В кадър: Земеделците се събраха край Долни Богров, чакат на съединител

Днес няма да влиза тежка техника в София
19 сеп 2023 12:05, Александър Попов
359

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Земеделски производители от цялата страна вече се събират край Долни Богров. Тежката земеделска техника днес няма да влезе в София, заяви Георги Стоянов, председател на Българския фермерски съюз.

Заради протеста на миньорите днес, земеделците ще изчакаме реакцията на властта по нашите искания до 15 часа и след това ще решим дали тракторите ще влязат утре в центъра на София, каза Стоянов.

Със сигурност ще има свободно изразяване на гражданска позиция без нарушаване на обществения ред и затрудняване на свободното придвижване, подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още по темата: земеделци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз ви казах че всичко е за пари, ама вий ми дрънкате че ще свалят правителство, трици, искат още еврота
305
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво чакат? Мaйкa си ли? Нали когато се вдигаха цените на храната пълниха портфейла?
304
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако някой си направи труда да провери, ще види, че България е в топ 6 страните, в световен мащаб, които от десетилетия са били производители на слънчоглед. И на слънчогледово олио. Дори в някои години изпреварваме целия СССР, после изпреварваме и Русия в по-ново време. Ако земеделците не бяха спекулирали и не бяха играли по гайдата на големите търговски вериги, ако не бяха търсили свръхпечалби и бързо забогатяване, сега бизнесът им щеше да си върви нормално и никой да не се оплаква.
303
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Земеделците са нагли. Излапкаха парите от субсидиите, накупиха си поршета и ламборджинита и работиха в сговор с производителите на храни, търговци на едро и дребно. Така вместо те да контролират пазара, се оставиха търгашите да ги водят за носа. И потриваха ръце като гледаха как бутилката олио стана 7 лева във веригите магазини. По пазарните закони, за да може обикновения човек да яде, олио се внасяше, защото българите спекулираха. Сега не могат да си продадат застоялата стока. И не искат внос!
302
0
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Тъкмо са близо до затвора.Айдеее монополисти намаляйте цените с 300 процента.
301
0
 
4
 
! Отговори
Маслинка преди 1 година
Какво правят гърците..Блокират само българо гръцката граница от където минава целия Европейски ***..Какво правят българите..Блокират си собствените пътища...Няма как да си блокираш собствената врата и да искаш някой да ти я отключи...Ей *** народ
300
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде ***, фалирайте! Ако произвеждахте наистина качествено и евтино зърно, отдавна да сте го изнесли по чужбина. Ама явно и там не ви го искат. Е сега се гръмнете, и ние не го искаме. Като не ви изнася и като не можете, продавайте земята и тракторите и отивайте да работите в БДЖ, там заплатата е сигурна и гарантирана.
299
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За всяко плюене по протеста на фермерите: по 5 стотинки на платения драскач! Затова трябва да се бълват поне по 100 коментара под всяка статия - всеки коментар да е с гнусни обиди срещу протестиращите. При тия 5 стотинки, надницата на платените драскачи трудно се изкарва и затова толкова се "трудят". И платените драскачи са хора - трябва да се яде. Да бъдем толерантни и да им влезем в положение . Заработват хората
298
2
 
8
 
! Отговори
Матрял преди 1 година
Как и няма един руски трактор.Всичкото купено на аванта от Евросъюза,но са срещу Евросъюза... Крадци Чапаев, крадци...
297
2
 
1
 
! Отговори
JNS преди 1 година
До АнонименСмешо,това че регистрацията е от Добрич,не значи ,че е дошъл от там. Не виждам кой нормален човек ще тръгне да кара 500 км с трактор,че утре и да се връща.
296
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами чакат на съединител, щото са долни амбреажи, запитайте се колко струва да се прекара един трактор от Добруджа до София и кой ги плаща тези пари....щото има доста с такива регистрационни номера, видяхме ги на място
295
1
 
6
 
! Отговори
Софиянец преди 1 година
Сваляйте гащите и чакайте на полусъединител, като дойда ще ви нанижа на моя огромен рунтав пилон и ще ви дам пълна газ.
294
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Троллът на киро и денков не спира да дриска опорки. Алоу, днеса, това ли ви са коментарите, един луммпен с прокси и опорки?
293
7
 
13
 
! Отговори
Българите преди 1 година
на са длъжни да ви изхранват , г-да зърнари.Като не ви изнася фалирайте , и всичко хубаво.Тия на снимката са ратай на някой местен големец, пратени по поръчка.Хляба тук е скъп , и не става за нищо.И това не е заради укрите.Не ви стигнаха печалби, субсидий, данъчни облекчения.
292
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са тия с майбасите. Не ни занимавайте изобщо
291
5
 
12
 
! Отговори
започва преди 1 година
революцията на копейкин и митрофановна...
290
3
 
6
 
! Отговори
Статистик преди 1 година
Да си направим една нова земеделска партия , да се явим на избори и да вземем поне 1 милион гласа .Това е напълно реалистично и възможно
289
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали видяхте имението на Илчовски със зоопарка , рекичката, езерцето , лодката . Точно толкова са бедни земеделците
288
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пратете 50/60 полицая съща да чакат на съединител , пък да видим кой кого . Никой не е разрешавал протест който нарушава гражданското право на пътуване на гражданите на страната ! Вчера ги гледах , единият протестирал заради евтиното жито,друг животновъд пък който подкрепял протеста каза че протестира заради скъпото зърно , айде някой да обясни как точно да се удовлетворят и 2те искания !?
287
2
 
3
 
! Отговори
До 306 преди 1 година
Здрасти бесепар? Във вашата книжчица на партияата отдавна сте записали, че при вас нямате нищо против хомотата. Но виж обаче лъжете, че сте нещо различно. Социалисти с хотели и деца на закоравели престъпници, които в момента се подготвят да се влеят в партията. От снимка на снимка и милионер с хотел. А, но някои от преди това си ги имат, крали и отиват там да си ги пазят. И другите партии не правят изключение. А и те работят заедно.