Пуснаха четирима от ВМРО, задържани на границата със Сърбия

Съдът ги наказа само с предупреждение
4
Пуснаха четирима от ВМРО, задържани на границата със Сърбия
Снимка: Булфото, архив

Освободени са четиримата българи, задържани на ГКПП Рибарци, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Симпатизантите на ВМРО бяха задържани на 27 ноември за намерено хладно оръжие, което не са обявили, в автомобилите, с които са пътували, за да присъстват на организирания митинг от КИЦ Босилеград и Демократичния съюз на българите по повод 94 години от подписването на Ньойския договор.

За това нарушение законът в Сърбия предвижда глоба и забрана за влизане в страната.

Българските граждани са транспортирани във Вранье, където са се явили пред съдия-следовател.

В 01.30 часа днес задържани българи са освободени, с решение на съда. Решението е да бъдат наказани с предупреждение, тъй като нямат предишни нарушения. Четиримата следва да заплатят разноските по съдебната процедура, е разпоредил още съдията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
3
 
! Отговори
3344 преди 10 години
Не мога да разбера защо се ръчкат отношенията със Сърбия сега, когато е повече от всякога необходимо да сме в добри междусъседски отношения. Страната е с близък език до нашия, православна, с подобен манталитет и култура.За случилото се преди 94 години виновните трябва да си понесат последствията, но век по-късно да прекрояваме граници ми се вижда безумно!
3
0
 
3
 
! Отговори
Шуменско преди 10 години
До Първи стъпки в политПет пъти излъга!Първо не са лежали в сръбски арест, а в затвор и не 2 седмици, а 2 месеца. Не са смъквали сръбското знаме нито от пилон, нито в село.Никой не е станал нито рапър, нито рокер, а по скоро единият е емигрант, а другият - председател на ВМРО в родния си град.Единственото вярно е, че албанците са им съдействали, но не и ***.
2
3
 
5
 
! Отговори
Първи стъпки в полит преди 10 години
Едни авери от ВМРО лежаха 2 седмици в Сръбски арест,смъкнали сръбското знаме от един пилон в село от западните покрайнини и са ги даржали без храна ,хранели ги албански и *** джамбази с бисквити и кафе.След това наборите ми станаха рапар и рокер :)
1
3
 
7
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Еми така ще да е, то нали Атака иска Западните покрайнини тия де са тръгнале с ***!!!

Спонсорирани публикации