Зеленски: Увеличаваме териториите си в Курск

Взети са още руски военнопленници
29 авг 2024 08:27, Нели Христова
259
Зеленски: Увеличаваме териториите си в Курск
Снимка: БГНЕС

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължават да увеличават териториите под свой контрол "по границата с Украйна" в рамките на инвазията в руската Курска област, заяви президентът Володимир Зеленски в ежедневното си вечерно видеообръщение, цитиран от ДПА.

Той не даде повече подробности, но каза, че са взети още руски военнопленници, които биха могли да бъдат използвани при евентуална размяна.

"Благодаря ви, бойци! Това е нещо, което ще върне у дома толкова много наши хора от руски плен", каза Зеленски.

Украинските войски нахлуха в Русия на 6 август, навлизайки изненадващо в Курска област.

В снощното си обръщение Зеленски каза, че настъплението помага и за това да се снеме част от напрежението от украинските войски, сражаващи се в Донецка област, която в момента е епицентър на ожесточени боеве за контрол над нея. В противен случай по думите му силите на Киев там биха могли да бъдат поставени под още по-голям натиск.

Но независимо от това засега не се забелязва никакво отчетливо подобрение в положението на войските на това направление. Западни наблюдатели изтъкват в тази посока напредъка на руската армия в района на Покровск.

Зеленски призна, че обстановката в Донецка област е "изключително сложна".

"Основните руски усилия и най-големите им сили са съсредоточени именно там", каза той.

Властите наредиха на жителите на Покровск, стратегически важен град, който е железопътен възел, да се евакуират с оглед на настъплението на руски войски, които все повече се приближават към Покровск. Въпреки това в града все още остават 38 000 души, включително 1900 деца.

Ръководителят на донецката военна администрация Вадим Филашкин обяви, че от следващата седмица в понеделник се затварят всички банкови клонове в Покровск. В града ще работят само банкоматите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от Свободно време.
Таро прогноза за 2 - 8 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Увеличавате само жертвите на Курск нищо друго. ДНЕС БГ. отново е с няколко дена назад и публикува стари изказвания. Ами нали точно преди 2 дена Зеленски заяви, че на Курск нещата зациклиха и няма прогрес. Руснаците изградиха отбранителна линия и оставиха само блатата и горите на Украинските свiне. Зеленски също каза, че не се е получил замисъла Руснаците да отслабят атаките към Покровск а след вчерашния пробив на Руските сили те са вече на 2 км. от Покровск.
28
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Разстрелът на селяните от руските войници е документиран от украински дрон.
27
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Световния рекорд по позор и излагация принадлежи на краварите - когато китайчетата пуснаха балони да се веят над белия дом на краварите и те се чудиха какви извънземни са ги атакували ....
26
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дърпай шалтера, Вова!
25
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Напальон и той влезе у Русия - ама ги избиха всичките :)))
24
4
 
10
 
! Отговори
expert преди 3 седмици
До АнонименРустака армия не е ВСУ!!?? Значи Руската армия НЕ СА ФАШИСТИ , за да правят разтрели !
23
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"И за тези дето подкрепят този наркоман Зеленски как според вас с 6-7к ще превземат Русия?!" - хахах ... русофилите сте доста наивни хора. Дори и някой да ви бъзика, че Украйна ще превзема Русия, то е просто за да ви дразни, а не че го вярва, но вие сте толкова зле, че му се връзвате. Въпросът е, че СССР (Русия) воюва със СССР (Украйна), а американците си продават оръжията и вие си мислите, че руснаците побеждават във войната. Кой побеждават, себе си ли? Ако Тексас воюваше със САЩ, ОК, но сега?
22
4
 
17
 
! Отговори
Нане преди 3 седмици
шмръклю преди вечерно обръщение, ръгне краката в контакта и главата му светне.... От понеделник не му светнала, няма вече тик ток.... ===)))
21
5
 
7
 
! Отговори
Ндаа, преди 3 седмици
Важните са банките. Някакви си там деца...
20
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В Мелитопол, завладян от руските военни, се намира шивачна фабрика за униформи на ВСУ. В Колотиловка, Белгородска област, о.р.к.и обличат украински униформи. Извеждат няколко селяни на двора и ги разстрелват. Всичко се записва на камера. И сега се върти по руските телевизии. Нищо ново!
19
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На този някой вярва ли му?!Над 30%от Украйна е превзета от Русия,в Курск всеки ден убиват по 400 човека личен състав от украинските,,окопарори,, крият се по гори и където сварят!!!И за тези дето подкрепят този наркоман Зеленски как според вас с 6-7к ще превземат Русия?!
18
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не мога да разбера как близо месец руснаците не могат да изгонят украинците от Русия и същевременно има хора, които си мислят, че за три дни щели да стигнат до Берлин. То и аз си мисля, че националния ни отбор по футбол следващото световно ще стане шампион, но дали само си фантазирам е съвсем отделен въпрос.
17
3
 
4
 
! Отговори
Шоу преди 3 седмици
Тука пък има даже някакви маргинали който вярват и се радват,трагедия.
16
3
 
29
 
! Отговори
до днес бг преди 3 седмици
А защо цитирате само Зелето ? Цитирайте и противоположната страна, какво казва по въпроса , за да можем да сравним и преценим как стоят нещата в действителност !
15
3
 
31
 
! Отговори
хи хи хи преди 3 седмици
Не знам колко са влезли в Русия, но към днешна дата 7000 НИКОГА няма да излезат. Ама нали твоята игра е до последния украинец
14
2
 
20
 
! Отговори
Хора преди 3 седмици
Добре че има нет и от там да получаваме истинска информация,че ако чакаме на дир и днес с техните фейкове.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всъщност още не знаят колко дълбоко са влезнали в Русия, защото границата която са преминали също се мести.
12
1
 
26
 
! Отговори
6 преди 3 седмици
Зеленски, лъжат те, скоро ще разбереш какво камикадзе мъничко си
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А НАТО осъди ли Путин в Хага ? До къде стигна процеса ?
10
2
 
31
 
! Отговори
Цирк 404 преди 3 седмици
Само като прочетеш заглавието и те напушва смях.