Всеки имот в "Студентски град" - обект на съдебни спорове

Кметът на района: Искаме държавни терени за кампуси
9 дек 2015 12:40, Анисия Иванова
12
Всеки имот в "Студентски град" - обект на съдебни спорове
Снимка: архив Булфото

До средата на 2016 година трябва да има решение по казуси, свързани със собствеността на терени в Студентски град в столицата. Това каза кметът на район "Студентски" Димитър Дилчев в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

По думите му няма квадратен метър в Студентски град, който да не е обект на съдебни спорове между собственици и общината.

"В средата на следващата година очаквам да се реши проблемът, защото тази ситуация не е от полза за никого - нито за собствениците, които плащат данъци вече 20 години върху площи, които не ползват, нито за университетите, които също не могат ги да ползват", коментира той.

Дилчев посочи, че от 2010 година има план за обособяване на студентски кампуси в рамките на Студентски град, но преди това следва да се вземе решение как да се процедура по споровете за собствеността на терените.

"Имаме готов план за кампусите и настояваме тези терени да са държавни", заяви още той.

Дилчев отбеляза, че на територията на Студентски град има около 50 блока на 15 висши учебни заведения, а в тях живеят около 40 хиляди души. Той допълни, че населението е колкото един "средно голям български град” и изрази съмнение, че Студентски град може да бъде "ограден като един кампус”. Кметът допълни, че проектът предвижда създаване на 4 отделни кампуса.

Относно изграждането на видеонаблюдение в района, той посочи, че е поставено началото като вече има монтирани камери на ключови кръстовища и места в района.

От думите му стана ясно, че е изградена връзка между сървъра за видеонаблюдението и 7-мо Районно управление на полицията.

Кметът посочи още, че следващите стъпки са свързани с надграждане на тази система. Той отбеляза, че видеонаблюдението не решава проблема със сигурността и допълни, че агресията е проблем не само на младите хора, но и на цялото общество.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
veskatodorova52 преди 8 години
АЗ КАТО СТУДЕНТКА СЪМ БИЛА НА ЕСЕННА СТУДЕНТСКА БРИГАДА НА СТРОЕЖА НА ПЪРВАТА ДЕТСКА ГРАДИНА ТАМ.ЖИВАЛА СЪМ В СЕМЕЙНО ОБЩЕЖИТИЕ В СТУДЕНТСКОТО ГРАДЧЕ.ВСИЧКО БЕШЕ МНОГО ХУБАВО И ОТЛИЧНО ОРГАНИЗИРАНО ЗА УЧЕНЕ И ЖИВЕЕНЕ.ИМАШЕ И ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ И СТУДЕНТСКА ПОЛИКЛИНИКА ,СТУДЕНТСКИ СТОЛ И ДР....САМО,ЧЕ ПРОМЕНЯЩИТЕ МАЙ САМО ЗА ПАРИТЕ СИ МИСЛИТЕ,НЕ И ЗА ХОРАТА-ОСОБЕНО ЗА НАСТОЯЩЕТО И БЪДЕЩО ПОКОЛЕНИЕ!
6
0
 
4
 
! Отговори
Милчо преди 8 години
Това е най-корумпираната районна община в София и най-корумпираната община като цяло в България. Всички служители там действат като организирана престъпна група и си координират действията си при корупциони схеми.
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сменете му името на студентски бардак. Там освен друсани и урви друго няма
4
2
 
14
 
! Отговори
МЕЙ-МЕЙ преди 8 години
"Студенския град" в този си вид не е нужен и полезен никому!Трябва да се направят студентски общежития/кампуси/ в определени райони,без барове,дискотеки и други подобни.тези младежи са отишли в София да учат,а не да се забавляват!
3
3
 
15
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Студентски град отдавна не е такъв,а е по-скоро някакъв съвременен аналог на Содом и Гомор!Не може да бъде спасен!Обаче за да се направят истински студентски центрове,отдалечени на достатъчно разстояние,просто няма пари....
2
2
 
12
 
! Отговори
sue преди 8 години
Най-скапаният кмет. Е заради този презастроиха Студентски град с некачествени блокове /особено тези на Бароко/, не се влагат средства в инфраструктура и кварталът тъне в мизерия.
1
2
 
6
 
! Отговори
е преди 8 години
Дайте и на БПЦ нещо ......