Киев беше подложен на ракетен обстрел

Удари бяха нанесени и по Павлоград и Никопол
7 окт 2024 12:00, Елка Василева
84
Киев беше подложен на ракетен обстрел
Снимка: архив, БГНЕС
Отломки от ракети паднаха в три района на украинската столица Киев по време на час пик тази сутрин, след като противовъздушната отбрана отблъсна руско нападение, предаде Ройтерс, като цитира изявление на градските власти.
 
По предварителни данни нападението, при което руските сили използваха хиперзвукови ракети "Кинжал", не е причинило значителни щети или жертви, съобщи ръководителят на градската военна администрация Серхий Попко.
 
Отломки са повредили покрива на многоетажен жилищен блок в Соломянски квартал, парче от ракета е паднало на територията на училище, добави неговата администрация.
 
Отломки от ракети са паднали и върху открита площ в централния Шевченковски район и са повредили покрива на автомобил в южната част на украинската столица.
 
Русия нанася ракетни удари по Украйна от началото на война, започнала през февруари 2022 г. Нападения с дронове се извършват почти всяка нощ. През изминалата нощ райони около украинската столица бяха атакувани с петнайсетина дрона.
 
Руска ракета порази рано тази сутрин украинския Павлохрад (на руски Павловград - бел. ред.), в Днепропетровска област, предаде Укринформ, като се позовава на ръководителя на регионалната военна администрация Серхий Лисак.
 
"През нощта вражеска ракета удари Павлохрад. Причинени бяха щети на едно предприятие. Избухнал е пожар, който беше овладян от спасителните служби", съобщи той в социалните медии. Не се съобщава за жертви.
 
Руските сили са подложили на обстрел с тежка артилерия и град Никопол. Няма пострадали при нападението. При вчерашна атака с ракети срещу квартал "Синелники" обаче бяха ранени трима мирни граждани, отбелязва Укринформ. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от Русия
НАТО планира увеличение от 60% за боеспособни сили с общо 245 000 души персонал
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Зиленко, кога ще взима Крим, ко стана??
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До Капитанът- тука ли в лека грешка относно НАТО.Русия НИКОГА няма да допусне Укрите да влязат в НАТО.Или ще изринат цяла изторчна укра като демилитаризирана зона и нищо няма да оснате там.За какво почна всичко-с мераците да влязат в НАТО.Какво стана с грузинците като опитаха да влязат в НАТО-ядоха същия. Не си научиха историята
72
4
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 6 часа
БРАВО РУСИЯ , ОТНОВО И ОТНОВО НЯМА ЖЕРТВИ !!! ТОЗИ ПЪТ И ПАЗАЧИТЕ НА СКЛАДОВЕ С НАТОВСКОТО ОРЪЖИЕ СА ЖИВИ !!!
71
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
А нещо за изтърбушения контенеровоз в Одеса натъпкан със западно оръжие и боеприпаси да напишете? Или и той от оломки.... Муахахахахаааааа
70
14
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 6 часа
руски ценности от руския мир
69
0
 
3
 
! Отговори
дезинформатор преди 7 часа
Не бе, това е зарята.
68
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Аз много вярвам на укроинформ в частта всичко което е летяло към тях е прихванато. Затова и нашите щъркели се върнаха от страх да не ги прихване украинското ПВО!
67
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Знаем как ги отблъскват! Затова гледам и руска телевизия. В доклада на Сирски до Зеленски преди 2 месеца, че от всички над 7 000 ракети изстреляни до сега по украйната са прихванати и унищожени САМО 2 БАЛИСТИЧНИ. Сега излиза, че Сирски работи за "кремълската пропаганда". Хех, смешници нещастни.
66
1
 
13
 
! Отговори
Приазовието: преди 7 часа
ВС на РФ преминаха бента, в процес са на превземане на Каменское и тръгват на север към Запорожие.
65
21
 
2
 
! Отговори
Капитанът преди 7 часа
Руснаците повече от това което превзеха не могат да направят . Всяко следващо село което превземат им струва прекалено много жертви, ресурси и време. Нещата отиват до сключване на мир , запазване на завзетите територии от руснаците и влизане на останалата част от Украйна в НАТО. Реално от черноморските държави само Грузия няма да е член на НАТО и Русия няма да доминира в Черно Море което е основната и цел.
64
16
 
0
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 7 часа
До ЧРД Путин 56. Ти ли си българския народ бе, невнятник.
63
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
До 61. Е дано всеки като губи война така да губи. Печелейки войната. Ха ха ха
62
0
 
8
 
! Отговори
До 61 преди 7 часа
Кой го интересуват фантазиите ти?
61
17
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 7 часа
Много ми мъчно и тъжно , че Русия губи тази война .
60
5
 
2
 
! Отговори
До 57 преди 7 часа
САЩ въобще не се нуждаят да си с тях. Могат фа векуват и без теб. Едва ли си им притрябвал. Какво ще получат от теб? От лозунги не се нуждаят.
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Сбогом ***
58
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Довиждане Украйна.......
57
11
 
2
 
! Отговори
До 51 преди 7 часа
Защо кълнеш големия американски брат??? Със САЩ навеки!
56
4
 
23
 
! Отговори
ЧРД Путин преди 7 часа
От името на целия български народ поздравявам г-н Путин за рождения ден с пожелание за здраве,късмет,благоденствие и с много бъдещи победи и със скорошно освобождение на цяла Украйна.
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Как са действали испанци и англичани в Америка до пълното изтребване на индианците?