Зоран Заев: Един от оцелелите ми каза за голяма експлозия в автобуса

Премиерът на РСМ ще се срещне с преживелите катастрофата свои сънародници в болницата
Обновена: 23 ное 2021 09:11 | 23 ное 2021 08:54, Елка Василева
188

Силна експлозия е събудила пътниците в автобуса, който катастрофира тази нощ край Боснек на АМ „Струма“. Това е разказал един от оцелелите при инцидента македонски граждани на премиера на страната Зоран Заев. Пътната трагедия отне живота на най-малко 45 души.

Още по темата

"Каза, че е чул експлозия. Той и другите шестима оцелели са счупили прозорците на автобуса и така са успели да се измъкнат и да се спасят. Жертвите в трагедията са млади хора на по 25-30 години, има и 12 деца. Трагедията е голяма", заяви Заев специално за Bulgaria ON AIR.

На този етап не се предвижда македонските власти да провеждат паралелно разследване.

"Имаме доверие на българските си колеги. Ако имат нужда от помощ, сме готови да им съдействаме в разследването. Сега най-важното е да видим как да помогнем на пострадалите", уточни Заев.

След като се запознае на място със състоянието на ранените, премиерът на Северна Македония ще се срещне с българския си колега Стефан Янев.

Заев е в България заедно с министрите на здравеопазването и на външните работи на РСМ. Македонските власти вече информират близките на починалите.

Той подчерта, че все още не знае коя е фирмата, към кой град в Северна Македония са пътували и каква е самоличността на жертвите. Не е ясно и защо са избрали да пътуват през нощта.

Снимка: БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
10
 
8
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
дълбок полклон пред загиналите! почивайте в мир! дано да излязат виновните на площада да ти личуваме публично всички! (единия вече е загинал за съжаление - шофьора) Боко защо се обажда не можах да разбера! Комитова е насрочила проверка и на всикчи пак ще докажат какво строят от ГЕРБ и как!!! Щастлив съм само че ерата Боковец приключи!!!
59
2
 
4
 
! Отговори
до 50 преди 2 години
Няма река Линд, виж за шоколада, горе-долу си уцелил!
58
8
 
8
 
! Отговори
Тъпунгери... преди 2 години
Както всяка тема, например Ковид, българина е висококомпетентен и вече се изказва смело въз основа на 3 снимки и слухове...
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на снимка 9 ясно се вижда какво е станало , превишена скорост и навлизане в насрещно движение . метални основи на мантинелата лежат в лява посока .
56
1
 
22
 
! Отговори
Спрете с обвиненията преди 2 години
Нелепо е да се обвинява пътя ! На ден оттам минават десетки хиляди МПС-та...точно там не е ставал инцидент ! Има много факти, които дават повод за размисъл. Например как шофьорът е загинал, след като автобуса не е претърпял челен сблъсък или преобръщане. Тази експлозия може да е породена от всичко. На мен ми прилича по-скоро на отказали спирачки, като шофьора се е опитвал да спре чрез удар в мантинелите. Защо обаче не е могъл да отвори вратите, също е загадка...
55
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано не съм прав,но почти съм сигурен,че този катастрофа има общо със спирането на бензиностанцията.И как ще стане експлозия от гума и няма да има спирачен път.
54
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много странно как има хора ,които се правят на слепи. Пътищата у нас не са качесвени.Това не е тайна за никой. Когато някой се бори срещу това ,значи че се бори за твоя и моя живот. А това ,че ти си националист(нацист),освен че пречи на теб ,най-много пречи на теб и на всички нас и нашите деца. Какво трябва да каже че пътищата ни са перфектни и отговарят на всички критерии.Това е нелепо.
53
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незабавно намаляване максималнта скорост по магистралите като в цяла европа 120 за коли и 90 за останалите.
52
5
 
13
 
! Отговори
kobra преди 2 години
Щом, е бил на Турска земя,,, нещо там е станало. Има замесени хора.
51
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Магистралата в участъка на разклона за с. Боснек е в перфектно състояние! Не давайте поводи на македонците да обвиняват България! Няма никакви опасни препятствия, неравности или дупки по платното. Маркировката, пътните знаци и светлоотразителите по мантинелите са в добро състояние!
50
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато една гума се пръсне от налягането в нея звучи точно, като експлозия. Моментално се губи управлението, (ако е предна гума на ППСво) и се късат мантинели или има челен удар... От триенето в мантинелите се получават искри и се запалва горивото...
49
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почвам да си мисля че това не е случайно. Една такава трагедия би била полезна за тези, които искат Македония бързо в ЕС. Нашите сега ще кажат, съпричастни сме трябва да пуснем македония в ЕС.
48
7
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Много се навързват трагичните...инциденти.Вчера от...самозапалил се покрив в дом за възрастни,загинаха 9-***.днес...гърми автобус на туристи от Македония посред нощите и жертвите са 45.Органите да имат в предвид,че нищо...случайно няма.Първата и основна...версия на тези трагични инциденти,трябва да е...атентат.Кой,и по какви подбуди го е сторил,не е трудно да се досетим,без да сме...специалисти,но трябва да се докаже.Докато не се...обори тази версия,да се има за основна.
47
5
 
20
 
! Отговори
До "терористите преди 2 години
До Анонимен "При пукане на гума, автобуса не се подпалва?" ДА но 20 (двайсетина) метра 4мм дебела мантинела при скорост над 100 км ти отнася всичко отдолу! Окачване, резервоари, тръбни сединения... Познай къде са 500 литровите резервоари на рейса?
46
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идеално знам за кое място става въпрос - онази част от Струма в близост до София, където магистралата слиза надолу и после се качва нагоре, формирайки долина в ниското. Неведнъж съм треперил в колата и то на сухо време с разумна скорост (120 - 130 км/ч). Просто завоите там са проектирани така, че ако си с тежък автомобил и с по-висока скорост без добри спирачки като нищо можеш да изхвърчиш от пътя. Качеството на асфалта и маркировката мисля, че няма смисъл да ги коментираме в нашата мила родина.
45
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След катастрофата на бг деца при река Линд не се ли забрани да се прекарват групи деца през ноща? Тези защо не спазват бг правила на бг земя?
44
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според снимките - превишена скорост, умора на водача... Обрал е дясната мантинела и се е врязал в разделителните. Или водача е заспал или е реагирал много бавно при полу-мъгливо и леко мокро - снощи ръмеше. Но такъв брой загинали.. явно са спали и не са могли да реагират - жалко за младите хора!
43
7
 
11
 
! Отговори
Iv преди 2 години
Do 31 Радев е бомбардирал. Подобна глупост, даже и пиян на кирка, не бих написал.
42
2
 
22
 
! Отговори
Независим преди 2 години
Голяма трагедия, да се помолим за загиналите.
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Каза, че е чул експлозия." и "Силна експлозия е събудила пътниците в автобуса," Има малко разлика . А ако се е спукала гума ,на спящите ще им се чуе като експлозия .Така ,че малко бързате със спекулациите .