Нова експресна автобусна линия ще вози до Златните мостове на Витоша

№61 стартира на 15 юли
4 юли 2024 08:19, Петър Бойчев
13
Нова експресна автобусна линия ще вози до Златните мостове на Витоша
Снимка БГНЕС

От 15 юли в София тръгва нова експресна автобусна линия с номер 61, която е с маршрут от НДК до местността Златните мостове. Автобусът ще се движи всеки ден, а предложението е на заместник-кмета по транспорт инж. Илиян Павлов и общински съветници. Това съобщиха от Столична община на официалния си сайт.

Линия 61 ще тръгва от спирката под Моста на влюбените и ще се движи по бул. "България" и през кв. „Бояна" до Златните мостове. Превозните средства ще спират при булевардите "Акад. Иван Гешов", "Гоце Делчев", "Тодор Каблешков", както и на няколко спирки в кв."Бояна". Целта е да се осигури бърз директен транспорт към планинатата Витоша, както и връзки с метрото при НДК и при бул. "Иван Гешов". Освен това, 61 ще даде възможност и за качване на велосипеди на началната спирка при НДК.

Линия 63, която досега стигаше до Златните мостове, се скъсява до спирка "Ул. Бялата чешма" и започва да се обслужва от нископодови автобуси с климатик, което ще подобри комфорта на пътуване в кварталите „Бояна" и „Бъкстон".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от Страната
Туристите у нас оставят въглероден отпечатък още с идването си
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ще направят удобно на едни, ще прецакат други. ППДБ+ работи...Спасете София от СС
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ЧУДЕСНА ИДЕЯ
10
2
 
3
 
! Отговори
Право в целта преди 2 дни
Пътят до Златните мостове е трагикомичен, като картофена нива, и повече там с колата си не се качвам.
9
2
 
7
 
! Отговори
Жител преди 2 дни
Защо ще скъсявате 63? Живея в Овча купел 2. Сега е удобно и има връзка с метрото на Красно село. Как да стигна до някъде си, за да се кача? Или да слизам в Бояна от 63, за да чакам препълнен и тръгнал от центъра рейс? Защо новото удобство за някои трябва да е свързано с лишаване за други хора? Едно време имаше 61, тръгваше от автогарата на Овча купел? Поредната идея на "майсторите" на Патриарха ли е това? Просто не пипайте нищо повече! Само поразии една след друга правите!
8
0
 
5
 
! Отговори
СЕЛЯН БАТ преди 2 дни
И какво ни интересува това нас, нормалните провиниалистически бекове, ядещи крави, смърдящи на обор и ракия?
7
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Този Илиян Павлов не го ли разследва икономическа полиция за незаконните велоалеи, как така разкрива автобусни линии сега?
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
тъпо. Как точно метро спирка НДК е близо до началната спирка под моста? Трябва да пътуваш поне 8-10 минити пеша до нея. Освен това, нали щеше да пътува и до след златните мостове?
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Не скъсявайте 63 . Така или иначе не смогва да качи всички желаещи и е като дядова ръкавица
4
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
поредната простотия на Маслото.И тия велосипедисти като се засилят по алеята за Княжево където е пълно със старци и малки деца- въпрос на време е да стане беля, както преди време бях свидетел с един дядо. Впрочем новия сайт на градската мобилност е пълен бо**ук. Пак някой е взел пари и си е уставил ръцете.ОСТАВКА!!!!!!НОВИ ИЗБОРИ!!!!НЕМОЖАЧИ!!!
3
2
 
11
 
! Отговори
Върнете лифта преди 2 дни
Мошеници! Рейс за планина!
2
2
 
6
 
! Отговори
КАЛАКУТА преди 2 дни
Вместо "бързи замърсители" автобуси,по удачно е Лифт от спирка Лагера или ако щете от НДК
1
5
 
15
 
! Отговори
Лили Барута преди 2 дни
Нож с две остриета: Първо Витоша винаги е страдала от "туристи",второ, качването на велосипеди е абсолютно неприемливо и трето,сирката е неудачно избрана....