ћосква призна: »ƒ стои зад атаката в " рокус сити хол"

”крайна също била замесена пр€ко зад нападението
24 май 2024 09:53, јлександър ѕопов
58
ћосква призна: »ƒ стои зад атаката в " рокус сити хол"
—нимка: Ѕ√Ќ≈—/≈–ј

–уси€ за първи път €сно призна днес отговорността на организаци€та "»сл€мска държава" (»ƒ) за атаката срещу концертната зала „ рокус сити хол“, ко€то на 22 март отне живота на най-малко 144 души, а ћосква за€ви, че ”крайна е отговорна за не€, предаде ‘ранс прес.

„ѕо време на разследването (...) беше установено, че подготовката, финансирането, нападението и изтегл€нето на терористите са били координирани по интернет от членове на „»сл€мска държава-’орасан“ – афганистански€ клон на »ƒ. “ова за€ви директорът на руската служба за сигурност (‘——), јлександър Ѕортников, цитиран от руската агенци€ –»ј Ќовости, предаде ј‘ѕ.

“ой обаче поддържа тезата и за украинско участие.

„–азследването продължава, но вече може да се каже със сигурност, че украинското военно разузнаване е пр€ко замесено в това нападение“, каза Ѕортников, но не представи доказателства в подкрепа на твърдението си, посочва –ойтерс.

Ўефът на ‘—— също така обвини военни€ съюз Ќј“ќ, че улесн€ва прехвърл€не на „наемници и бойци на международни терористични организации от Ѕлизки€ изток, —еверна јфрика и јфганистан“ в ”крайна, за да могат да воюват срещу руските сили там.

„»сл€мска държава“ пое отговорност за клането в концертната зала през март, а американски служители казаха, че разполагат с разузнавателна информаци€, ко€то показва, че то е извършено от афганистански€ клон на терористичната мрежа – „»сл€мска държава-’орасан“. ”крайна многократно отрече да е имала нещо общо с атаката./Ѕ“ј

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


58
ќще от Ќќ“»‘» ј÷»»
ѕолезни храни, облекчаващи артрита
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
56
0
 
2
 
! ќтговори
ѕетър преди 3 седмици
“е лошите јмериканци им казаха 1 месец преди атентата, зашото го знаеха от *** .«ащо лошите јмериканци като толкова много зна€т не предотвратиха атетата на јл  аида в ‘јў ?«ащото не зна€т нищо буахаха.
55
3
 
2
 
! ќтговори
емо преди 3 седмици
русофоба попов съзнателно е сгрешил наименованието на стати€та, с цел промиване на елементарни мозъци - разследването намира пр€ка връзка между атентата и военното разузнаване на украйна, за което безпределно €сно за€в€ва бортников, чието из€вление между другото се цитира в стати€та. и тези лъжци се наричат журналисти.
54
2
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ƒо јнонимен –уси€ ако е държава кат овиц то българи€ смешка ли е? “ака и не разбирате колко унищожително е една слав€нска култура да "скача" на друга такава.
53
6
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
...може да се каже със сигурност, че украинското военно разузнаване е пр€ко замесено в това нападение... ≈два ли има н€кой, който даде съмн€ва, че ”крайна не е замесена.
52
7
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ќкрайна ще си плати за всички терористични актове, нищо н€ма да остане от та€ квази държава
51
10
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
разбира се че ще обвин€т и ”крайна, то лукавостта на ти€ н€мат граници. —амо лъжи и изнудване може да се очаква от т€х
50
9
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
–уси€ е държава като виц! ќнзи ден ѕутин изпрати 2 хеликоптера,самолет и 50 спасители заради катастрофата, в ко€то загина ирански€ президент! ј в якути€ - руската столица на диамантите, въпреки катастрофалните наводнени€,още чакат държавна помощ??? Ѕурлаците н€ма да заживе€т нормално никога ,докато ги управл€ва  √Ѕ!
49
9
 
9
 
! ќтговори
ј бе преди 3 седмици
≈,че ще призна€т беше €сно! –уската политика е смес от руски народни приказки,пропаганда и шизофрени€! ƒоскоро т€хно знаме б€ха спортистката ≈лена »симбаева и ћћј боеца Ќурмагомедов! ќказа се ,че първата е емигрирала на  анарските о-ви,»спани€ и си живее там,а дагестанеца е станал гражданин на ≈мирствата,което значи че се е отказал от руско поданство! “акива ми ти патриоти,да и завидиш на –уси€...
48
5
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
јз чета друго: ”краинското военно разузнаване има непосредствено отношение към терористични€ акт в " рокус сити хол".
47
1
 
6
 
! ќтговори
Ўебек преди 3 седмици
«аглавието пак е объркано, типично за днешните медии...
46
4
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
“аджикистанците са н€гали към Ѕеларус бе, даже Ћукашенко си призна. јман от фейк нюз
45
9
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ƒо всички зна€т “ези терористи са б€гали към ”крайна, а сградата е собственост на евреи; а жената на нападнати€ словашки€ премиер е украинка. “ози цирей ”крайна не се ли озапти, много непри€тности ще имат държавите!
44
11
 
9
 
! ќтговори
всичкото зло еот иев преди 3 седмици
толкова тона поми€, лъжи и изфабрикувани факти по адрес на ”крайна ... москалите вече н€мат здраво работеща жичка в главите си, вс€ко зло срещу –уси€ им се привижда, че идва от  иев .. напълно са си загубили ума, но сами са си виновни, фабриката за лъжи, парано€та и ирационалното мислене рано или късно удр€ обратно, и те вече не зна€т на какво да в€рват, смешници
43
11
 
11
 
! ќтговори
всички зна€т преди 3 седмици
руски€-московски клон на »ƒ»Ћ който се казва *** е под ръководството на световни€ терорист- ѕутин .
42
5
 
13
 
! ќтговори
стига бе преди 3 седмици
√лавното разузнавателно управление на ћинистерството на отбраната (√”– ћќ) на ”крайна има пр€ко отношение към терористичната атака в " рокус сити хол". “ова за€ви директорът на ‘едералната служба за сигурност (‘——) на –уси€ јлександър Ѕортников. Ќе знам как сте в четене с разбиране, но заглавието е подвеждащо.
41
12
 
16
 
! ќтговори
 рим не е руски преди 3 седмици
всички знаем че най-големите терористи са руснаците- свал€т пътнически самолети, убиват жени и деца , унищожават болници, детски площадки, жилищни сгради, €зовири, хранителни и енергийни запаси. –уско- ћосковски€ клон на »дил се казва:***!- седалище -адрес ўјЅј Ќј ћ»ƒ»Ћ ¬ –”—»я ’орошевское шоссе, 76б, р€дом со штаб-квартирой √–” в ћоскве.
40
10
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
Ќема никво значение, че както винаги колхозниците лъгаха и лъжат като разпрани, важното е кјпейките да им в€рват. » така алкохолиците вече усп€ват да лъжат трето поколение кјпейки и те се радват и чакат да дойдел бащицата им и да им оправил живота хахаха
39
5
 
10
 
! ќтговори
 рим не е руски преди 3 седмици
адрес ўјЅј Ќј »ƒ»Ћ ¬ –”—»я ’орошевское шоссе, 76б, р€дом со штаб-квартирой √–” в ћоскве.
38
8
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
»сл€мска държава стои зад атентата, еди кой си клон, еди кой си адрес и тн. ама... и ” –ј…Ќј седи зад атената - ахахахаха
37
4
 
7
 
! ќтговори
ƒарк преди 3 седмици
јтентаторите р€дко биват предварително разкривани ¬ —јў да им направи впечатление, че атентаторите от 11 септември 2001 са се обучавали в —јў да пилотират самолети за стотици пътници без да вземат уроци по излитане и кацане?≈то това може да се нарече фрапантен пропуск,за по€снение на тези по-долу дето пишат,че –уси€ станала за см€х.ќт бившите републики търс€т прехрана в не€ и е €сно какви са,за да се хванат на такива неща за по под десет хил€ди лева.¬ъв всеки случай джихадистите не искат пари.