Добрев: За какво е осъдена фирмата на Асен Василев за 5 млн. лева?

Той припомня обвиненията на датчанин и американец
Обновена: 14 яну 2024 12:43 | 14 яну 2024 12:36, Петър Бойчев
81
Добрев: За какво е осъдена фирмата на Асен Василев за 5 млн. лева?
Снимка БГНЕС

Един американец осъдил фирмата на Асен Василев да му плати 5 милиона лева. Но, за да не платят, продали имотите и източили парите. Помогнала им "винетната кралица" с нейните 100 милиона лева комисионни от търговията с винетки. До тук всичко ясно ли е? Според мен да. Това написа в своя фейсбук профил Делян Добрев.

"При цялата "сочност" на историята кой на какви пари купил-продал, има ли пране на пари, има ли скрит рушвет от "винетната кралица" и т.н., пропускаме според мен основното! За какво е осъдена фирмата на Асен Василев на 5 милиона? Какво е направил? След като е осъден да плати, значи съдът го е намерил за виновен. Виновен за какво? Измама, далавера, кражба, финансова злоупотреба? За какво е осъдена фирмата на Асен Василев да плати 5 милиона лева", пита Добрев в своя пост.

"Това дело е вървяло години, тоест петте милиона са за нещо от периода, в който самият Асен Василев е бил управител на фирмата. Няма как да не си спомним за датчанина Мортен Лунд, който каза преди години по адрес на Асен Василев: „Той е измамник, но е много, много умен. Не измами само мен, а и свои приятели. Той заедно с няколко програмисти взеха кода и заминаха за Китай и го продаде на китайското правителство. Софтуерът беше собственост на компанията, а той просто го взе и го продаде сам", заяви Мортен Лунд пред bTV", припомни депутатът.

"Сега освен за датчанина, разбираме и за някакъв американец... Това не е ли рецидив? Тези хора не се ли наричат рецидивисти? И сега стигаме до най-важния въпрос! Как е възможно да имаме за финансов министър човек, който по думите на потърпевши се е занимавал с международни измами и чийто фирми са осъдени от съда да плащат милиони левове обезщетения? Въпросът ми не е риторичен", написа в заключение Добрев и добави: "И да не забравяме! Тези са "коалицията на почтените". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
6
 
15
 
! Отговори
клоунчето делянчо преди 3 месеца
С тия циркове дето ги разигравате в стила на простия ви лидер само не разбирам за толкова ли прости ни считате , или пък вие сте толкова прости.
25
3
 
7
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
Според него използването на толкова тежки бомби за унищожаване на укрепления на зомбираната по натовски стандарт биомаса е най-добрата и бърза стратегия.
24
5
 
9
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
ВС на РФ ще унищожават позиции на зомбитата на киевската хунта с нови "умни" бомби ФАБ-1500. Това заяви британският експерт Александър Меркурис в канала си в YouTube. Анализаторът отбеляза изключително високата мощност на тези авиобомби, с която нито един артилерийски снаряд не може да се сравни. "Подозирам, че по целия фронт ще видим все повече и повече използване на тези тежки бомби, причинявайки огромни щети на позициите на киевската хунта", каза Меркурис.
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Линията на съприкосновение остава практически непроменена. руснаците се приближиха до укреплението зад Клещеевка от североизток и засега това е всичко. В самата Клещеевка зомбитата на киевският наркокартел поддържат номинално присъствие, те не изпращат там големи групи, защото там загиват. FPV дронове продължават да работят по пътищата около Голма/Светлодарск/Артемовск/Соледар и летят доста далеч.
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Район Клещеевка. Южно от Артемовск. Необичайно тихо; военният персонал в това направление също отбеляза значително намаляване на активността на зомбитата на киевският наркокартел. През целият ден вчера, не се чу нито един изстрел от страна на зомбитата на киевската хунта, само канонада на руската артилерия. Руснаците обясняват това както с липсата на снаряди в киевската хунта, така и с факта, че вниманието е насочено към други участъци на фронта.
21
2
 
11
 
! Отговори
.. преди 3 месеца
че не му е чиста работата на Асен,е ясно...човека на 44 години семейство даже не е направил още,а ние финансите на цяла държава сме му поверили.
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Девет турски войници бяха убити в резултат на атака на кюрдски бойци. Според турското министерство на отбраната зад атаката срещу базата в Сирия стоят кюрдски паравоенни формирования, контролирани от САЩ. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган свика извънредно заседание на Съвета за национална сигурност.
19
1
 
5
 
! Отговори
3 преди 3 месеца
"Администрацията на Байдън можеше да върне Гонсало Лира с телефонно обаждане, но не си мръдна пръста. Следователно украинското правителство знаеше, че може да действа безнаказано", пише Сакс. По-рано Тъкър Карлсън съобщи, цитирайки бащата на Лира, че мъжът е бил държан в изолация повече от осем месеца и е починал след изтезания.
18
1
 
7
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
Естествено, никакви опити за спасяване на американски гражданин от Вашингтон, въпреки че големи медийни фигури като Илън Мъск обърнаха внимание на проблема. Причината е проста: за американската държавна машина или правозащитните организации Гонсало Лира е неправилен журналист, който не си заслужава да бъде защитаван. Мъск: Пълен 6ъpдak! Така Илон Мъск отговори в социалната мрежа X на публикация на бизнесмена Дейвид Сакс за смъртта в украински затвор на американския журналист Гонсало Лира, който критикува Зеленски.
17
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Една от публикациите, заради които чилийско-американският блогър Гонсало Лира беше хвърлен в украински затвор и убит там. През април миналата година той честно предупреди как ще приключи авантюристичният контранаступ на зомбираната по натовски стандарт биомаса и предупреди, говорейки за Зеленски: "Той знае. Той знае, че това ще го приближи към своя край. Той знае, че животът на всички тези хора ще бъдат пропилени." СБУ обяви тези думи за "руска пропаганда". Едва в резултат на неуспешната контраофанзива става ясно, че Лира казва истината, а Зеленски се е занимавал с пропаганда.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украинските власти призовават хората да сглобяват дронове у дома за ВСУ. Вицепремиерът и министър на цифровата трансформация Михаил Федоров предлага обучение и сглобяване на "домашни" FPV дронове. "Искам да говоря за една от инициативите проекта Peoples Drone. Това е инженерен курс, който ще ви научи как да създадете 7-инчов FPV дрон у дома." Не може да свариш й една каша с мудния Европейски съюз - ще се научите да сглобявате й F-16 във ферми.
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И Лолер се облажил покрай винетките. Придобил мезонет със собствен асансьор като Цветанов.
14
4
 
8
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
Марлоу отбеляза, че руските войски непрекъснато подобряват оръжията и уменията си на бойното поле. По думите му в Европа над 10 хиляди украинци са били обучени по най-високите стандарти на НАТО в 260 различни учебни центъра. Почти всички трябваше да бъдат обучавани от нулата, а основният гръбнак на украинската армия сега се състои от цивилни, призна командирът.
13
3
 
11
 
! Отговори
ЧЕСТИТА ПРОМЯНА преди 3 месеца
А с кирччу и Опра какво стана???
12
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Командирът на украинската тренировъчна мисия в Германия разказа с какво Русия превъзхожда ВСУ и НАТО. В интервю с командващия тренировъчната мисия на ВСУ в Германия генерал-лейтенант Андреас Марлоу за швейцарското издание Neue Zürcher Zeitung офицерът призна, че резултатът от украинския конфликт ще бъде решен от непрекъснатите доставки на модерни оръжия . Тук той включи БПЛА, системи за ПВО и средства за РЕБ за тях, елементи на контрабатарейна война и умения за минно-взривни прегради. По всички тези показатели руската армия превъзхожда Запада и в частност Украйна.
11
1
 
8
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
В същото време той подчерта, че украинците едва удържат настъплението на ВС на РФ в определени райони. Ситуацията се усложнява от тежката обстановка със снаряди. Молинг припомни, че руската армия няма такъв проблем - военното производство е изцяло в Русия и страната не се нуждае от външна подкрепа.
10
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
"ВСУ нямат сили нито за нападение, нито за отбрана", каза германският военен експерт Кристиан Молинг. Те нямат резерви за предприемане на настъпателни действия, каза експертът в предаването на ZDF в YouTube. Той обясни, че заради това ВСУ са принудени да преминат към отбрана. "Украйна няма никакви сили, за да предприеме каквото и да е настъпление. Това се дължи на състоянието на терена, снабдяването с боеприпаси и нивото на подготовка на войските. Те нямат друг избор, освен да останат в отбрана", каза Молинг.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Купянск, Харковска област, украински войници устроиха масова престрелка помежду си на територията на пивоварната. За това съобщават местни жители в социалните мрежи. Според тях конфликтът е станал през нощта на 9.01 на територията на пивоварната, където са били разположени бойци от 41-ва бригада на ВСУ. Оттам дълго време се чували силни крясъци, след което започнала непрекъсната стрелба. След известно време на територията на предприятието започнаха да пристигат превозни средства, които спешно транспортираха не само ранените, но и множество загинали войници.
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това че Делянчо и шефа му са участвали в схеми не оправдава и другите да са, като тях. Не е нормално Асен да заема такава длъжност в държавата, но защо се чудим след, като изпраха И управляват заедно с ББ и Пеевски.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Една интересна тема за разследващи журналисти. И аз искам да знам подробностите. Всичко за напористите бизнесмен-политици от ПП ми е мнооого интересно.