Страх, болка и жажда за справедливост - Това изпитват близките на нарязаното момиче

Стара Загора готви протест
29 юли 2023 20:44, Йоана Цонева
138

Още по темата
Вълна от коментари в социалните мрежи по случая с нарязаното момиче от Стара Загора. Протести в подкрепа на младата жена се организират в редица градове.

Страх, болка и жажда за справедливост. Това изпитват близките на жестоко пребитото момиче.

"Това е такъв шок и дори не мога да си представя. За мен това не е човек, как може да си позволи да направи такова нещо?", още не може да повярва какво се е случило близка на жертвата.

А след като, въпреки ужаса, се осмелява да говори, получава поредица от заплашителни съобщения. В този случай, обаче, полицията се задейства светкавично и още днес по обед е задържан 26-годишен мъж. Засега самоличността му не е ясна, но, под обществения натиск старозагорските обвинители обещават да дадат пълна информация за целия случай на специален брифинг утре.

"Да, страх ни е, защото той е на свобода", казва заплашваната жена.

След нападението над 18-годишната старозагорка, 26-годишният Георги Господинов е прибран в ареста за 72 часа. Дни по-късно обжалва, съдът променя определението за извършеното от него деяния от средна в лека телесна повреда и го пуска, пише Bulgaria ON AIR.

А това буквално взривява общественото мнение. Стара Загора готви протест. Кметът на града заяви, че подкрепя исканията на хората.

"Като граждани трябва да покажем, че между нас няма място за подобни прояви! Призовавам всички старозагорци в понеделник, в 18 ч. да изразим своята позиция", призова кметът Живко Тодоров.

Призив за справедливост ще се чуе и от жълтите павета в София. Правосъдният министър поиска бързо и обективно разследване.

"За пореден път ставаме свидетели на потресаващ случай на жестокост към жена, която е нечовешки малтретирана от своя приятел. Затова призовавам независимите разследващи органи да проведат пълно, обективно и задълбочено разследване на обстоятелствата, като се използва целият инструментариум на закона, за да защитят невинната жертва и обществения интерес", написа Атанас Славов в профила си във Facebook.

Това даде тласък на старозагорската прокуратура и още днес отново промени квалификацията на деянието. Сега то отново е за нанасянето на средна телесна повреда. Как и защо - не става ясно. Близките на момичето подозират връзки на извършителя със съдебната власт в града.

"Дори не ни уведомиха че е пуснат. Много бихме искали да разберем какви връзки има. Няма такава присъда за това, което е причинил. Надяваме се да бъде задържан, за да може поне малко да си отдъхнем и не само ние, това е малък град, има много хора които са притеснени. Вече месец живеем в Ад", тревожат се близки на жертвата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
7
 
! Отговори
Хааа ха ха преди 9 месеца
За меките китки пак Путин е виновен. Пууууу.....
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Съдийката дъщеря ли имаше?
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма ли яки момчета с нормална ценностна система?
39
16
 
9
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!! преди 9 месеца
А замисляли ли сте се дали на тази съдийка не и е платено нарочно да предизвика този скандал като пусне престъпника за да прекарат Истанбулската Конвенция ? Закони си има но защо въпреки явното прастъпление не се изпълняват и този е пуснат на свобода
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само да не се окаже, че го е завлякла с наркотици, че тогава историята ще придобие интересен обрат.
37
1
 
7
 
! Отговори
toti преди 9 месеца
Не цяла нощ а 10 нощи да заседават,за да итърсят съдебната с-*** от подкупни и алчни съдии ,положението ще си е СЪЩОТО КОГАТ ТЛИСТИТЕ ПАЧКИ СЕ ДАВАТ ПОД МАСАТА !!!
36
1
 
18
 
! Отговори
Перник преди 9 месеца
Като онова синче син на прокурор от Перник - сумати хора преби правейки се на мутра (разбира се удряйки изненадващо и скришно и после гаврейки се, докато човек е зашеметен) - опитват се да го измъкнат това л*но от ареста от година и накрая тихомълком го изкараха. Да търси "отмъщение" за това, че някой от жертвите му "си позволява" да се оплаче. Такива само едно нещо ги оправя! насилник сам не се спира-трябва да бъде спрян! Иначе скоравява и продължава! И прокурорското синче, и този - знаете къде
35
2
 
12
 
! Отговори
До 34 преди 9 месеца
Не, приятелю ! Не се затваряй , а пребивай и ти ! ! ! В САЩ "чичко Колт " е направил днешната им демокрация , а нашите полУтици я следва като жалки кученца !
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 23Големият мъжкар защо не си е тръгнал по пътя и да не се занимава с такава? Като е толкод як все е щял да си намери мома като за него. Ама той комплексар отмъстителен.
33
1
 
12
 
! Отговори
Гешев преди 9 месеца
Амииии, продават макетни ножчета . Какво още чакат близките на нарязаното момиче ? Та травмата от това рязане ще остане и живот за това момиче няма вече !!! А за неадекватна присъда - затвор , с дълъг срок за тази съдийка ! Кога ще видим съдия -престъпник в затвора ??? Може би никога ! Както и не видяхме политици-престъпници в затвора ! Само в България е възможно това !
32
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Искаме да чуем историята на момчето по телевизията, Как е страдало и как от мъка и отчаяние е направило немислимото. Да чуем цялата истина. Не е възможно без причина да се е случило това голямо нещастие и голяма трагедия. Две деца са жертви на тази трагедия. Едното ще страда в болницата, другото ще страда в затвора.
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Когато бях пребит на работното място не съм търсил съдействие от полиция и правосъдна система, точно заради това ! В такъв случай се затваряш в себе си и с години се бориш за живота си !
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Такива като тоя ги има в всеки град, в гр Бобов дол има такива къде системно тормозят хората такива хора са приближени до Гешев и Борисов, Пеевски
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Г-н Сарафов това са вашите некорумпирани,недосегаеми ,алчни и безочливи служители.Не е само в Стара Загоранавсякъде в България тези на които им плащаме осигуровките тези ,който с лека ръка пускат убийци ,изнасилвачи и грабежлии не ви ли е страх че в живота всичко се връща ,че утре може да е някой от вас.Тогава какво ще направите и тези 240 лежачи няма да ви помогнат.
28
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А нещо за психологичекото състояние на жертвата. Психичните травми не са по-малки. За тях няма ли да има наказание.
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нали дупетатите много ги е грижа за промяна на конституцията. Къде са точките за уволняване на съдии и поставяне под отговорност. Тези са над господ. Правят си каквото искат и никой няма право да ги съди.
26
2
 
45
 
! Отговори
89 преди 9 месеца
Не ви ли е срам, господа съдии от Окръжен съд Стара Загора, които сте пренебрегнали Лекарската квалификация за Средна телесна повреда и сте я приравнили до Лека? Но защо ли питам? Не , Не ви е срам!!! Вие не познавате такова чувство!
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 9 Знае се кой е, работи, по-скоро работеше до снощи като охрана в Кавали клуб. Не е някъв мистичен човек.
24
1
 
34
 
! Отговори
Ужас преди 9 месеца
Толкова са нагли и наяли от съдебната система че при такъв драстичен случай не им пука за хората?!
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 20. Всъщност не знам дали има такива...цветя...Много се съмнявам.

Спонсорирани публикации