Сигнал от HelpBook: Падащи строителни материали от кран в София

Писаха ни за изгнило дърво и неправомерни колчета за паркиране
11 юни 2024 20:00, Анисия Иванова
13
Сигнал от HelpBook: Падащи строителни материали от кран в София
Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info ни изпратиха снимки и видеоклип, от които става ясно на какви опасности са подложени живущите и преминаващите през улица в район „Витоша“ заради строеж.

В двора на комплекса има изградена детска площадка, на която авторката на сигнала завела детето си. Ето какво последвало: "Два пъти строителен кран (от съседен обект), който беше натоварил железарии, мина над главите ни без щети. Минутки по-късно от крана паднаха строителни материали в двора на комплекса, в който живея. И още детайли, с които ще Ви запозная. В двора на комплекса ни има детска градина и ясла, които се намират на метри от падналите материали. Редовно от въпросната сграда лети както прах, така и много боклуци, и опаковки от строителни материали. Моля за проверка по случая и обратна връзка!", се настоява в сигнала.

Изпратиха ни и снимки от град Русе, на които се вижда огромно изгнило дърво, под което има пейки, които редовно се ползват от клиентите на магазин в близост. Въпреки постъпилите сигнали в общината до този момент реакция липсва. „Моля за адекватна реакция от страна на Община Русе, за да се избегнат злополуки и инциденти, което неминуемо ще се случи.“

Писаха ни и за неправомерно поставени конуси и обозначителни знаци на улица в Бургас.

"Същите оповестяват, че това са паркови места места на новоизградени хотел. Липсата на общински такива ме навява на мисълта, че вероятно са неправомерно поставени по цялото протежение от двете страни на улицата след кръстовището с ул. "Манастирска". Също така има и двама охранители, който стриктно следят транспортните средства, влизащи в този участък от улицата, сякащ не става въпрос за общинска улица, а за частен имот. Отделно улицата в този участък е покрита, незнайно защо с плочник и има трайно монтиран ограничител за достъп пред хотела. Прилагам снимков материал. Моля за извършване на проверка и да се подведат под отговорност извършващите подобни своеволия на общински улици."

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В тази шпионска платформа hellbook ти събират личните данни, дори и телефонния номер, няма да си мръдна пръста да пусна сигнал. Преди време на callsofia нещата работеха, но откакто ДС взе общината нищо не работи, пуснати сигнали от месеци, никаква реакция. RIP софийска община!
10
0
 
0
 
! Отговори
... преди 3 месеца
!!! надежда дойчева и Полина Станчева Хамид !!! Снимка. Гугъл. Измамници. Пазете се
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
6: на всички ни е ясно че строителите са тези с доста ниско IQ. Няма как да разбереш каквото и да е и един прав ъгъл не може да направите последните 30г
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ееее какво толкова, най-много да убият някого но както знаем човешкия живот не е важен в Булг аристан.
7
0
 
4
 
! Отговори
Еееее преди 3 месеца
Остана ли свободно място за строене в София Де Жанейро
6
4
 
0
 
! Отговори
Това е каменна преди 3 месеца
Ватичка баце, събирайки и бегай сама си падна у дворо
5
7
 
2
 
! Отговори
Строител преди 3 месеца
Това което ми виждат очите е ВАТА! Ползва се за Изолация на стени! Та какъв е проблема Не разбрах???
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Звъннете на ГЕРБ-ДПС, Величие, Възраждане ИТН. Нали тях избрахте..
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
уважаеми кифлеещи майки. Разбираме, че се чудите по цял ден какво да правите, докати си дундуркате бебетата, но все пак да ви подскажемСигнали за нередности по строежи не се подават във фейсбук! Има си община за тая работа!Нали вие софиянците си избрахте един умно красив за кмет? Ами пускайте си жалбите към него , а не към разни измислени новинарски сайтчети
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Камъните паадат, падат от небето, капка ми капна на сърцето.
1
0
 
1
 
! Отговори
Иванова преди 3 месеца
Ти на кой се въртиш, а не си вдитнеш отвора и да отидеш на място да провериш?