Тръгна "Шествие за семейството", зад него застанаха и политици

22 юни 2024 12:05, Александър Попов
374

Снимка: БГНЕС

В София започна “Шествие за семейството”, което е част от инициативата "Месец на семейството". Според организаторите целта на мероприятието е да "принуди" държавата да започне конкретна политика по въпроса с демографския колапс в страната. 
 
В инициативата се включват родителски организации, обществени клубове и граждани, които застават в защита на правата и суверенитета на индивида и традиционното семейство.

Тази инициатива ежегодно се опитва да адресира катастрофалната демографска криза у нас, каза пред медиите Кристиян Шкварек - председател на фондация “Консервативно общество” и съорганизатор на събитието.

Той обясни, че шествието днес се провежда на Задушница, защото организаторите на "София прайд" също са избрали този ден. Нашето събитие винаги се провежда и като цивилозована алтернатива на прайда, каза Шкварек. Той допълни, че са се допитали до Светия Синод с питане дали шествието може да е днес, откъдето са получили разрешение и благословия.

Шествието ще премине от площад "Александър Невски" покрай парламента, Софийския университет, по бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий" и ще стигне до НДК.

Организаторите съобщиха, че събитието е деполитизирано. Тази година обаче и политици застанаха зад него.

Лидерът на СДС Румен Христов заяви пред БГНЕС, че за тях семейството е клетката на обществото. „Нямаме нищо против различните, но не искаме те да налагат своите виждания“, смята Христов.

Младен Маринов, бивш министър на вътрешните работи и депутат от ГЕРБ, също коментира, че със семейството продължаваме човешкия род. „Семейството е най-силното нещо“, смята той.

Костадин Костадинов, лидерът на “Възраждане” заяви, че трябва да възстановим нормалността в нашето общество. “Аз приветствам ролята, която църквата има”, сподели Костадинов.

Начело на шествието застана и боксьорът Кубрат Пулев, заедно с певицата Деси Добрева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
предлагам перманентен лек за х0м0педалщина - 7.68 милиграма, инжектирани един път в тила, действа незабавно и безболезнено :)))
67
5
 
10
 
! Отговори
Пфф преди 3 месеца
Нямам нищо против шествието на семейството, но повечето от организаторите са или разведени или без деца. Айде няма нужда те да се кълнат в семейство и деца, което никога не са го имали и никога няма да имат.
66
3
 
1
 
! Отговори
До Боже Йозеф Гьобел преди 3 месеца
Ами почвай да пиеш йод тогава, какво само дришеш глупости! Аман от некадърници, чели нещо, от фб се ограмотяват! Изтекла радиоактивна вода по корпуса на реактора?! За смях ставаш бе, Слави от КУ-КУ дълго го разтакаваха по ДАНС, заради фалшивата новина с аварията на АЕЦ. Ти последовател ли искаш да му ставаш?
65
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ШЕСТВИЕТО ЗА ХРИСТИЯНСКО СЕМЕЙСТВО СЕ ПРЕДВОЖДА ОТ: ЕРГЕНИ И СТАРИ МОМИ, БАЩИ НА ИЗВЪНБРАЧНИ ДЕЦА, РАЗВЕДЕНИ, КОМУНИСТИЧЕСКИ МИЛИЦИОНЕРИ БЕЗБОЖНИЦИ, БЕЗ-РОДНИЦИ МАРГИНАЛИ.
64
3
 
3
 
! Отговори
България 2024 преди 3 месеца
Бъдещето на мутрите корумпираните ченгеджии и наркотрафикантите е да станат политици и да ви водят към светлото си бъдеще на содомия маскирана като семейство.
63
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Участниците в ГЕЙ ПАРАДА имат повече християнски семейства от тези на шествието за християнско семейство
62
1
 
2
 
! Отговори
Мето Мутрето преди 3 месеца
Аз съм маст от содомитското семейство на мафията и ДС
61
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тези от Шествието за семейството ми приличат на мъже с нарцистична бг ориентация да малтретират жените си. Провалени хора. Няма ли Томислав Дончев да излезе да защити семейството?
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Срещу кого протестират срещу самите себе си ли. Нали и СДС и ГЕРП все градати като тия попове и какво направиха
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Обществото ни се поляризира от тази война с Украйна. За, или против Путин е темата, в цяла Европа също. Но факт е, че тия дето парадират че са мъже, пък с цици, или пък тия дето са жени, ама с член, ги презират еднакво и двете крайни противници. Политиката може да провокира някаква хормонално разстройство, но нагонът си остава водещ! Бог е казал- има само мъж и жена. Пак стигаме до него! Бог да прости всички наши починали близки днес!
58
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
При Киро брейка ще гостува българин който емигрирал чак в Якутия . Донесъл е севернокорейска бира за подарък . Това дето ви лъжат че от тука ЕС не емигрирали хора в Русия . Гледайте го . Ще е тези дни . Да видите как българите бягат от ЕС ту в Русия .
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Парата към турбината идва от втория кръг!
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бъркате семейство и семейнни ценности, двма гейки или лейзита не са семейство. Та точно тези които се гейчат и нищо не създават с полза на държавата или осиновяват и възпитават нормално или им се взима всичко, нямаме нужда от такива!
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Поредните консерви и попове но ето нали е 35 г. са все западни политици на влас. Не става са консерви и трябва комунистическа система и сигурна и платена работа.
54
0
 
2
 
! Отговори
абе преди 3 месеца
не видях мис бони на снимките
53
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Родител 1 и Родител 2 са присвоени за целите на дигиталното общество, за облекчаване на програмистите при въвеждането на бази данни за идентифициране на световното население и за тяхната обработка, срещу което гражданите остават беззащитни. Това не е просто посегателство върху пола и връзките между поколенията. Имали в България Омбудсман да каже своето мнение. Интересно защо никой не протестира срещу другото посегателство - пръстовият отпечатък в картите за самоличност.
52
6
 
3
 
! Отговори
Фют преди 3 месеца
Предлагам да се върне ергенския данък. Всеки до 25 годишна трябва да сключи брак, без значение дали я/го харесва. Тези, които имат брак, но не могат да си направят дете да се разменят с такива, които вече са правили. И, данъка да бъде поне една трета от заплатата:))))))
51
5
 
1
 
! Отговори
do 52 преди 3 месеца
Така наречениете "пуритани" не са някакви си въобще, а изключително ретроградна секта. Точно те са сред основателите на държавите на европейците на територията на днешна Северна Америка. Пуританите и тяхната разновидност пилиигримите. И тук думата 'чист" е абсолютно осквернена. Защото не не зачитат нищо преди тях, НИЩО. А между другото, на руски в правпславието всяка събота е "родителска събота" ден за възпоменаване на родителите, т.е. на предците.
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма го Алексей да се разберем в манастира - Бойко Борисов, трафикант с досие. Повечето" манастири" са военни обекти и пазят входове към подземи тунели. Не вярвайте на нито един поп в България преди тотална чистка на "светия" им синод от педофили, трафиканти, алкохолотърговци и ченгета
49
0
 
0
 
! Отговори
Ze nigmar преди 3 месеца
Отворена шия... :)))