Медиците в Спешното в Горна Оряховица масово напускат

Причината - протест срещу агресията към тях
Обновена: 26 яну 2019 16:53 | 26 яну 2019 16:40, Красимир Ангелов
94

Медиците от Спешна помощ в Горна Оряховица масово подават оставки в знак на протест срещу агресията срещу тях, съобщава БНР.

Още по темата
Във филиала работят около 50 души, а едномесечни предизвестия за напускане вече са депозирали 20 лекари, фелдшери и шофьори на линейки.

"Случаите станаха страшно много. Просто не желаем при такива условия да работим. Как така ще си позволява да ме удря и ще остане безнаказано?", пита една от напускащите - фелдшерът Мила Радева.

Ако медиците напуснат, е застрашено медицинското обслужването на 80 000 жители.

Директорът на Спешния център във Велико Търново д-р Валентина Хаджирадева коментира тежката ситуация пред Bulgaria ON AIR. Тя заяви, че от вчера се водят разговори със здравното министерство и се обсъжда идеята за отпускане на бюджет за физическа охрана във филиалите в Горна Оряховица и Павликени.

Очаква се в следващите дни здравните работници да проведат среща и с представители на полицията. Оказването на спешна помощ в Горна Оряховица обаче е под въпрос, защото, ако служителите, подали заявления, напуснат, няма как да се осъществява нормално работата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
31
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
Браво, само така.Което трябва е центровете подобни на този да работят на една смяна, Търново е на 5 минути път - който има зор да си вика такси и да ходи там.
10
7
 
32
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Предлагам да я наречем Гербна Оряховица, в чест на героите, докарали я до това положение
9
52
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия "здравни работници" както ги наричаше Т. Живков. Няма ли да бъдат наказани ако самоволно напуснат работното место. И по тоя въпрос какво казват "правните работници" ?
8
39
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не са го били в смешното ако е имал уважение, вежливо и топло отношение към човека.Не могат да да се уважа вашите нужди от помощ,когато вие не уважавате и не внушаваше оптимизъм и увереност у застрашения или болен човек.
7
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега очакваме да се произнесе по казуса главатаря ББ както стана със строежите по черноморието.
6
1
 
75
 
! Отговори
Статистик преди 5 години
За 10 години България са напуснали 4970 лекари.И нито един митничар...
5
2
 
64
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Сега се започва.Наистина бях изумен когато разбрах че мед.сестра в голяма болница взема 720лв заплата.Това е позорно.Директно я запитах защо въобще стои там.Работят почти като доброволци а за награда ги шамаросват
4
3
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво! Всички в цялата страна трябва. Заплата 540 лв. , като бонус и ядеш бой от ***. Ако кажеш на някой европеец тази заплата няма да ти повярва. Пробвал съм.А иначе сме се много развили, бюджети, фискални резерви, това тръбят българоубийците.
3
15
 
35
 
! Отговори
Тато из Правец преди 5 години
Здравеопазване имаше при социализма-легло,храна,лекари, лекарства бяха БЕЗ ПАРИ !!! И ОНИЯ не смееха да трепнат ! Кой не скача е червен ...
2
6
 
51
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Спокойно, всеки ден идват нови медици от Близкия Изток и Африка ( : .
1
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
еми ББ да ходи да ги омайва сега