Дете е прехвърляно между столични болници, оказва се с ковид и счупен крак

В Helpbook наш потребител разказа за ужасите, през които е минал той и невръстната му дъщеря
16 сеп 2023 21:00, Анисия Иванова
45
Дете е прехвърляно между столични болници, оказва се с ковид и счупен крак
Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info наш потребител разказа за ужасиите, през които е минал той и невръстната му дъщеря, прехвърляна между столични болници. Случката е от преди месеци, но сигналът е подаден вчера.

Ето за какво става дума: „На 17.11.2022 г. вечерта към 19 ч. дъщеря ми получава гърч от температура 39.5 градуса, след което викаме бърза помощ, идват, слагат й инжекция и ни откарват в противошокова зала, като ни казаха ние да изчакаме отвън, дотук добре.

Минава време, лекарката излиза и казва, че детето е с Ковид и ще бъде откарано в Инфекциозна болница, че те нямат място. Добре казах, като преди да я вземат вътре вземат всички документи на детето и ги уведомявам, че детето е с чупливи кости.

Изкарват детето от залата и ни качват на линейка и отиваме в другата болница. Приемат ни там, настаняват ни и когато се вдига завивката се вижда, че детето е със счупен крак. Толкова ли беше трудно в Пирогов да кажат как е счупен и веднага детето да се отведе пред кабинета на травматология. След чакане от 30 мин. дойде пак линейката и ни върнаха да я гипсират.

Това за мен не е нормално- дете на 6 г. така да ни разиграват и да не кажат лекарите какво се е случило. Всичко се покри, като ни видяха и чуха ,че детето се връща така. Какво да говорим, нямаме лекари за децата ни, та камо ли за възрастен. И това е най-голямата спешна болница в София и се оказва, че и там няма читави лекари.“

Сигналът е адресиран към Министерство на здравеопазването с молба за проверка и последващи законови действия, като се надяваме да не е прекалено късно заради изминалото време.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 8 месеца
Дали в болницата или в къщи му е счупен кракът.
36
0
 
0
 
! Отговори
стъкло преди 8 месеца
Glass 2023 - bg movie
35
2
 
5
 
! Отговори
Ц до 35 преди 8 месеца
Явно четеш, но НЕ схващаш. Не е въпросът дали детето е излекевано или не, а това, ЧЕ СА МУ СЧУПИЛИ КРАКА В БОЛНИЦАТА И ДОРИ НЕ СА КАЗАЛИ НА РОДИТЕЛИТЕ. Схващаш ли въобще за какво иде реч???
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Действително, днес владее Егоизмът и Безразличието към Другия. Вппочем, и преди беше така, просто обществото не знаеше, нямаше никаква информация за това. Затова се вгледайте в себе си! Познавам пкихолози, които учат другите на емпатия и съпричаствост, а самите те са безразлични към най- близките си години наред. Безразличието също може да убива.
33
3
 
10
 
! Отговори
Тото преди 8 месеца
Така е в БГ. Новата уж култура. Апатия, алчност и безхаберие по отношение на останалите.
32
5
 
13
 
! Отговори
До 36 преди 8 месеца
Егати простия си. Децата не плащат здравни! А директорите, които взимат десетки хиляид лв заплата, оправдават ли си я? Хайде ходи у село и плямпай пред телевизора!
31
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Безплатно здравеопазване няма . Плащаш осигуровки, застраховки. Ако не плащаш-не трябва да получаваш. Ако си строшиш колата, но не си я застраховал, кой ще ти плати щетите? Никой. Еми така трябва да е и със здравеопазването. А в случая детето е излекувано. Въпреки ковид, въпреки фактурата, въпреки неосигурените и неваксинирани родители.
30
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Някога когато лечението беше безплатно имаше прекрасни лекари, сега като е платено лекари няма има търговци, дори санитарките и мед.сестрите чакат да им дадеш пари за да си вършат уж работата. Пълна пародия е в момента, няма диагностици, няма лекари, няма сестри. Тежко ни и горко всички завършващи тичат в чужбина, а на запада им харесва да има кой да ги обслужва. Истинските ни лекари са златни, но броя им е сведен до минимум.
29
13
 
9
 
! Отговори
хахахаха преди 8 месеца
активираха се пло ско зем ци те, няма ковид, ваксите, нямало ковид с гърч. големи разбирачи. има счупен крак. кога и как се е получило е интересно. със сигурност не е от ваксините ....
28
12
 
15
 
! Отговори
НАРОДА преди 8 месеца
А КАКВО СТАВА С ПРОТЕСТА НА ЗЪРНАРИТЕ!?!?!? ТОВА НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА, КАЗВА СЕ ИЗМЕСТВАНЕ НА ФОКУСА
27
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като сте с такива големи претенции, лекувайте си сами повредените и болни деца вкъщи! Не плащането на осигуровки, които освен това са в мижави проценти в сравнение със западните страни, е станало национален спорт, но иначе постоянно "дай", "дай", "дай"...
26
13
 
12
 
! Отговори
До 25 преди 8 месеца
Ковид и гърчове са две различни заболявания, имам познат с гърчове и никога не е чупел нещо вследствие на гърч така че, *** се гръмни
25
35
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
С температура и гърчове, вследствие ковид. Със сигурност дете на неваксинирани тъ па ци. После лекарите били виновни. Добре че само крак е счупиро при гърча, можело е и гръбнака да се счупи.
24
20
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ама какво ревете само срещу лекарите?Я идете в чужбина там ще чакаш 3 месеца за доктор а ако викнеш линейка и не си спешен плащаш като поп.Всеки има права и свободия,всички са му виновни ама не и той.Разбира се че медицинските работници трябва да получават най-големите заплати и уважение ама вас не ви интересува,важно е да ревете.Ами идете медиите да ви оправят.Имахме уникално здравеопазване по соца ама вие искахте демокрация и свободия.Нямате право сега да се оплаквате.
23
7
 
9
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 8 месеца
Излиза, че крака е счупен в "Пирогов". Тая завивка от майката ли е сложена? Не е ли забелязала нищо?
22
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Детето е било със счупен крак, ***. Другото е доказан фалш.
21
9
 
11
 
! Отговори
Е как бе преди 8 месеца
Те в Пирогов с мед да ги намажеш. Едни културни и професионалисти.
20
5
 
18
 
! Отговори
Умирай трудно-2 преди 8 месеца
Звеждащи отделения,шефове на болници-30-40-50-60-70 000 хиляди на месец.
19
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Стара новина за лекари, за да отклоните гнева от ПРАВИТЕЛСТВОТО и СЕГАШНИТЕ ИМ ИЗДЪНКИ. Понеже най-големият дразнител на българина явно трябва да е лекарят, а не ПОЛИТИЦИ С НАД 10 БОНА ЗАПЛАТА
18
3
 
25
 
! Отговори
6 от 49 преди 8 месеца
Да не дава Господ да се разболееш в България.Има и съвестни добри лекари,зависи какъв късмет ще извдиш,тоест на какви ще попаднеш.