Цените са високи за всички дестинации, но българите пътуват

Във Варна офертите за празниците са приключени, кувертите - изкупени
8 дек 2023 18:19, Анисия Иванова
40
Цените са високи за всички дестинации, но българите пътуват
Снимка: БГНЕС

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти очаква добър зимен сезон. Това заяви пред БНР председателят й Димитрина Горанова. Тя обаче уточни, че продължителността и успеха на сезона много зависят от метеорологичните условия.

Горанова обяви, че се увеличават потребителите, които пътуват до екзотични дестинации. По думите й високите цени не ги спират. Това е тенденция от пандемията насам, добави тя.

"Цените са високи за всички дестинации. Те не спират българите да пътуват".

Според нея инфлацията не се е отразила на пътуванията на българите.

"Това е свързано с желанието и нуждата на хората да посещават нови дестинации. Хората вече са пътували на доста места и търсят нещо ново, различно, по-интересно, екзотично, различна природа и култура", коментира Димитрина Горанова.

По думите й с проблема с фалшивите обяви за пътувания и ваканции се борят вече години наред. Такива случаи на фалшиви продажби се срещат все по-често. За съжаление, потребителят осъзнава за това какъв голям риск е поел, едва когато пострада и остане без ваканция, подчерта тя.

Във Варна офертите за празниците са приключени, а кувертите - изкупени, съобщи проф. Стоян Маринов - дългогодишен директор на Колежа по туризъм, а сега преподавател по туризъм в Икономическия университет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
7
 
! Отговори
Майната Ви преди 4 месеца
Големи смешници са журналята в този сайт! Преди два дни имаше статия със заглавие "Над 70% от българските семейства не могат да посрещнат ежедневните си нужди", а сега се оказа, че са богати и дори пътуват въпреки високите цени!
34
12
 
3
 
! Отговори
Цецо преди 4 месеца
На договор съм на 800 лева. Иначе взимам чисто още 7 хиляди лева на месец. Сервитьор съм в София. Жена ми също. Общият ни месечен доход е между 14 и 20 хиляди лева. Пътуваме много. Харчим с кеф и притежаваме 2 автомобила за 140 хиляди лева.
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 33 В щом си рекъл, стой си беден
32
6
 
5
 
! Отговори
Бизнес монопол преди 4 месеца
В бе гето безнес Неможе да се прави всичко е монопол
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 30 Сега и пътеписи ли искаш да ти пиша. С какво си го заслужил?
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 27 написаното от 24 си е 1000% истина. Не знам какво му се цупиш като малко дете
29
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И кога си бил в Латинска Америка и къде. Айде разбирач, давай да те видим. Абе, кво се занимавам, гърчете си се тука и си философствайте, аз моя живот си го понаредих
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 27 То щото много ме познаваш. По-скоро по-малко себемразещи се лузъри и отегчителни ченщеногледци като теб ни трябват. Така че ако може и ти да се разкараш ще е супер.
27
2
 
2
 
! Отговори
Междодругото преди 4 месеца
Като стана дума за миндянските строителни фирми които пекетират българи в Варна и Попринцип навсякъде в Бг ушев хомо сексуалист дава интервю по случея и вика ние ги знаеме от отдавна.И аз са си задавам следният въпрос като ги знаят отдавна дали не са в комбина щом чер ни л к и т е са та свобода а някой за 1 грам трева ДАНС направо ще се занимават с него да го хванат.Бах ти пародията!
26
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
24, заради подобни на теб, тука не ги искам. А чалгата вкъщи е абсолютно забранена, навън обаче свобода, там не се меся за нищо.
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За какво ти е чак Колумбия, търси конфискуван, "казват", че почти същото. София е новата Богота
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 21 Това си е до индивида. Къде ще живееш няма никакво значение. Ако си роден за пpo3д чагар Боливия няма да те спаси.
23
3
 
1
 
! Отговори
Знаете ли преди 4 месеца
Как може да се стигне до Колумбия?
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 14 Къде го тоя свят голям? Вече опциите, за които си струва да си правиш труда да се местиш са нищожни. Къде ще ги пращаш - в някоя негрифицирана клoaka в Англия или Германия ли? Няма да е зле да си излезеш от селото някой път за да видиш какво наистина представлява света. Даже ме съмнява че изобщо имаш деца
21
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
18ка 16 години имам по чужбина почнахме от Европа още 94 та. Село, никога съм нямал, за съжаление. Само ограничен българин, може да твърди тая тъпня, която си написал. И знаеш ли, на лапетата най им хареса в Боливия, така, че, те ще си решават. Моята задача е да ги разкарам от българското мислене, всичко друго ще си е от тях
20
3
 
2
 
! Отговори
Амстердам преди 4 месеца
Най обичам да пътувам до Амстердам
19
1
 
1
 
! Отговори
БГ Наркополитиката преди 4 месеца
Е по вредна от наркотиците
18
3
 
4
 
! Отговори
Легализация преди 4 месеца
На марихуанката!До кога ще търпим българи!Българското ушево робство!
17
9
 
1
 
! Отговори
Един приятел преди 4 месеца
От комунистическа фамилия на ДС изпрати дъртите в старчески дом купи си скъпа кола и живее Като бохемче с наследството к ви бело и мазна чалга в ст град мухахаха
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И за марихуаната съм съгласен. Само тука още се дърпат, но скоро и това ще приемат. Дано. Легализация