сидирокастро и Серес. Като идваха на гости, събираха и си ядяха и последните трохи от масата. Докато ние хранехме с хляб прасетата, козите, овцете....Сигурно сте чували за т.нар. Петрички инцидент 25та година, когато няколко села покрай Кулата са нападнати и опожарени от гръцки войски...но нашите са ги изгонили обратно.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наистина гърците никога не са ни обичали, за тях винаги сме били второ качество хора. Незанисимо от ходенето на море и купуването на имоти там сега. Преди да влезем в ЕС на Кулата постоянно ни връщаха за щяло и нещяло, преди това ни тормозеха с визите. Независимо от това, в Сандански като видят в магазина непознат човек, му казват "калимера". Всяка жена на юг от Благоевград си мечтае да се ожени за грък. А преди влизането си в ЕС през 81ва, даром, без да покрива никакви изисквания, Гърция беше
6
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гърция е keнеф , гърците са надменни и мързеливи. Има много по- яки дестинации с топ- ниво на обслужване.
5
5
 
8
 
! Отговори
РВ преди 1 месец
Византийците не са ни приятели. За съжаление мутрите ни накараха да избягваме нашето прекрасно Черноморие и да си харчим парите по гръцките каманаци.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На кои острови са пращали Българи на заточение?
3
7
 
8
 
! Отговори
Аполлон Вангелов преди 1 месец
ГЪРЦИЯ Е РАЯТ = ПАРАДИЗОС.........Билгариа е АДА . ДОМЪТ НА ХАДЕС .
2
5
 
11
 
! Отговори
ъъъъъ преди 1 месец
много сериозна книга ше да е , дали ше фане 1000 книги тираж
1
2
 
12
 
! Отговори
Ушан преди 1 месец
Добре че няма вентилатор зад водещите, че ще излетят!