Като в уестърн: Крадецът, бягайки, бръкнал в чанта, полицаят от 100 м се прицелил в крака му

С какво сърчице ми застреля детенцето, пита майката
Обновена: 20 сеп 2023 08:40 | 20 сеп 2023 08:19, Петър Бойчев
431
Като в уестърн: Крадецът, бягайки, бръкнал в чанта, полицаят от 100 м се прицелил в крака му
СНИМКА БГНЕС

Като в устерън се е разиграл екшънът с простреляния от полицай крадец в столицата.

Камера е заснела как полицаят се привежда и се прицелва в бягащия. Младежът от Ботунец бил предупреден 4 пъти да спре, но въпреки това посегнал към чантата си. По показанията на пострадалото при грабежа момиче, той й казал, че има пистолет. При стрелбата полицаят улучил 18-годишния Светльо Младенов в крака, а когато той се строполил, вторият изстрел го улучил фатално в гърба.

Стрелбата не е била хаотична, а насочена, става ясно от записа, потвърди и зам.-градският прокурор на София Христо Кръстев.

Срещу полицая още няма обвинение. Разследването е възложено на следовател. Според прокурор Кръстев има три хипотези - превишаване на неизбежната отбрана, убийство по непредпазливост и с умисъл, която е най-малко вероятна според данните от разследването.
Най-вероятно обвинението ще бъде за превишаване на пределите на неизбежната отбрана.

След като не се подчинил на заповедите да спре и въпреки контролните изстрели във въздуха, грабителят побягнал и започнал да отваря раницата си. Часове по-рано той и приятелите му ударили с метална тръба по главата момиче и му казали, че имат пистолет, както разказала тя на криминалистите.

Униформеният е прострелял грабителя с личния си пистолет, защото служебният изпаднал по време на преследването.
Възможно е куршумът да е поразил Младенов след рикошет, посочи още прокурор Кръстев. Разстоянието между полицая и жертвата е било 100 метра - на такова са намерени гилзите и капките кръв от Младенов. Преди да стреля, служителят на реда предупредил Младенов 4 пъти, че ще ползва оръжие. Стрелял и 2 пъти във въздуха.

Крадецът попаднал в полезрението на полицаите още в началото на септември след няколко грабежа. В нощта на 17 срещу 18 септември в 4-о РУ получили сигнал за още едно нападение със същия почерк. Атакувани били две момичета на по 18 г. Едното било ударено по главата с тръба. След това бандитите дори я душили, както дърпали слушалките на ученичката около врата й. През това време другите двама задигнали чантата ѝ и избягали. В нея имало 20 лв.

“Пострадалите са дали конкретно описание на извършителите и незабавно е изпратен полицейски екип. По-късно постъпва нов сигнал в близост до бул. “Черни връх”. Екипът започва издирване и установява, че лицата се качват в автобус. Успяват да спрат превозното средство и залавят едното лице в автобуса и две, които се опитват да избягат”, описа ситуацията преди изстрелите директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов.

След стрелбата Светльо бил жив - улучен в тялото. “Полицаят не е чакал линейка, откарал го е сам до болница “Токуда”, обясни комисар Николов. Полицаят е със 7 г. стаж и е награждаван 13 пъти.
 

От мястото на стрелбата са иззети 3 гилзи. "Извършено е освидетелстване на двама полицейски служители, при което са иззети обтривки от двете им ръце, както и униформеното им облекло. Пробите им за наркотици и алкохол са отрицателни”, посочи зам. градският прокурор на София Христо Кръстев.

Пред NOVA майката на починалото момче поиска за смъртта на сина ѝ да има обвинен. "Г-н полицай, с какво сърчице ми застреля детенцето? Само това искам - в очите да ме погледнеш и да ми кажеш. Аз съм майка, която е отгледала това дете сама. И не съм го възпитавала по този начин. И ти нямаше правото да му отнемеш живота така", заяви Мария.
 

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двете непълнолетни момчета - на 16 и 17 години, за грабежа над момичета, при който беше употребена сила. Установено е, че вчера около 02:00 часа през нощта на бул. „Черни връх“ в София, обвиняемите са отнели чанта с 20 лева, документи и маратонки от млада жена, като е използвана сила за това.  

"Наред със следственото дело, СДВР извършва и вътрешна проверка, която ще уточни всички факти и обстоятелства. Нямаме категорични данни каква е входната рана на пострадалия – дали е в гръб, или в предната част на тялото", добави Николов.
 

По последни данни полицаят носил у себе си и личното, и служебното си оръжие. Пред следствието той казал, че е стрелял със служебния пистолет.
 

Вчера в кв. Ботунец жители блокираха за час пътя към София. Митингът бе с искане за наказание за виновника и справедлив процес.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
349
0
 
1
 
! Отговори
Кочо преди 7 месеца
До Ама Нашественик/мигрант, глух, ням, или куку - все тая, щом е могъл да се сети да носи метален предмет, да го използва за нанасяне на удар и обир, че и да бяга от държавен служител, ОТНАСЯ СИ ПОСЛЕДИЦИТЕ. Крайно време е да се знае, че полицаите имат право да стрелят при неподчинение.
348
0
 
1
 
! Отговори
Кина преди 7 месеца
Време е да се знае, че по крадците се стреля. А тая т.н. майка: да беше го научила да работи, вместо да краде. Тя е виновна.
347
0
 
5
 
! Отговори
EU Либ-демо-крат преди 7 месеца
толерантността ще достигне до такава степен, че на интелигентните и мирни хора ще им забранят да се защитават, за да не обиждат крадците и бан-дитите
346
5
 
2
 
! Отговори
Гост преди 7 месеца
За да носиш и личен, с което стават два пистолета, имаш от какво да си страхуваш. За мен това е малшанс за крадеца - в момента на стрелбата полицията още не знае какви работи е правил надълго и нашироко и малко изглежда като готовност да убиваме всеки крадец, повечето полицаи биха го избегнали по тия причини. !Затова случаят изглежда като стрелба, мотивирана от расови и дискриминационни мотиви! В Щатите също биха го гръмнали, но тук е необичайно.
345
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Добре е направил. Свършил си е работата. За това има оръжие. То не е за украса.
344
0
 
14
 
! Отговори
до 366-юриста преди 7 месеца
Добре,де ако и засече служебният пистолет-какво- с павета ли да хвърля?То и в сървърите има по два диска,но затова никой не задава въпроси.Особено пък юристите.Но те сигурно не знаят та затова....
343
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сега е момента да съберем по 5 лева за награда на полицая.София е 2 милиона.200000 да дадат по 5 лева са 1 милион.При следващ такъв случай няма да има един убит,ами няма да има и един оцелял! След това градът ще стане спокоен и безопасен!Ще ни излезе по 10-15 лева на човек. Парите ще ни се върнат защото вместо да караме коли ще си ходим спокойно по улиците!Иначе помните ли Ставийски-пиян уби един човек и осакати втори и в затвор и секунда не е лежал.
342
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сега аз правилно ли разбрах, че застреляният е рецидивист и в конкретния случай е бил устно предупреден, след което е предупреден с изстрели във въздуха и после е свален. Това са го видели свидетели. Майката реално е нормално да скърби, но това аз не съм възпитала... какво предтъпник и то не някой хитър измамник или крадец. Този напад и удря жертви по главите с метални предмети, според мен всеки удър с метален предмет по глава трябва да е опит за убийство.
341
9
 
4
 
! Отговори
Даааа... преди 7 месеца
Вярно е, че ни направихте на ***. Само вие от останалите медии обяснихте защо, което ви прави чест. Но и МВР вас ви направи на маймуни. Първо кражба от търговски център, после грабеж. Първо жена-полицай стреляла, после полицай... Пък и с лично оръжие. Жалко за полицая. Няма да може да може да му се размине. Стрелба в гръб... Ще лежи.
340
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 365Едното момиче е било ударено по главата с тръба,а другото душено! Аз много искам да попитам тия дето защитават крадците)))Защо извъртате,никой не защитава крадците ,просто казваме ,че наказанието ,,смърт" е голямо за извършените престъпления.Освен това дори и 5години да изкара в затвора ще му се видят доста дълги тежки.Така е с всеки юноша попаднал сред закоравели престъпници в БГ затвор
339
28
 
4
 
! Отговори
Юрист преди 7 месеца
Полицаят първи трябваше да е с повдигнато обвинение и в ареста. Законът е еднакъв. Много е интересно защо носи и лично оръжие, когато е на служба??? Поредния психар в МВР, гледал филми??? След като са заловили единия, пределно ясно е, че ще разкрият и другите. ЗАЩО ВСЪЩНОСТ Е СТРЕЛЯЛ???????????????????????????
338
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Едното момиче е било ударено по главата с тръба,а другото душено! Аз много искам да попитам тия дето защитават крадците ако това беше тяхната дъщеря пак така ли щяха да пишат? Полицаят бил награждаван 13 пъти.Ами сега да го наградят за 14 път. Това е правилното решение!
337
9
 
7
 
! Отговори
Вили Смитов-свидетел преди 7 месеца
Не беше точно така.Полицаите стреляха във въздуха,а младежът бягаше.Изведнъж от небето падна една голяма сива чапла и клюнът и се заби в окото му. Младежът падна и не помръдна повече!Явно чаплата е улучена от някой от предупредителните изстрели!
336
2
 
31
 
! Отговори
пффффф преди 7 месеца
Дайте му награда на този полицай, а не обвинения!
335
17
 
6
 
! Отговори
Вон Клаузевиц преди 7 месеца
Живеем в абсурдно общество, където хора, които крадат милиони народна пара, се наричат уважавани бизмесмени и политици и са пример за всички, а в същото време за една открадната чанта накой получава куршум в гърба.
334
1
 
33
 
! Отговори
ЛюлюКафиров преди 7 месеца
Ако тия *** от МВР сега накажат и унижат този полицай,ще бутнат толкова ниско морала на всички униформени,че колкото не работеха,сега няма да работят 3 пъти повече.Полицията не е детска градина,а институция,която трябва да произвежда сигурност и спокойствие на гражданите в тази държава.А тия в Ботунец и разни други "особени" квартали един път завинги трябва да разберат,че има закони,и който не ги спазва лежи с куршум забит някъде по тялото.
333
12
 
3
 
! Отговори
Точно така преди 7 месеца
До До МВР МАФИЯ 354Е действала полицейската мафия, само трябвало куршумът да е излязал отпред... това доказва, че се е опитал да бяга....Ама откъде ви взеха...., такива умни...
332
4
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 7 месеца
До АнонименСледващият път не ги удряйте ами се снабдете с лично оръжие и гърмете, както те ще ви гърмят... Тръгнал обирчия да става, па не извадил по-големият патлак. така като те гръмнат, полицаят ще е правоспособен...?!)!+"+
331
15
 
2
 
! Отговори
Ама преди 7 месеца
До До МВР МАФИЯ 354Той дето го гониш, може да е бежанец и да не разбира български, може да е глух, може да е...Така да ги отстрелваш като яребици, това не е полицай... това е кум ти...
330
14
 
5
 
! Отговори
За 360 преди 7 месеца
Престъпник си, когато чукнат с чукчето, а не ставаш като те надупчат с куршуми...

Спонсорирани публикации