Добрев: За какво е осъдена фирмата на Асен Василев за 5 млн. лева?

Той припомня обвиненията на датчанин и американец
Обновена: 14 яну 2024 12:43 | 14 яну 2024 12:36, Петър Бойчев
81
Добрев: За какво е осъдена фирмата на Асен Василев за 5 млн. лева?
Снимка БГНЕС

Един американец осъдил фирмата на Асен Василев да му плати 5 милиона лева. Но, за да не платят, продали имотите и източили парите. Помогнала им "винетната кралица" с нейните 100 милиона лева комисионни от търговията с винетки. До тук всичко ясно ли е? Според мен да. Това написа в своя фейсбук профил Делян Добрев.

"При цялата "сочност" на историята кой на какви пари купил-продал, има ли пране на пари, има ли скрит рушвет от "винетната кралица" и т.н., пропускаме според мен основното! За какво е осъдена фирмата на Асен Василев на 5 милиона? Какво е направил? След като е осъден да плати, значи съдът го е намерил за виновен. Виновен за какво? Измама, далавера, кражба, финансова злоупотреба? За какво е осъдена фирмата на Асен Василев да плати 5 милиона лева", пита Добрев в своя пост.

"Това дело е вървяло години, тоест петте милиона са за нещо от периода, в който самият Асен Василев е бил управител на фирмата. Няма как да не си спомним за датчанина Мортен Лунд, който каза преди години по адрес на Асен Василев: „Той е измамник, но е много, много умен. Не измами само мен, а и свои приятели. Той заедно с няколко програмисти взеха кода и заминаха за Китай и го продаде на китайското правителство. Софтуерът беше собственост на компанията, а той просто го взе и го продаде сам", заяви Мортен Лунд пред bTV", припомни депутатът.

"Сега освен за датчанина, разбираме и за някакъв американец... Това не е ли рецидив? Тези хора не се ли наричат рецидивисти? И сега стигаме до най-важния въпрос! Как е възможно да имаме за финансов министър човек, който по думите на потърпевши се е занимавал с международни измами и чийто фирми са осъдени от съда да плащат милиони левове обезщетения? Въпросът ми не е риторичен", написа в заключение Добрев и добави: "И да не забравяме! Тези са "коалицията на почтените". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не разбираме американец да иска левови ,в сащ няма ли валута долар)и пък да е осъден ,вероятно сащ посолството че плати )
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Че кой не е измамник от управляващите - Бойко чекмеджето, Шиши тотаджията, или Киро с двойното гражданство, Денков с далаверите с детски ковид тестове......и всички останали. Всички сме наясно, само не сме наясно защо го позволяваме.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
чудесен си,ама банкянския ти началник му се навежда
3
12
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 3 месеца
Абе делянчо ти и шефа ти боци крадете и мамите българския народ 15 години това вашето не е рецидив а трипъл рецидив точно ти ли се намери да държиш сметка на асенчо със 5 мил та вие сте присвойли милярди не държава а африкано ганийски цирк е това вашето
2
0
 
14
 
! Отговори
от хаити преди 3 месеца
Важното е да вдигаш пръстчето за подкрепа , не да питаш .
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вие гласувахте да ви е финансов министър мошеник, който се плющи с мъже.