С 20% по-солено излиза зимната ваканция в пика на сезона

Леглото в 3-звезден хотел в Банско вече струва над 40 лева
22 дек 2013 07:30,
6
С 20% по-солено излиза зимната ваканция в пика на сезона
Снимка: архив, Булфото

Зимните курорти влязоха в пиковия си сезон. Цените на нощувките се покачиха с близо 20%. Леглото в тризвезден хотел в Банско вече е над 40 лева, а в четиризвезден комплекс цената скача на 60 лева, пише "Стандарт".

Липсата на естествен сняг не попречи на туристи от чужбина и страната да атакуват курорта Банско.

През уикенда най-много са гръцките гости, повечето от които са младежи. Над 5000 души от южната ни съседка ще посрещнат Коледа в града под Пирин планина. Поне 2000 вече са и англичаните, които изкарват ваканцията си в Банско. По-малко ще са нашенците, които по традиция на Коледа празнуват у дома си.

По коледните празници курортът ще е пълен на 70-80%, а за Нова година всички места вече са заети.

6-те писти в Банско са перфектно обработени и вече посрещат хилядите туристи.

Пампорово също е пълно на 100% за празниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
9
 
! Отговори
Бигуй преди 10 години
Това, че с 20% по-солено излиза зимната ваканция в пика на сезона само ме радва. Ще си остана пак в къщи. И без това солта влияе зле на здравето ми. Ефектът е двоен - хем избягвам солта, хем си подслаждам живота с намаляване на допълнителни разходи. .
5
0
 
6
 
! Отговори
до 4 преди 10 години
абе и вие четете платени публикации дето сами си ги пускате......Народът не яде сняг
4
0
 
1
 
! Отговори
... преди 10 години
Е нормално е в пиковият сезон цените да са по-високи. Във всеки курорт е така, било то зимен или летен, в България или по света. Но наистина в момента само 5 от пистите са отворени. В Боровец има повече отворени писти. Дано февруари месец като ходя да има естествен сняг, много по-красиво е наоколо със сняг бо боровете.
3
1
 
9
 
! Отговори
hmf преди 10 години
6-те писти в Банско са перфектно обработени и вече посрещат хилядите туристи.не изглежда точно така на сайта им и камерите. Има съвсем малко сняг няма хора по пистите и прогнозата до НГ е да не вали нов сняг... и са само 4ри писти отворени
2
0
 
18
 
! Отговори
bolka преди 10 години
За повечето българи това не е проблем, ако ще и с 200% да поскъпне. Поради простата причина, че не могат да си позволят такава почивка поради ниските доходи.То затова и няма коментари под тази статия.
1
1
 
27
 
! Отговори
нона преди 10 години
ами, каква ванканция? Не издевателствайте!!! Няма пари за празника - вие за ваканция ми говорите! Не си спомням откога не съм ходила нито на море, нито на планина - може би 15 години... :( на 64г съм - не получавам пенсия /нямам достатъчно трудов стаж/, но на имигрантите дават по 65лв... и храна и покрив....

Спонсорирани публикации