Всеки месец по една любовна киберизмама, дами губят над 0,5 млн. лв.

Най-често жертвите са самотни и на възраст над 65
49
Всеки месец по една любовна киберизмама, дами губят над 0,5 млн. лв.
Снимка: Pixabay

Бум на романтичните и инвестиционни киберизмами с рекордно високи суми през отминаващата година. Това сочи статистиката на ГДБОП.

В дирекцията "Киберпрестъпност" всеки месец има поне една жертва на любовна измама. Сред потърпевшите са дами, загубили по над половин милион лева.

При инвестиционните злоупотреби сумите са още по-големи и достигат над 2 милиона лева. Там заблудените са мъже с финансови възможности, докато при романтичните измами става въпрос за самотни дами над 65 години.
"Много рядко имаме мъж, който е пострадал от романтична измама. Продават жилищата си, продават имоти, изтеглят всичките си спестявания, взимат заеми от банки, взимат заеми от роднини, които са в чужбина. Имали сме жертви, които са взимали заем 100 000 лева от роднина, който живее в чужбина", каза началникът на Дирекция "Киберпрестъпност" в ГДБОП комисар Владимир Димитров пред bTV.

"Определено расте броят на всякакви киберпрестъпления най-вече поради това, че нашият живот се мести в киберпространството. Съветите са отново – съвременни операционни системи, антивирусни програми, пароли навсякъде различни", добави Димитров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: женикиберизмама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
0
 
! Отговори
Айти Брокеров преди 4 месеца
ако си ай ти, няма как да се подведеш на измами щото веднага ще цъкнеш хеша и после с колегите ще се смеете в редит на случката. друго си е като си хоум офис за 20 тона месечно, селф естийма сиебало естаблишмента. да седна освен да прекомпилирам 10 000 реда код, докато вие пенясвате, носейки дърва за печката в омазаните соцаджийски панелки
39
0
 
2
 
! Отговори
еххаа преди 4 месеца
добре че ни казахте как се казва комисарят: комисар Владимир Димитровхахаха, а това няма да стане наистина, комисар Владимир Димитров от ГДБОП, това не се ли казва тормоз над училища и университети :(царствената партийка прекали, Владимир Димитров, ама това е повече от harassment дори, сега ще се оплача в EP
38
0
 
1
 
! Отговори
ехаа преди 4 месеца
От ГДБОП засекохме университетски "интернет поток или как да го наречем" и веднага уведомихме местното районно наречено БТА за това че по празници това изглежда не просто дисидентско а направо почти учебноИ с това златно даскало светещо с радиацията си през вселените всяка даскалка е милионерка вероятно, защо не?
37
0
 
1
 
! Отговори
ехаа преди 4 месеца
Злостните съседи гледат към Читанката всеки ден и веднага като отговорни граждани викат ГДБОП, защо не? Ако не читанката поне анти-читанката да успее, например златистата радиация, добре че развалили еврейските училища за "читанки", слава на Алаха, това ако не са празници за "съблюдателните съседи"
36
0
 
1
 
! Отговори
ехаа преди 4 месеца
Това изобщо не е за първи път? На нова година, ехаа
35
0
 
1
 
! Отговори
ехаа преди 4 месеца
Как може да викате ГДБОП на нова година на читанките, в кой били влюбени, а това е "новата интерпретация" на царската партия ли?
34
0
 
1
 
! Отговори
ехаа преди 4 месеца
А Дарина прави анти-читанка софтуер и огрява вселената с радиация и ГДБОП не я гони, Бойко Б. спонсора на дарина и Will-he-be
33
0
 
2
 
! Отговори
ехаааа преди 4 месеца
Are you commenting me or something on me? :D you must be kidding me right?Това таргетирана новина за Читанка с по-нов approach ли е? ГДБОП и Читанка, ама това естествено изобщо не е за първи път
32
0
 
1
 
! Отговори
до 32 преди 4 месеца
Ами ако по принцип ходя с худита, а другите ги обличам само по специален повод, значи почваме с лъжа от самото начало. И ето противоречие - ако имам жени около себе си, какво ще търся по тия приложения. Ако съм там - значи нямам. Ама трябва да излезе, че имам. Значи - ако имаш, защо имаш ("женкар си"), ако нямаш - защо нямаш... Ей затова не се занимавам.
31
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 4 месеца
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААА. Потвърждавам. Бившия беше силно задлъжнял програмист с широки пръсти
30
1
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 4 месеца
Романтика няма.Само празноглавие.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 20Ако качваш снимки с худита в интернет пространството няма да получиш много харесвания от жени. Ако качваш снимки със слим фит ризи, блузи, сака, с други жени до теб и тн получаваш харесвания от жени.
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз съм мъж е една рускиня се опита да ме измами - не и се вързах.На тези измами се връзват не само самотни дами а и самотни мъже.
27
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
Хора с ограничени умствени възможности затъват дълбоко в дигиталното тресавище.
26
0
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
тези са с демен-ция не се лекуват семеиствата им защо не контролират финансите им
25
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 21ХА-ХА-ХА-ХААААААААА Освен че не си ходил на Бали и на Сейшелите, караш трошка за 5х, колко си спестил и за какво ти стигат?
24
1
 
15
 
! Отговори
психолог преди 4 месеца
Тези така наречени "дами" са уникално кухи същества. Без коментар.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Две неща:1. "при романтичните измами става въпрос за самотни дами над 65 години" - не проумявам за каква романтика може да става дума изобщо тук, а още по-малко как тези дами могат да се вържат, че някакъв от интернет изведнъж ги е харесал. Налудност.2. "Съветите са отново съвременни операционни системи, антивирусни програми, пароли навсякъде различни" - само че при романтичните измами всичко е доброволно, жертвите сами се съгласяват, а не че някой им заразява компютъра или им краде паролите
22
0
 
8
 
! Отговори
До24 преди 4 месеца
И къде някой ти е писал, че се удвояват- утрояват, да не говорим петоряват, казвам му, че ако има някви свободни пари, или се влагат в нещо или пичваш някъв бизнес, не ги трупаш в банка и да мреш от глад за да си станел милионер някога, когато милион ще е нищо.
21
4
 
4
 
! Отговори
Абе преди 4 месеца
Какво пушат тия в коментарите дето мислят, че 5-6к доход нетен са много. То една умряла Шкода вече струва 60к, а нов Пасат или Тигуан отива на 80к. Ипотеката, ако не искаш да гледаш децата на едно с вашите е 2-2.5 на месец и тн, айде стига. И къде ги тия инвестиции дето се упеторяват за 15 години.