Тошко Йорданов: Питайте Бойко защо махна "Гражданска защита"

Наблюдаваме весел държавен хаос
26 юли 2024 13:44, Стела Стоянова
73
Тошко Йорданов: Питайте Бойко защо махна "Гражданска защита"
Снимка БГНЕС, архив

Това е ужасна трагедия. Проблемът е, че когато трябва да има държавни органи, които да реагират в този случай, ние нямаме, да речем, „Гражданска защита“. Оказа се, че нямаме нито едно звено, което може да реагира.

Това заяви председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов по повод взривове в складовете за фойерверки в село Гара Елин Пелин, предаде БГНЕС.

Тошко Йорданов поясни, че кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов не е от ИТН, а е издигнат от местна коалиция.

„Той иначе се води независим. При такива трагедии големият проблем е, че държавата не може да реагира. Така беше с пожарите, а сега с този взрив. Трябва да видим първо каква е причината за взрива, защото още нищо не се знае. Защо само да спекулираме, такива взривове се случват по целия свят“, каза той.

Според него тази трагедия показа, че „нямаме нито едно звено, което може да реагира“. „Вие знаете какъв весел хаос беше, как бронирани коли дойдоха след не знам колко време, как не влязоха вътре да проверят, как имаше проблеми и с пожарните“, добави Йорданов.

Още по темата

Народният представител съобщи, че от общински съветници на ИТН в Община Елин Пелин е разбрал, че всъщност частни лица са си платили, за да дойдат частни пожарни и водоноски.

„Не е държавата, а частни собственици. Единият, на магазина, сам си е докарал пожарната да гасят запаленото „Фантастико“. Тези хора с пари са си платили, за да дойдат водоноски“, допълни той.

Йорданов отбеляза, че ГЕРБ махна „Гражданска защита“. „Така че намерете Бойко Борисов, който се прави на разбирач по всичко и го питайте защо по неговото управление махнаха „Гражданска защита“. Ние в момента нямаме държавна организация, която да реагира при бедствия и аварии – това е истината. Сега наблюдавахме весел държавен хаос. Оттам нататък реакцията на кмета е 26-та дупка на кавала", категоричен е той.

Йорданов коментира и какви са очакванията на ИТН относно решението на Конституционния съд. „Проблемът е, че изтече информация, която ако е вярна, ще имаме прекрасно доказателство за поредния уж независим орган, овладян от политическата класа“, подчерта той и уточни, че евентуално решението на КС ще е в полза на промените по отношение на служебните кабинети и отпадането на промените, свързани с правосъдната реформа.

Според него, ако този информация се окаже вярна, означава, че има „блестяща проява на политическа намеса в независим орган“.

Попитан кой е замесен, Йорданов посочи, че има двама нови конституционни членове на КС – Десислава Атанасова и Борислав Белазелков. „И двамата са директни политически номинации по времето на сглобката. Брутални политически номинации, без криене на сделка между двете политически сили, които си бяха направили сглобка за управление, а на всичкото отгоре Атанасова е и вносител на промените в Конституцията. Ако тук имаше морал в цялата тази работа, или ако можеше Атанасова да си позволи да има морал, защото подозирам, че е имало звънене по телефона от партийния й лидер, най-малкото, което щеше да направи, е да си даде отвод специално в този казус“, каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Джо преди 1 месец
И какво щеше да помогне гражданска защита ? Много е лошо когато започнат дорфчета да дават мнения. Бегом да се возите на ескалаторите в моловете.
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крайно време е всички да се осъзнаят Не може пожарникар да управлява държавата за да разберете колко е умен ще ви кажа че по татово време в Симеоново пожарникарския Факултет по цял ден играеха мач не съм чул и не съм видял някой нещо да учи баща ми казваше *** народ слаба държава
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Африкански питай го ти,нали за това си в парламента?!
61
1
 
5
 
! Отговори
Alex преди 1 месец
Да не са изпращали помощ на УКРАЙНА да празнуват контраотступа си?
60
0
 
5
 
! Отговори
Alex преди 1 месец
Тротила при огън гори, а не гърми! Оставете песните на разни "експерти" като Славчо Велков по ордени и медали! Има намеса на човешка ръка!
59
0
 
5
 
! Отговори
Спонсор преди 1 месец
Затова в РУСЕ идваха РУМЪНЦИТЕ да гасят, щото на софрата ГОЛЯМ ГО ВАДИМ!
58
1
 
6
 
! Отговори
Alex преди 1 месец
Я да си припомнят смотаните софиянци от влашко, помашко, врчанско и шопско, каква беше пожарната в СОФИЯ? Ввойници, щото жълтотиквениците и за това не ги бива, освен за рев!
57
1
 
3
 
! Отговори
Alex преди 1 месец
Къф телефон, кви пет лева? Деса общата в тоз момент е правила мамалига на Тиквата след поред ните нощни упражнения! Колко ли *** е гълтала горката за тоя пост?
56
1
 
3
 
! Отговори
Разкарай преди 1 месец
Си тъпия сурат.
55
2
 
4
 
! Отговори
Тоше, преди 1 месец
Да кметът на Елин Пелин е издигнат от местна коалиция,в която са ВМРО и ИТН.Не ни прави по -про. сти от теб.
54
6
 
9
 
! Отговори
Ха,ха преди 1 месец
Тошко африкански не е измислен герой
53
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че с какво беше полезна "Гражданска защита", една синекурна служба! Даже и изпит сме държали в Университета! Занимаваха ни със стари неща от времето на ядрената надпревара!
52
11
 
11
 
! Отговори
С И С преди 1 месец
Горкия г-н Африкански! Пак е падал на главата си.Някой да му каже да не коментира неща които не са му ясни.
51
1
 
20
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Тошко, защо да не го питаме и за: спреният проект АЕЦ Белене, Южен поток, Бургас- Александропулус? Иван Костов - за унищожаването на икономиката? Царя за 800 дни които щеше да ни оправи всички и още и още...
50
4
 
14
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
Не просто Гражданска защита! Някой бе измислил Министерство на бедстията и авариите, специално за Емел Екстрем! Тиквите го премахнаха, вместо да го направят работещо! За тях има само едно Министерство - Вътрешното! Всички друго е пълнеж! Анализа на нашите многобройни експертни структури - агенции, институти, сектори, отдели бордове, щабове също е за критика - не предвиждат реалностите! Например заявиха, че Путин няма да напада, а той нападна! И други примери, но буквите са малко!
49
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами то не е хубаво да има много свидетели /Гражданска зашита/, когато се имитира катастрофа, бедствие, авария, с цел каква? Целта е да се оплюе министър, цяло правителство, да се смени отговорно лице в дадена област, да се вземат пари от застраховател, да се запълни медийно време с цел най-висок рейтинг и и т.н.
48
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак Борисов им е виновен. За какво е НС с 240 души, всеки с 10 бона заплата, ако един човек приема законите. Тошко да вземе да прочете стенограмите и ще разбере това, за което пита.
47
8
 
18
 
! Отговори
Аполлон Вангелов преди 1 месец
БОЙКОС Е ЗА СЪДЕНЕ, И ЗА РАЗСТРЕЛ НА НОВИЯ СТАДИОН НА ЦЕЦЕКА..ТАМ ДА СЕ ИЗПЪЛНИ СТРЕЛБАТА .
46
3
 
15
 
! Отговори
До 46 преди 1 месец
Фактът, че питаш е показателен, че правилно си добавил "***" като си писал коментара си. Гражданска защита не са вездесъщи, безсмъртни или ангели-хранители, но бяха звено, което беше объчено да действа при различни аварии и да се изисква адекватна помощ от другите звена когато трябва, ама ти отде да знаеш, то да напишем коментар от един ред а бая по-лесно, все пак най-вероятно разбираш и ти - от всичко и то по много
45
19
 
10
 
! Отговори
Тошко тъпото преди 1 месец
И какво щеше да помогне гражданска защита в случая?