Хората са имунизирани срещу опити за абордаж!

Абрашева: Основните партии не чуват най-важните искания
Обновена: 5 сеп 2013 11:45 | 5 сеп 2013 11:45, Веселина Йорданова
7
Хората са имунизирани срещу опити за абордаж!
Снимка: БулФото

Най-сериозният опит протестът да бъде партизиран беше направен вчера, заяви социологът Марчела Абрашева пред БНР.

Хората протестират срещу начина на правене на политика и това обхваща всички партии. Те доказаха, че са имунизирани срещу опитите за абордаж, каза Абрашева.

Още по темата

По думите й има симпатизанти на ГЕРБ и на старата десница сред протестиращите, но те заявяват, че не искат да върнат предишните управляващи на власт. Социологът заяви, че „меренето на автобуси“ е много далеч от духа на протеста.

Разбираема е склонността на управляващите да омаловажават протеста. ГЕРБ също имат упорита склонност да не разбират срещу какво протестират хората. Основните партии не чуват най-важните искания, смята тя.

По думите й очевидно се правят опити за облекчаването на социалното положение на най-уязвимите групи. Правителството може би ще спечели и ще продължи да управлява, прогнозира Абрашева. Тя каза още, че освен БСП и ДПС, и "Атака" са твърдо решени да запазят властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Абсолютво е все тая кой ще управлява. Настоящата ситуация в БГ е порочен кръг защото не само няма нови хора с неопетнено минало, но дори и да дойта за отрицателно време ще влязат в коловоза на корупцията и политическата зависимост. Дори и да не ни харесва българското мислене е подтисническо. Всеки си гледа далаверата, отбива номера или казва "това не е моя работа". Нито една състема не е усточива към опорочаване за това проблема са хората а не устройството.
5
0
 
3
 
! Отговори
безпътица преди 10 години
Сто седалки - звучи примамливо. Но избори се правят с пари, с много пари. Ще изтикаме политическата мафия. И на седалките ще си седне просто мафията...Както се казва, ще се вдигне само цената... Защо Парламентът не работи на сесии, защо пряката демокрация е натикана в ъгъла и сме обявени целокупно за народ от *** - това са въпроси за размисъл...
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кво ме интересува мнението на Марчела Абрашева - платена *** на Гея и Бея
3
9
 
11
 
! Отговори
eve1 преди 10 години
Истински масови и спонтанни протести бяха през февруари,тогава в някои дни се събираха по няколко стотин хиляди в цялата страна и искаха сваляне на цялата политическа шайка,която ни управлява през последните 23 години.Политиците успяха пак да излъжат народа и го разделиха на протестиращи и контрапротестиращи а през това време продължават да ни ограбват чрез монополи,банки и приближените към тях фирми.
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Хората са имунизирани срещу опити за абордаж!"А политиците са имунизирани срещу морал, почтеност и чувство на срам!
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз го виждам така - Сто седалки в Народното събрание и сто избирателни района в България. Всеки депутат се избира от конкретен избирателен район /само по автобиография и лични способности/. Без партии, без задкулисни игри, без редене на избирателни листи. Така ще изритаме политическата мафия на ***.