Дават до 150 000 лв. за финансиране на семеен бизнес и занаятчии

Срокът за документи е 16 септември
10 юни 2024 15:05, Стела Стоянова
15
Дават до 150 000 лв. за финансиране на семеен бизнес и занаятчии
Снимка БГНЕС, архив

Отворихме процедура за кандидатстване с бюджет 117,5 млн. лв. Тя е за семейни предприятия, творчески индустрии и занаяти. Срокът за подаване на документи за финансова подкрепа е до 16 септември. Всеки проект може да получи от 15 000 лв. до 150 000 лв. по програмата „Конкурентоспособност“, която се администрира от Министерството на иновациите и растежа.

Това обяви зам.-министърът на иновациите и растежа Красимир Якимов по време на Балкански бизнес форум в Банско.

„Взаимоотношенията от политическа и икономическа гледна точка с Турция и Румъния са на изключително високо ниво. И двете държави са едни от приоритетните външно-търговски партньори за нашата икономика. Наблюдаваме все по-висока активност във взаимодействията между българския и турския бизнес, както и между българския и румънския бизнес“, заяви Якимов.

Той информира, че за 2023 г. Министерството на иновациите и растежа е сертифицирало 4 инвестиционни проекта на турски компании в България за около 180 млн. лв., които ще разкрият 200 нови работни места. „Проектите в процес на сертифициране от Турция в момента са нови 4, като инвестициите са около 258 млн. лв. Очаква се по тях да бъдат разкри около 880 нови работни места“, каза още Якимов.

Пред представителите на малки, средни и големи компании зам.-министърът очерта приоритетните оси, по които МИР подкрепя бизнеса в страната. „Активизираме ресурс под формата на безвъзмездна финансова помощ и различни финансови инструменти“, каза още Якимов.

Балканският бизнес форум, проведен в Банско, през уикенда се организира за поредна година от Българо-турската и Българо-румънската търговско-индустриални камари в партньорство с Посолството на Турция у нас, Турско-българския бизнес съвет при Съвета за външноикономически връзки на Турция, Агенцията за малките и средните предприятия и Българската агенция за инвестиции. Участие в икономическия форум взеха още Н. Пр. Мехмет Саит Уянък, посланик на Турция в България, изпълнителните директори на ИАНМСП и БАИ, представители на местната власт, компании от различни сектори и др. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цитат: Министерството на иновациите и растежа е сертифицирало 4 инвестиционни проекта на турски компании в България за около 180 млн. лв., които ще разкрият 200 нови работни места. Проектите в процес на сертифициране от ТУРЦИЯ в момента са нови 4, като инвестициите са около 258 млн. лв. Очаква се по тях да бъдат разкри около 880 нови работни места, каза още Якимов....Активизираме ресурс под формата на безвъзмездна финансова помощ и различни финансови инструменти, каза още Якимов.
14
0
 
7
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 3 месеца
За бардак с казино стигат ли 150 К. Нее ???
13
1
 
11
 
! Отговори
чакай чакай малко преди 3 месеца
Всичко има за всички няма -дават ама на избрани /наши хора /след 50процента предварително плащане и пак не е сигурно-този филм сме го гледали
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Голямо крадене ще падне.
11
1
 
9
 
! Отговори
бизнесмен преди 3 месеца
След Киртта и Болшевишкият Фекалот 150 000 лв вче са като 15 000 лв с които без заблуда някоя будка за вестници ,сладолед може да отворите,/но не и Рафи витрина/ но не и реален бизнес!
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Обущари, часовникари, железари, грънчари, шивачки, плетачки, гладачи и др., всички на опашка за парата.:)) работа че има ли за занаята, та да се връща парата.:))
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От лихвари е по-лесно. Тия не дават нищо.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какъв бизнес какви 5 лева ? :)))
7
1
 
10
 
! Отговори
бизнеса преди 3 месеца
Тези пари ще ги изядат, изпият , из.*** , кючеци и прах и пепел . Файда - йок !
6
3
 
19
 
! Отговори
Айляк преди 3 месеца
Нещо подобно като "къщите за гости" само, че с по-малка сума пари И после ела да видиш за какво става дума... Дойде ли Буцито на власт схемите за дране заиграват с пълна сила...
5
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По призната схема ли ще се случва всичко. Тридесет и пет процента кешбек за Мата Хари,да тъпче на буби шкафчинциту,че много отъня с тези избори.
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Колко рушвет искат за 300 бона :)))
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Може но може да не получи нищо.
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това безвъзмездно финансиране ли е или е държавен заем който трябва да се връща?
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вземам 300 бона за мен и за жената :)))