Българи убиха с лодка край Самотраки гръцки водолаз

Нашите ловели риба, гмуркачът също
4 юни 2024 18:30, Петър Бойчев
46
Българи убиха с лодка край Самотраки гръцки водолаз
Снимка 24 часа

Близкият до Александруполис остров Самотраки потъна в скръб след трагедия, разиграла се в морето до пристанищния град Камариотиса. Двама българи рибари с моторна лодка блъснаха и убиха 43-годишен водолаз, съобщават гръцки медии.

"Всички са потресени, тъй като има специален коридор откъде да минава лодката, но явно нашите не са се съобразили. Инцидентът е станал на 3 юни", разказаха пред "24 часа" българи, живеещи в Гърция.

"Жертвата е Хризостомос Сарандос, на 43 г., който работи като сезонен пожарникар. Той загуби живота си, след като в него се блъсна моторна лодка с двама българи, които също бяха излезли на риболов", уточняват тамошни медии.

Според тях загиналият бил отличен гмуркач. Той обозначил с шамандура мястото, където лови риба. Двамата българи, които са били на борда на лодката, не са я видели и са минали през нея, убивайки Сарандос, категорични са местни.

Те са арестувани от бреговата охрана и са в Камариотиса. Не се съобщават имената им и от кое населено място са.

Тялото на загиналия е било транспортирано с лодка на бреговата охрана до пристанището. Там според очевидци се е разиграла неописуема трагедия, когато майката посрещнала тялото на сина си. Много жители на Камариотиса също се струпали.

"Нека сънародниците ни се съобразяват с правилата, защото миналата година на Тасос и в района на Комотини местни жители бяха вдигнали ръце. Българи замятат въдици и ловят риба на плажове, където хора влизат в морето. Това е абсурдно. Видях го с очите си на плажа Кангелис до Мароня. Питах собственика на близкото заведение какво става, а той вдига ръце и отговаря: "Какво да им кажем? Българи!", разказа пред "24 часа" Деси Танчева, която от години живее в Комотини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От 10 годишен опит като харпунджия ще ви кажа, че буя се вижда дори и от километър. Друг е въпроса дали са били адекватни, пияни или дрогирани, че да не го видят. От друга страна, редовно по нашето черноморие хора с джетове и лодки са идвали с цел до буя ми да видят, какво е това, дали не е безстопанствено, или просто да го ползват като точка, до която да си правят обиколки. Пълна неграмотност.
36
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цела Гърция е българска земя, земя на траките, Данай сциганина от Египет доиде и почнаха да избиват местните траки преди няколко хиляди години, взеха ни древните букви, история и земята избиха траките, яката древногръцка история е взета от траките, проклятието на траките няма да ги подмине, и пак ще е българска земя, ние българите много обичаме морето и то си е наше, гърците обратно в Египет откъдето са дошли, това ще се сбъдне
35
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цела Гърция е българска земя, земя на траките, Данай *** от Египет доиде и почнаха да избиват местните траки преди няколко хиляди години, взеха ни древните букви, история и земята избиха траките, яката древногръцка история е взета от траките, проклятието на траките няма да ги подмине, и пак ще е българска земя, ние българите много обичаме морето и то си е наше, гърците обратно в Египет откъдето са дошли, това ще се сбъдне
34
3
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
Никой нормален човек не се е ваксинирал.
33
6
 
4
 
! Отговори
Караибрахим преди 3 месеца
Също и цял свят се ваксинира, българите не искат, щото били най-умни. Хахах.
32
4
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
Яз тамън саках да си регистрирам моторницата у Грция, оти саках да ловим риба, ебаго... Сичко пропада, па требе да а влачим на Сарафово, *бати късмет!
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До E-га ти (30) Явно си толкова ниско интелигентен че изобщо не схващаш същината на коментарите. А и няма как да ти се обясни. Всеки вижда действителността през призмата на интелектуалното си ниво.Когато си глупав няма да станеш умен колкото и да четеш или да те учат.Няма начин!!!
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Друго си е да те утрепят с джет на слънчака, особено ако убиецът е татуиран анаболен сkoт имащ бизнес с хотели.
29
1
 
14
 
! Отговори
E-га ти преди 3 месеца
коментаторите - нихилисти. Българи има всякакви, както гърци, норвежци и т.н. Тези ще поумнеят, но късно. Жалко за човека.
28
0
 
18
 
! Отговори
Зелен Шебек преди 3 месеца
Поредното дъно на журналистиката в този смешен сайт. Не бил харпунджия , а бил ВОДОЛАЗ ,, не се е обозначил с буй , а с ШАМАНДУРА ( като главата на редактора ) . Иначе , бог да го прости човека , а пишман рибарите ни да получат заслуженото си .
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Затова ходете на Слънчака и Златничака. Там няма българи.
26
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Българите са УлигУфрени и това не е тайна за останалият свят!!Това за рибата съм го виждал в Гърция много пъти.С лодките също.Българина след 1989 е като маЕмуна на която са дали Калашник със свален предпазител.Преди години един ЕдЕот уби свой приятел с лодка щото дал газ когато оня се къпел около витлото.Нямам думи за тая проста нация!!
25
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Те българите ако имаха акъл, нямаше да гласуват за ГЕРБ-ДПС, ИТН, Възраждане. Направо да въведат пълна забрана за преминаване в гръцка територия на български граждани.
24
1
 
11
 
! Отговори
БУНГУР преди 3 месеца
Камариотиса - е столицата на остров САМОСТРАКИС......САМОСТРАКОН е два пъти по-голям от Тассос, а има три пъти по-малко хора на острова -- само 5600 човека. ТАМ ИМА УНИКАЛНИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ.
23
0
 
20
 
! Отговори
Николай Стоименов преди 3 месеца
Сега дупе да им е яко ,това не е България
22
13
 
2
 
! Отговори
Вулгарис кендзакис преди 3 месеца
Ай ся вий за един грък ли сте
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Според мен много силно възможно е да не са знаели шамандуратa на водолаза какво означава и да са решили да отидат точно към нея. То затова човек трябва да има малко обща култура, а не да си мисли "Аз съм българин и си знам всичко, сега ще ви покажа как се кара лодка!"
20
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз затова НЕ искам да ходя да почивам на места където ходят българи.
19
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Българите са диваци.
18
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
едно х0м0 по малко ! агонията на х0м0атлантици е музика за моите уши !