Слави Трифонов: Променят Конституцията, както изнася на няколко души

Христо Ивнов, Кирил Петков и Асен Василев са използвани
Обновена: 19 дек 2023 18:43 | 19 дек 2023 18:07, Стела Стоянова
86
Слави Трифонов: Променят Конституцията, както изнася на няколко души
Снимка БГНЕС

В момента, депутатите от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС променят българската Конституция. Променят я така, както им изнася. Така коментира във фейсбук профила си приетите днес промени в Конституцията лидерът на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов.

"И по-точно, както изнася на няколко човека. Още по-точно - Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев са използвани, заради жалкото си его и глупавите си комплекси, да удовлетворят желанията на Бойко Борисов и Делян Пеевски, за да отнемат възможностите на президента да създава баланс чрез служебните правителства и службите. Да могат да назначават политически главен прокурор. Да приемат двойното гражданство, за да оправдаят лъжите на Кирил Петков и да измият срама от цялата политическа система, че е допуснат човек като него да бъде министър, дори министър-председател.

Не знам колко от вас са чели Конституцията, но със сигурност всички знаете, че ако нещо работи добре, не бива да се променя. Българската Конституция такава, каквато беше до днес, работеше добре и в услуга на българските граждани. И ако нещо трябва да се пипа в Конституцията, то първо трябваше да се подложи на общо народно обсъждане, а след това промените да се направят от Велико Народно събрание. Това подсказва логиката и моралът. Но хората, които променят днес българската Конституция, не се опират на логика и на морал, а на амбиции за абсолютна власт, комплекси, жалки страсти, безсрамие и арогантна некадърност. Разбира се, такива неща се правят преди големи празници, когато хората са празнично настроени и не мислят много, много за това, което се случва в Парламента. Така е. Едва ли ще има митинг пред Парламента от възмутени българи, които да протестират срещу изнасилването на Конституцията. Но, както казва великият римски философ Сенека: "Времето разкрива истината!". И времето ще покаже, безапелационно и брутално ясно, че всичко, което правят в момента, е чудовищно престъпление. Времето е безмилостен съдник и ако имаме късмет, желание и воля, когато всичко това стане ясно, ще направим всичко възможно, за да поправим стореното днес. Сега не мога да кажа нищо друго, освен че искрено се надявам така да стане, защото не зависи само от мен, а от всички", пише още Трифонов.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
16
 
! Отговори
васил божков преди 3 месеца
слафке, шти скъсам г.ъ.з.а.7-8 и ще си паднала.Лягай и брой си сама.
37
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дано да дойде време Вие обратно да променните Конституцията на тези клиентелисти .
36
2
 
28
 
! Отговори
ДЪЛГИ, преди 4 месеца
БЕЗГЛАГОЛНИ ИЗРЕЧЕНИЯ,МНОГО НЕЩО ТИ ЛИПСВА
35
5
 
30
 
! Отговори
?!? преди 4 месеца
Дълга мисъл с къса памет има Слави! Тези промени идват на фона на злоупотребата с власт от страна на този президент Радев например: Договора с Турската БОТАШ подписан от служебното му правителство. Дългогодишен договор, който осигурява руски газ безпроблемно и почти безплатно да преминава България. Договори като този едно служебното правителство няма мандата да подписва. А вие ИТН сте наредени идеологически до Възраждане, но с друга методология.
34
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нашия Президент нали няма двойно гражданство..Поне няма информация.Това променя ли нещо.Според мене не е до гражданството , Ами до съвестта и доблестта на човека И с двойно и без двойно , като се продавал за копейки , като си решил да предадеш България на една Империя , това няма да те спре.
33
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само да питам....Костадин Копейкин нали е с единично гражданство....И какво от това.Така че, разбирам Слави Трифонов.Но нека и той мене да разбере.Проблемът е много по дълбок.Той е още в службите.Организъм без имунитет е без значение .И колкото добре подреден да е, винаги има риск.Конкретен пример е Президентът.В САЩ съдят дори Президенти.Тука един общински съветник , зърнен бос , не може осъди.Винаги липсва достатъч доказателства.
32
2
 
10
 
! Отговори
Британски учЕн преди 4 месеца
Добре де, с двойно става, а с тройно? Щото аз имам българско, британско и канадско. Не че съм се засилил да ставам народен изедник, ама знае ли човек.
31
27
 
7
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 4 месеца
Жалко е правителство, което е избрано общо с 25% от имащите право на глас, да прави Конституция, която да уронва престижа и достойнството на българите, но и те си го засулжиха, защото не излязоха да гласуват и да изметата такива като ГЕРБ и ПП. Те нямат мнозинство реално.
30
7
 
33
 
! Отговори
Шушу-мушу преди 4 месеца
***, тоя и от Конституция ли взе да разбира ?Милинкия...Добре, че още има кой да му пише постовете и "речите". Щото, ако седне да говори с някой правист, ще бъде сдъвкан и изплют. И това се отнася до всичко от което "разбира" този...ъъъ, господин.И затова си седи вкъщи и пише по сайтовете. Инак, ще проличи тоталната му простотия, неразбиране, неграмотност...Не може да си напише името без грешка, тръгнал да "обяснява"...
29
6
 
30
 
! Отговори
ванката преди 4 месеца
трай бе неук шарлатанин !!!
28
12
 
0
 
! Отговори
Ммен преди 4 месеца
Няколко, колко да са няколко - 164 :)
27
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
итн израстнаха, станаха си националисти , още с уговорка евроатнтици , но и това ще им мине
26
29
 
10
 
! Отговори
Watch преди 4 месеца
ми да!!. за да може някой като доганчо ,кирчо или някой американчо да ни управлява
25
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какво се чува, когато Слави си удари главата? Кууууххх...
24
12
 
37
 
! Отговори
Сериозно ли Славчо?? преди 4 месеца
1.Ти предложи за министър на здравеопазването една дама живееща в Швейцария! 2. Всенародно обсъждане се прави когато имаш просветен народ, а не нарцис като теб! 3. Конституция се прави от професионалисти! Не от клоуни като Тошко! Това е основен закон!4. Двойното гражданство вече няма значение, защото светът е глобален! Стига да не е от терористична държава! Затова има списък!5. Служебното правителство се превърна в забранена зона за президент, защото нашият обслужва чужди интереси!
23
35
 
12
 
! Отговори
Велко виж кой чука.. преди 4 месеца
Конституцията на РБ има нужда от спешна промяна,за да може Българиа да бъде управлявана от чужди граждани.За да стане депутат един чужд гражданин в България,изискването е да е живял на ,,територията" поне 18 месеца.Толкова колкото е нужно за издаването на БГ Паспорт.Тенденцията е в БГ Парламента депутатските места да бъдат заети от руски,турски и израелски граждани,взели БГ паспорти за по две недели.България ще бъде разскъсана и разпарчетосана.Турски фамилии ще потърсят имоти у нас след години.
22
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дългото *** мизо освен да седи и да пише постове във фейса друго може ли да направи?
21
9
 
47
 
! Отговори
Мнение преди 4 месеца
Чалгарят *** нищо не разбира от политика, ама търси внимание, а в една медия се скъса да рекламира калпавата си телевизия и са премахнали коментарите да не го хейтят. Досадник нагъл!
20
9
 
6
 
! Отговори
со(к)/Пола преди 4 месеца
моята най лична гейХа моята хубава кукла на конци активирал съм я да го играе опозиция да се "гневи"на тези които променят конституцията така родните ни мили стнародници си ми9слят че някой може да се бунтува и да направи живота им по дибър вместо тях а пък те миличките ще негодуват и ще правят панелни революции от дивана във фейсбука в къщи на две ракиики със салтка задължително че на другия ден на работа да за позитивнички...ахахххаа народе народе как ви клатят хубаво ама малко ви е още трябва
19
9
 
39
 
! Отговори
Мнение преди 4 месеца
Партията на Чалгаря се подкрепя само от шепа ***.