Всеки четвърти у нас в паника от COVID-19, всеки трети: Вирус като вирус

10% се притесняват взети ли са адекватни мерки
80
Всеки четвърти у нас в паника от COVID-19, всеки трети: Вирус като вирус
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Затворени театри, училища и празни трибуни по стадионите, спиране на публичните прояви, както и дезинфекция на градския транспорт... Това са само част от мерките, които властта взима за борба с COVID-19.

На този етап 4 са официално доказаните случаи на новия коронавирус у нас, но в Европа броят на заболелите се покачва всеки ден.

Още по темата
Страх ли го у обаче българинът от новата зараза? Екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели в традиционната ни анкета, в която участие взеха точно 4938 души.

Резултатите посочват, че всеки втори наш сънародник е сериозно притеснен от разпространението на коронавируса. Според 24% от анкетираните сме изправени пред огромна опасност за живота и здравето на хората. Други 27% отчитат, че не се притесняват чак толкова, но продължават да следят с тревога случващото се у нас и по света.

На обратното мнение са 34% от анкетираните, според които се създава излишна истерия, а COVID-19 е като всеки друг вирус и скоро ще утихне.

10% признават, че повече се боят от мерките, които се взимат, отколкото от самия коронавирус, а за 4% тези мерки далеч не са достатъчни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
Корона Срещу Грип - Смъртвност:https://i.insider точка com/5e5fc740fee23d14eb3dd212който може да смята - във всяка една възрастова глупа е поне 20% по-смъртоносен, значи е поне 20 пъти по-тежък от крип, дори и да не умрете - питам кой нормален би поел шанса на този лек грип?!
71
0
 
3
 
! Отговори
приятел-педиатър преди 4 години
има пациентче с висока темп и упорита кашлица, върнало се от северна Италия преди седмица. Докладвал случая, но му казали да се лекува у дома и дотам.
70
4
 
3
 
! Отговори
току-що преди 4 години
четох в дейлимейл коментар от 37-годишен англичанин без съпътстващи заболявания, който вече се възстановява от ковид: "Не се лъжете, че е като обикновения грип. Много по-тежко е, на моменти губех надежда, че ще оживея."Та... за притеснение си е, но дано Господ да ни пази и да отмине по-бързо пандемията!
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В паника съм, че няма да ми стигне бирата за мезето. Ще отида да взема още една преди халбата ми да обяви бедствено положение.
68
1
 
5
 
! Отговори
вижте снимката преди 4 години
Вие вижте пак снимката - пациента в какво нещо го свалят от линейката и докторите как са облечени. После елате пак с лафовете за грипа. При грип такова нещо НЯМА.
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на Шипка. Професор Радев. Бивш льотчик.
66
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев е най големия специалист по вирусите. Щам той казва че няма нищо кой знае, лекарите ли. Консултации пред президентството.
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Властите непрекъснато променят съветите и прехвърлят отговорността за епидемията на обикновените хора. Не знаем дали безсимптомните могат да заразяват други хора, но ги пускат на свободен режим и да си налагат самоограничения. Това е пародия на държава, на политика и на управление.
64
1
 
2
 
! Отговори
до 60 преди 4 години
Аха. Ами отиди да им кажеш на СЗО, че нищо не разбират и да се цаниш за президен (без т). Фактите ще ви извадят очите. Виж и италианските лекари какво пишат.
63
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Китай вече втора седмица има повече случаи на вносна инфекция отколкото от тяхната си първоначална. Китай се справя най-добре със заразата, като се има предвид, че всички останали държави имаха много повече време да се подготвят.
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ич ми не е.
61
0
 
8
 
! Отговори
Амин преди 4 години
Ако китайците бяха толкова дезориентирани като нашите тиквеници, държавата им вече да се беше разпаднмала и милиони да бяха загинали. Но те сякаш вече овладяха епидемията.А ние си говорим как нямало пороблем болестта да обхване 50% от населението...Бог да пази България, оставена в ръцете на алчни и неграмотни безбожници!
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 52: Я да видим сега кой не може да сметне елементарен процент и колко е 50 000 от 50 000 000
59
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До линк за сравнениеНяма място за сравнение, и в двата случая, нито грипа нито короната са причинителя на смъртта, просто допринасят. Разликата е, че повечето смъртни случаи в които има грипно участие не пишат грип като смъртен случай а най-сериозното заболяване, а в сегашната паника, всеки смъртен случай в който има корона участие се пише като корона смърт, дори и да има по-сериозни.
58
0
 
5
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Чувам за необичайно сериозни мерки на държавата по тв, а същевременно ни казват, че няма причина за паника ... Никой не знае колко са болните наистина. В началото даваха по тв репортажи от митниците със служители в защитни облекла, с маски, но БЕЗ предпазни очила ... Болници връщат пациенти ... Пълна дезорганизация и имитация на дейност. Превенцията ни всеки път е слаба - както при първия сняг, при поддръжката на съоръжения и пътища и т.н.
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"10% се притесняват взети ли са адекватни мерки"Няма какво да се притеснявате, то се знае, че не са взети. Притеснявайте се за това, че сте толкова глупави, че да се притеснявате за неща, които се знаят и са неизбежни.
56
1
 
2
 
! Отговори
линк за сравнение преди 4 години
https://businessinsider/coronavirus-compared-to-flu-mortality-rates-2020-3
55
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 32.По скоро идва края на БСП. Смъртността от коронавируса при нейния електорат е най-голяма. Само констатирам, не го казвам със злоба или за да обидя някого.
54
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев, къде си за да обвиниш правителството че е допуснало вируса да дойде в България. Що не свикаш пак *** на митинг на Шипка?
53
0
 
1
 
! Отговори
до 52 преди 4 години
Данните ги извадих от СЗО и от американсия еквивалент на МЗ.Не са странни моите данни, странни са измишльотините, които чувате по ТВ.Сега ще ти потърся линк, ако си любознателен.