За единия надник... Протестър пита: Къде е гражданското общество?

Серия от референдуми ще последва протеста на българите от чужбина
18 сеп 2018 09:10,
395

Трети ден на протест в София, обявен като "Протест на българите в чужбина". В 12 часа протестиращите се събират пред сградата на Народното събрание, а в 17:30 ч. ще направят шествие до Министерския съвет.

Те искат оставката на правителството, провеждане на референдуми по швейцарски модел и въвеждане на електронно гласуване.

Още по темата

"Следващата седмица започваме да инициираме референдуми и няма да се спрем. В България никой не иска да изгуби личната надница и да се отдаде на обществения интерес", посочи пред Bulgaria ON AIR един от организаторите на протеста Росен Миленов.

"Борим се за конкретни неща, които сме входирали преди седмица в Министерския съвет, Народното събрание и Президентството. Документ от 30 страници - описани са исканията, описани са и стъпките. Законодателната и изпълнителната власт вече 30 години служат на частния интерес. Искаме институти на отзоваване, да се влиза във властта по други правила. Искаме премахване на естествените монополи, искаме експертно правителство...", обясни Миленов.

По думите му протестът е уникален, тъй като исканията на демонстрантите са конкретни. Росен Миленов подчерта, че не искат премахване на партиите, а публичните средства да се разпределят от всеки данъкоплатец.

PR експертът Соня Момчилова посочи, че симптомите на болното ни по думите ѝ общество се виждат по-ясно отстрани. Тя не смята, че има режисиране на протеста, но не е убедена, че това е пътят за постигане на промяната.

"Добре звучи да няма партии, на всички ни се иска да се избавим от познатите стари муцуни. Само че един косъм ни дели от анархията. Чрез избори е начинът, чрез който ще можем да отвоюваме гражданските си права", посочи тя.

Момчилова обаче отчете, че подобни протести и искания ще разместят политическите пластове в страната.

Според нея въпросният протест е изиграл ролята на лакмус за болезнени процеси в обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз започвам да си мисля, че дежурните ни *** са реално психично нестабилни. Никой нормален човек който знае как работи една държава няма да подкрепи подобни искания. А всеки който си мисли, че държава без Парламент, Партии и Правителсто може да работи ръковеден само от народа е чисто и просто Луд.
25
13
 
20
 
! Отговори
Гербесар преди 6 години
Незнам колко са крали комунистите но гербесарите нямат стигане. БРАВО НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ МНОГО ПОДМАЗВАЧИ И ПРЕДАТЕЛИ.
24
10
 
3
 
! Отговори
да преди 6 години
радвайте се на Лошата система, защото ако не беше тя соросчетата щяха само да мечтаят да си разиграват коня в Българияпродажници, които точно от тая власт у нас си пълнят гушката ще ми го играят бунтовници срещу. ..хранилката си:)))))няма кой да ви се върже на лицемерието, лакеи на надник
23
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До антисоросоидАз като гледам нищо смислено не каза освен да покажеш, че си научил нови думички. Хайде обясни ми как точно техния модел ще работи? Явно знаеш по-добре от мен. Обясни ми.
22
12
 
11
 
! Отговори
Кондьо преди 6 години
Протестъра явно си загубил работата в Англия и иска да се връща
21
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи според тях разтурваме партиите и парламента и с референдум избираме ръководство.... извинявам се много но това идиотизъм най-меко казано.
20
10
 
13
 
! Отговори
мила моя... майнольо преди 6 години
Защо не се приберат тук, а висят в чужбина и дават акъл??? Да си дойдат и живеят в БГ, тогава да обясняват какво, къде, кога и как!!! А и журналистите прекалено много внимание обръщат на тия 30 човека!
19
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Протеста е *** ..Боко си подаде ,оставката 2012 след това служебен кабинет ,след това дойде Орешарски (опазил ни бог)след това пак служебен кабинет и сега има пак правителството работещоИ някъв гл*пак пред парламента ми казва пак избори да правим Ае ти луд ли си бе ???Отивай си в чужбина *** ..
18
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Два дни ги слушам какви ги говорят и не чух нещо което да реално да има смисъл. Дават микрофоните на разни душевно болни пенсионери които ми говорят как трябвало всичко пак да бъде на държавата без правителство и без партии ... вие нормални ли сте? Що за искания са това? Става дума за държава не за родното ви село от 100 човека.
17
9
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Това са най - обикновени ***, безделници, платени от БСП! Направо ме избива на смях :)))))))))))))))))))))))))))))))
16
2
 
2
 
! Отговори
да преди 6 години
НПО-та, да го ухате :))))))
15
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 12Аз съм съгласен, че трябва проманя. Но това което те предлагат гранични с психично разтройство. В България законите ги има, няма нужда от нови. Има нужда да се спазват.
14
3
 
6
 
! Отговори
Или преди 6 години
ИМА ДОБРИ ПОПАДЕНИЯ И ЖЕЛАНИЕ ЗА ПРОМЯНА, НО ПОГРЕШНА ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА ИДЕИТЕ. МНОГО Е ДРАЗНЕЩО ТОВА входиране! НЕЗНАЕТЕ ЛИ ДУМАТА ВНАСЯМ?
13
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Говорите ми за Пряка Демокрация и за Швейцарски модел и в същото време искате разтурване на Парламент и Партии. Вие нямате идея дори какво искате.
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пари и работа има, няма квалифицирани служители!
11
9
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Не знам дали са миячи ,сигурно има и такива с професии ..но съм абсолютно не съгласен със протеста ..От 2013 до сега имахме 5 правителства ако не се лъжа ,кво маикинта си искат ..още избори И ше дойде някой царвул и с магическа пръчка ще стане всичко както в приказките Експертно правителство ...кой ше са експертите ??Единственото което съм съгласен е че съдебна реформа не се прави 3 деситилетия
10
6
 
7
 
! Отговори
Ставрю преди 6 години
ДО 1 анонимен. Шма тки като теб да си кротуват. Напиши си и името като си анонимен значи и безличен тъ панар. Гербесарските крадци ще си идат дали сега дали по късно.
9
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2Това не е пряка демокрация а Комунална Анархия. Партиите и Правителството са лицето на Демократичната система. Това което ТЕЗИ и ясно ТИ искате е чисто и просто Комунална Анархия с оттенък на Комунизъм.Няма да как да стане.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема е, че хората не вярват вече на никой включително и на разни такива, спомнете си "умните и красивите" какви ги сътвориха така, че да не се чудят.
7
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Протестиращите са на рубладжийска заплата при БСП! Няма да мине това!