"Само в България" - огромни закъснения на влакове снощи, блокирани пътници

Причината за забавянето според БДЖ е, че токът е спрял
28 май 2024 09:17, Елка Василева
93
"Само в България" - огромни закъснения на влакове снощи, блокирани пътници
Кадър: bTV

Хаос в железопътния ни транспорт - снощи влакове закъсняваха с повече от час и половина. Пътници са били блокирани на междинни гари повече от 3 часа. Причината за забавянето според БДЖ е, че токът е спрял, предаде bTV.

Закъсненията стигаха до 90 минути. Сред разочарованите пътници е и Християн. Влакът, който чака от Бургас отново се бави, а той отново не е изненадан.

„С половин час – редовна практика. Това просто е невъзможно. Ами не е нормално, понеже много хора пътуват с влак. Наложи ми се наскоро и на мен, имаше също толкова голямо закъснение. Просто не е нормално в XXI век да е толкова неразвит жп транспортът“, добави той.

 „Два часа ги чакам. Принципно трябваше да са пристигнали тук 21:00 часа, а сега колко е часът - сега е 23:40 ч. Това не е нормално в страната на жп-то. Блокирани са, да, и никой не ти дава обяснение. От влак на влак се преместват, това нормално ли е, това ще го намерите само в България“, категоричен е Митко Стефанов, един от чакащите.

Ръководителят на смяна каза: „Инсталацията нямаше ток от 19:10 часа до 21:50 часа. Нямаше ток в инсталацията. Като няма ток у вас, какво правите? Влаковете сме ги изкарали, да се качват. Повреда в инсталацията, нищо не мога да направя. Има си горе директори, началници“, обясни дежурният ръководител.

В продължение на три часа идващите към София стояха блокирани на различни гари по пътя.

„Обясниха, че се правел някакъв ремонт, нещо се било развалило“, каза един от пристигналите пътници след голямото закъснение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Два влака се удариха на Ц гара София .Тия удариха върха.
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В дългата Чакалня / за Шенген) на Б. Борисов е така. При Т. Живков имаше песен " да знаеш да чакаш". Чакане в чакалнята на Европа
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди няколко години се прави ОСНОВЕН ремонт на Ц.гара-София и Пероните за 100 МИЛИОНА ЛЕВА,които днес са поне 300 МИЛИОНА. От фирми на ШИШИ И ДОГАН.Сега пътниците са сбутани в подземието,в салона почти няма никой.Отделно отцепиха една част за БИЛА,Друга част за СПОРТНА ЗАЛА. Но не направиха ремонт на КОЛОВОЗИТЕ.И сега Те ти Булка,Гвоздейков ден! Мръсни плъхове!
82
0
 
6
 
! Отговори
Рендето преди 1 месец
Скоро нашту БДЖ шъ надмине индийското... Бравус!!! Аферим!!! Машалла, бе, български Юнаци!!! -))))))))
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ВНИМАНИЕ! Пероните и стъпалата на влака на ЦЕНТРАЛНА ГАРА СОФИЯ са на ОПАСНО разстояние за качване и слизане. КОГА ЩЕ СЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА??? Вземете пример от МЕТРОТО как са направени пероните и стъпалата. Да се монтират допълнително рампи за удобство на пътниците!
80
0
 
4
 
! Отговори
Порно на Държава преди 1 месец
БДЖ трябва да бъде заличено. Там некадърността е 100 процента. И чужди ж.п. превозвачи да предлагат съвременни услуги. Е вярно ще е с пари.
79
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и в Германия влаковете закъсняват често и въпреки това с по бързи от автобуси и автомобили. Хората са го приели и не им пука особено. Тук в БГ закъсняват с много, но за сметка на това са мееега бавни.
78
0
 
3
 
! Отговори
Кръвопийци дървеници преди 1 месец
пазете се от горните твари - гризат по купетата и не се спират пред ниииии-що
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До aАко нямаш кола и ако няма кой да те закара и не искаш да се возиш в някакъв детски автобус предвиден за възрастни то най-добре е да се пътува с влак.
76
2
 
11
 
! Отговори
a преди 1 месец
Само истински мазохист пътува с влак в България. Ако искаш да НЕ стигнеш то влака дава 100% успеваемост. Още от дете помня че разписанието никога не се е спазвало.Отделно да пътуваш 300км за 9 часа е нещо нечувано
75
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каквито и проблеми да има с влаковете те са много по-добри за пътуване от муждуградските автобуси където седалките стават за деца а не за възрастни, нямат химически тоалетни, не спират ако даден пътник поиска, драйвърите им често са пияни и тн
74
0
 
9
 
! Отговори
наблюдател преди 1 месец
В БГ е така никой не е виновен и точка. Спрял тока ама като е толкова важно да са си сложили генератор кой да мисли. В Япония влака да закъснее са 30 секунди и директора на техните железници излиза кланя се до земята и се извинява гледайки виновно. При по сериозни аварии даже един се беше направил сепуко. Тек на никой не му пука и псува наред системата, началството и тези "нагоре".
73
1
 
11
 
! Отговори
БДЖ преди 1 месец
Честита да ви е новата 1998 година, скъпи клиенти! Извинете ни за закъснението! БДЖ
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 46:Представете си, че на някои хора просто им се налага да използват услугите на Бдж-Има деца, ученици, студенти, възрастни и болни хора, които не могат да шофират. Има хора, които нямат възможност да имат собствен автомобил(или да ползват такъв в определен момент). Има много населени места, където няма алтернативен транспорт и т.н. И т.н.
71
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откакто през 2022г. "престоях" в Пловдив 3 часа, без обяснение и пътувах 18 часа от Истанбул до София (550 км.), вече на влак в България не се качвам.
70
15
 
4
 
! Отговори
дежурен лекар преди 1 месец
По света ЖП транспорта непрекъснато дава аварии. Дори скоро в Швейцария имаха тежка авария. За германия и другите да не говорим. Обаче дежурните плювачи не могат да не се изходят по България и за това се препоръчва да им направят електрошокове . Засега доброволно.
69
0
 
10
 
! Отговори
важното е пак да преди 1 месец
гласуват а да не се оплакват че пак светло бъдеще ги чака при свети буда бъдейки най бедните и болнави
68
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спомнете си пиесата "Криворазбраната цивилизация",и ще разберете,че от 70 години у нас нищо не се е променило.----Колко хубаво ни беше при Цар Борис Три.
67
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
9 души са сложили минуси на 41,защото е написал,че не трябва да се возим безплатно!Сега разбирате ли защо БДЖ е на това дередже и защо преди две години швейцарците отказаха да им бъдат повишени заплатите.Умните ще се досетят.Глупавите пак ще сложат минуси.
66
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 46Защото е по-евтино. Едно е 5 лв., друго е 12 лв. с автобус