Зоран Заев: Един от оцелелите ми каза за голяма експлозия в автобуса

Премиерът на РСМ ще се срещне с преживелите катастрофата свои сънародници в болницата
Обновена: 23 ное 2021 09:11 | 23 ное 2021 08:54, Елка Василева
188

Силна експлозия е събудила пътниците в автобуса, който катастрофира тази нощ край Боснек на АМ „Струма“. Това е разказал един от оцелелите при инцидента македонски граждани на премиера на страната Зоран Заев. Пътната трагедия отне живота на най-малко 45 души.

Още по темата

"Каза, че е чул експлозия. Той и другите шестима оцелели са счупили прозорците на автобуса и така са успели да се измъкнат и да се спасят. Жертвите в трагедията са млади хора на по 25-30 години, има и 12 деца. Трагедията е голяма", заяви Заев специално за Bulgaria ON AIR.

На този етап не се предвижда македонските власти да провеждат паралелно разследване.

"Имаме доверие на българските си колеги. Ако имат нужда от помощ, сме готови да им съдействаме в разследването. Сега най-важното е да видим как да помогнем на пострадалите", уточни Заев.

След като се запознае на място със състоянието на ранените, премиерът на Северна Македония ще се срещне с българския си колега Стефан Янев.

Заев е в България заедно с министрите на здравеопазването и на външните работи на РСМ. Македонските власти вече информират близките на починалите.

Той подчерта, че все още не знае коя е фирмата, към кой град в Северна Македония са пътували и каква е самоличността на жертвите. Не е ясно и защо са избрали да пътуват през нощта.

Снимка: БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
30
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Съболезнования на всички роднини и близки на загиналите млади хора. По-добре е да се въздържаме от експрес коментари по тази трагедия, тъй като нямаме, все още, достатъчно пълна и коректна информация.
79
34
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
МАКЕДОНЦИТЕ СА БЪЛГАРИ!! БЪЛГАРИЯ НЕЗАБАВНО ДА ПЛАТИ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ В РАЗМЕР НА 100 МИЛИОНА ЛЕВА! БЪЛГАРСКА ФИРМА, БЪЛГАРСКИ ШОФЬОР, БЪЛГАРСКИ ПЪТИЩА!
78
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евтиният пазар в Турция се плаща скъпо!
77
3
 
2
 
! Отговори
До Вторник преди 2 години
Ако е така както казваш, значи шофьора не е карал с много висока скорост, просто защото там има много широк вираж надясно и центробежните сили са наляво. Няма как да влезе в отбивката, която е крайно вдясно.
76
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Призовавам всички коментатори да спрат с припяването за атентат, защото само такава измислица ни липсва, за да нажежим и без това лошите отношения до крайност! Сто експерта вече казаха, че е грешка или неизправност, не се правете на интересни! Естествено, че ще се чуе експлозия - системата за подгряване на климатика е гръмнала при удара!
75
10
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
къде да се Информорам за Жертвите от КОВИД за последните 24 часа - няма никъде статии в Интернет тази сутрин за КОВИД жертвити?!
74
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко преди катастрофата има отбиване на движението в едно платно поради ремонтни дейности. Дали шофьора е видял навреме за да намали или е преминал през забраненото платно и тогава е спукал гума или е получил някаква авария?
73
8
 
7
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 2 години
РСМ 28-тата Губерня на Брюкселските К0мундета!
72
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Атентат.Записи от Истанбул и бензиностанцията.
71
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е Атентат.Разследвайте спирането на бензиностанцията,а най-добре да се изискват записи от паркинга в Истанбул.
70
5
 
5
 
! Отговори
Вторник преди 2 години
не съм минавал по този път, но от прегледа през мапс-а, за мен е грешка на шофьора, лошо проектиране и липсваща маркировка, лоша видимост. Шофьорът не вижда, че пътят преминава в отбивка, решава че това е аварийната лента и свива успоредно на нея и така се нанизва на мантинелата , която отделя отбивката от основното трасе.
69
10
 
30
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
На 99% вече е ясно какво се е случило.Превишена скорост.Шофъора се е объркал с отбивката, че е платното откъдето трябва да мине, в последния миг свива наляво и удря и пука предна дясна гума.Имало е туби с гориво, закупено може би от Турция и се запалват в предната част на автобуса. Пламва пожар отпред. затова само тези отзад са успели да се измъкнат.Извод: Трябва да се промени контрола за превишена скорост в България. На ограничение с 60 и го спазвам всички ме изпреварват, пресвяткат и бибиткат
68
7
 
14
 
! Отговори
Нормално преди 2 години
Автобуса е бил натъпкан с олио, зехтин и нафта
67
4
 
28
 
! Отговори
нн преди 2 години
От четирите автобуса, трите преминали без проблем, четвъртият се блъснал в мантинелата, и последвалия ужас, близко до акъла е че нещо е станало свързено с шьофьора или автобуса. Разследване и доказване на причината. Вече българи, АПИ, кмета на Перник оплюха магистралата, типично по нашенски, насаждат виновност.
66
1
 
15
 
! Отговори
хм.. преди 2 години
Ако са спирали на бензиностанцията, значи повечето хора в автобуса са били все още будни ! Много е важно какво ще кажат оцелелите
65
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дизеловто гориво не може да предизвика взрив или такова бързо горене. Трябва да се обърне внимание на багажното отделение, скрити резервоари и багажа на пътниците. Възможно е да са прекарвали лесно запалими неща - бензин (в Турция е много евтин), фойерверки, лакове, бои или лесно запалими газове.
64
2
 
18
 
! Отговори
Кухи гъдулки преди 2 години
Точно този участък се строи още отпреди Олимпиадата в Атина 2000г ! Какво точно ще му проверяват на този път ? Още не се е изказало следствието, валят обвинения за пътя..накрая е възможно причината изобщо да не е свързана с пътната обстановка и дори шофирането ! Важното е българи да плюят други българи...
63
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Експлозията,пожара и липсата на спирачен път навеждат към много сериозен проблем.Може да е свързано съсъ спирането на бензиностанцията,но по-вероятно е да има връзка с Истанбул,понеже там е имало време да се направи нещо.Аз не вярвам експлозия от гума да предизвика това.
62
40
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БЪЛГАРИЯ ДА ПЛАТИ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ В РАЗМЕР НА 100 МИЛИОНА ЛЕВА! БЪЛГАРСКИ ШОФЬОР, БЪЛГАРСКА ФИРМА ПРЕВОЗВАЧ, БЪЛГАРСКИ ПЪТИЩА!
61
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие четете ли или чоплите семки: Един от оцелелите ми каза за голяма експлозия "В" втобуса. ква гума кви пет лева.