Страх, болка и жажда за справедливост - Това изпитват близките на нарязаното момиче

Стара Загора готви протест
29 юли 2023 20:44, Йоана Цонева
138

Още по темата
Вълна от коментари в социалните мрежи по случая с нарязаното момиче от Стара Загора. Протести в подкрепа на младата жена се организират в редица градове.

Страх, болка и жажда за справедливост. Това изпитват близките на жестоко пребитото момиче.

"Това е такъв шок и дори не мога да си представя. За мен това не е човек, как може да си позволи да направи такова нещо?", още не може да повярва какво се е случило близка на жертвата.

А след като, въпреки ужаса, се осмелява да говори, получава поредица от заплашителни съобщения. В този случай, обаче, полицията се задейства светкавично и още днес по обед е задържан 26-годишен мъж. Засега самоличността му не е ясна, но, под обществения натиск старозагорските обвинители обещават да дадат пълна информация за целия случай на специален брифинг утре.

"Да, страх ни е, защото той е на свобода", казва заплашваната жена.

След нападението над 18-годишната старозагорка, 26-годишният Георги Господинов е прибран в ареста за 72 часа. Дни по-късно обжалва, съдът променя определението за извършеното от него деяния от средна в лека телесна повреда и го пуска, пише Bulgaria ON AIR.

А това буквално взривява общественото мнение. Стара Загора готви протест. Кметът на града заяви, че подкрепя исканията на хората.

"Като граждани трябва да покажем, че между нас няма място за подобни прояви! Призовавам всички старозагорци в понеделник, в 18 ч. да изразим своята позиция", призова кметът Живко Тодоров.

Призив за справедливост ще се чуе и от жълтите павета в София. Правосъдният министър поиска бързо и обективно разследване.

"За пореден път ставаме свидетели на потресаващ случай на жестокост към жена, която е нечовешки малтретирана от своя приятел. Затова призовавам независимите разследващи органи да проведат пълно, обективно и задълбочено разследване на обстоятелствата, като се използва целият инструментариум на закона, за да защитят невинната жертва и обществения интерес", написа Атанас Славов в профила си във Facebook.

Това даде тласък на старозагорската прокуратура и още днес отново промени квалификацията на деянието. Сега то отново е за нанасянето на средна телесна повреда. Как и защо - не става ясно. Близките на момичето подозират връзки на извършителя със съдебната власт в града.

"Дори не ни уведомиха че е пуснат. Много бихме искали да разберем какви връзки има. Няма такава присъда за това, което е причинил. Надяваме се да бъде задържан, за да може поне малко да си отдъхнем и не само ние, това е малък град, има много хора които са притеснени. Вече месец живеем в Ад", тревожат се близки на жертвата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Била е наркоманка - Е и? Какво искаш да ни кажеш с това, че е била наркоманка? Че няма проблем да я нарежеш ли? Каквато и да е била, това в случая няма значение. Важното е, съдистът, съдийката и експерта да бъдат съдени и вече съдът да реши какво заслужават, но медиите постоянно да ни държат в течение, как върви процесът, за да се превърне в национално значим. Стане ли такъв, ще получат що-годе справедливи според закона присъди.
61
4
 
7
 
! Отговори
не ви е срам преди 9 месеца
Това, че някой си е написал нещо някъде, нищо не значи! И споменатият тук пишман-мутраген прокурорско *** от Перник сега се пише националист! Това значи само, че е комплексар, търсещ оправдание, а не че е такъв! Тука българомразците веднага си мислят, че имат алиби да пишат против родолюбие и т.н. Как свързахте Костадинов с някаква мутра, която избива комплекси :D ? Половината футболни агитки са нашарени с неща, за които не могат да кажат и едно изречение! Няма кой да ви се върже! А оня...
60
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Освен човекът извършил престъплението, експертът написал, че става въпрос за лека телесна повреда заедно със съдийката трябва да бъдат съдени. Тук вероятно си говорим за брутален случай на корупция. Пиша вероятно, защото не е доказано, а не защото не съм сигурен в това.
59
0
 
6
 
! Отговори
Ключът от палатката преди 9 месеца
Проблемът по принцип, не само в този случай, е чувството за безнаказаност.
58
1
 
17
 
! Отговори
Съдия Татяна Коева преди 9 месеца
Съдия Татяна Коева от Стара Загора е пуснала изверга на свобода. Въпросът е срещу какво???
57
7
 
3
 
! Отговори
Била е наркоманка преди 9 месеца
От бивша негова колежка, която се страхува да застане пред БНТ стана ясно, че Георги и нарязаната жена са били колеги в старозагорски клуб:"Тя е била барманка, той си е бил охранител. Обаче доколкото знам те са имали връзка от 2-3 години. Те са заедно от 2-3 години."
56
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
При българските римляни момичетата са до 14 години.След това стават жени особености на етноса!Иначе как да ти кажат, че са от римляните.Не им трябват прокурори.Мешерето да решава, кой е прав
55
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Избягал е. Киро и Асен на море ли са, а Денков, Габриел? А министъра на правосъдието къде са?? Егати управляващите!
54
7
 
9
 
! Отговори
F1 преди 9 месеца
Азовец ама не... Георги Николаев във фейсбук и с публикация на Копейката. Долен въZражданец
53
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя прилича на азовец. Фашист и половина. Те да такива нашарени. И с бради.
52
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Добре бе, тия протестиращите утре, що не се отбият до дома на копейката и не го линчуват?? 50 човека срещу 1.
51
14
 
14
 
! Отговори
AAAAAAAAA преди 9 месеца
При лошия ви СОЦИАЛИЗЪМ и Бай ви Тошо защо нямаше такова нещо бе тиквииииии ???? Пак не може да отговорите. Щу подскажа ! Защото нямаше КАПИТАЛИЗЪМ. Нямаше бедни и богати, купуващи и продаващи се. Имаше и твърди закони БЕЛЕНЕ
50
5
 
3
 
! Отговори
До 54 преди 9 месеца
Не само, бръсненето се е правило едно време за да се покаже, че жената е "провалена", но при всички положение не е оправдано, камо ли пък нарязванията
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма страшно. Знаем къде живее Жорката, знаем какво работи, знаем къде работят и родителите му, знаем какво обичат. Надявам се, че Жорката чете коментарите по новините за себе си. Аз бих го посъветвал да вземе билети за себе си и за блузките си за някъде надалеч.
48
2
 
7
 
! Отговори
до 51 преди 9 месеца
Именно. Особено това накрая - стригането гола глава с машинката е запазена марка на наркодилърите към некоректните им клиенти...или може би по-точно пациенти.
47
5
 
8
 
! Отговори
Месар преди 9 месеца
Но пък "правосъдното светило" Крум Зарков пребива и умъртвява котки без макетно ножче ! Той ги обесва и им дере кожите , за да прави от тях палто на майка си ! Такива хора ни управляват и остават безнаказани , та един охранител ли няма да реже с макетно ножче ? Той следващия път ще вземе касапски нож, че по-лесно се кълца с него.
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това не са децата на Демокрацията. Това вече са децата на децата на Демокрацията. И още по-зле ще става. Особено след 12-те години опростачване.
45
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Обществото ни е болно, а коментарите показват че наистина за референдуми не сме готови, да твърдиш че си го е заслужила, да искаш да броиш шевове, да твърдиш че е конспирация заради истанбулската конвенция, абе вие нормални ли сте?
44
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя като му гледам татусите требен да 3 бил голем патрЕот. Ако е е от ВгаZражде е е поне от МВРО. Те тамса все такива едни големи пстрЕоти.
43
1
 
12
 
! Отговори
реформатор преди 9 месеца
Незабавни промени за премахване на кумулацията. Така за всяко едно доказано престъпление се дава отделен срок лишаване от свобода, който се събира с останалите и се получава една хубава присъда от десетки или стотици години и хаирлия да е!

Спонсорирани публикации