Дете с хематом на главата след посещение на частна занималня

Възпитателите променяли версиите как точно се е случило
29 ное 2023 09:18, Стела Стоянова
17
Дете с хематом на главата след посещение на частна занималня
Снимка БГНЕС, архив

Диана Кочева е майка на момиче на 1 година. Пред Нова телевизия тя твърди, че детето ѝ е паднало от метър височина, докато било в частен детски център.

По думите на майката при взимането на дъщеря ѝ тя била уведомена, че момичето само е паднало, докато вървяло, а после версията се променила. Впоследствие директорката казала, че детето е паднало от кошарата за сън.

Родителите на момичето го водят по спешност в "Пирогов", но заради различните версии от детския център не могат да дадат точна информация на лекарите какво точно се е случило - нещо, което е ключово при травми на глава.

Диана разказва, че в началото изчакала дъщеря си отвън. Оттам видяла друго дете, което се било качило върху столче за хранене. Привлякла вниманието на възпитателката, която свалила детето. После взела 1-годишното си момиче и видяла, че има синини по главата и оток зад ухото.

Първоначалната версия била, че детето е паднало върху играчка. Майката се обадила на директорката, която се притеснила и казала, че вероятно малкото момиче е пострадало непосредствено преди да бъде взето, затова родителите не са получили обаждане.

Оказало се, че нараняванията са от час, преди да си тръгне детето. Родителите настояли за записите от камерите, в които видели, че дъщеря им пада в стая с кошари.

Часове след инцидента детето започва да повръща и е със съмнение за мозъчно сътресение. Към днешна дата то вече е добре.

Занималнята възнамерява да търси по съдебен път правата си. Същото смятат да направят и потърпевшите родители. От РЗИ подчертаха, че дейността на центъра е за почасово отглеждане на деца без хранене и спане. Обектът е регистриран на 16 октомври тази година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ми социализирало се е... Нали все социализирането изтъкват като най-голяма полза на стадното обучение.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Покатерило се е и цопнало от кошарката -това може и в къщи да се случи на майката ,таткото и о ,ужас на свекървата . Наше Дете се подлъзна в банята и комоцио и тн. , другото падна от стола и си сцепи устата -8 шева ....и всичко това в къщи ., така ,че ....
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Занималнята възнамерява да търси по съдебен път правата си" Това какво означава изобщо? Правата да чупят главите на бебета, без да ги обезпокояват след това? Кое "право" им е нарушено, правото на безотговорност?
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Как така има " стая с кошари" при условие ,че става въпрос за център без хранене и преспиване???
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До АнонимеН 9 -"В ИНТЕРНЕТ ПИШЕ, ЧЕ Е ДО 2 ГОДИНИ И СЕ ПОЛУЧАВАТ 90% ОТ ТОВА КОЕТО Е ВЗИМАЛА ПРЕДИ ТОВА МАЙКАТА!" 90% е първата година ,втората взима минималната заплата .
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Занималнята възнамерява да търси по съдебен път правата си." ???? Занималнята ли е пострадала или детето ???
6
2
 
4
 
! Отговори
Хм преди 7 месеца
Трябваше да публикувате изявлението на детския център. Родителите изглеждат безотговорни.
5
6
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 7 месеца
Това с повръщането часове след инцидента, за си го измислили. Комоцио се доказва много елементарно веднага след травмата. И трябва да го усмирят да лежи и да не вилнее поне 24 часа. Ако са го оставили да се напъва физически или даже умствено, това усложнява нещата.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Персонала в детските градини често е неподготвен и безотговорен към грижите за децата.Май ще трябва по-строг контрол,особено към частните такива,които иначе ви скубят като за световно.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тук има и един друг важен въпрос-частните детски градини и занимални как ще докажат,че харчат по 1000 лв.на месец за отглеждане на едно малко дете,като освен храна и занималня други грижи нямат!!!
2
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Майките предпочитат да си пият кафето в офисите, не да си гледат децата в къщи, защото там има много повече отговорност и работа. Винаги са им виновни градините и яслите.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Масово в тия занимални, детски градини и тем подобни не се обръща внимание на децата, а са оставени да си играят както си искат, бият се, падат, стават, на учителките не им пука особено, стоят на пейката и развиват клюки. Играят си на мобифоните. Пък им писне станат, скарат се на децата и си мислят, че така ще оправят положението. Нямат нужните педагогически и нравствено-възпитателни умения учителите!