Откриха плъх в бял нарязан хляб

Изтеглят над 100 хиляди опаковки, случаят е от Токио
9 май 2024 19:12, Инна Ангелова
21
Откриха плъх в бял нарязан хляб
Снимка: Robert Owen-Wahl от Pixabay

Над 100 хиляди опаковки от бял нарязан хляб ще бъдат изтеглени след като в един от пакетите беше намерен плъх между нарязаните филии. Животиниските останки от “малко животинче” са били намерени в партиди от хляб "чоджуку". Това е много ферментирал хляб, известен със своята изключително дъвчаща текстура. Той е произведен от фабрика, базирана в западната префектура Токио.

Японската компания Pasco Shikishima Corporation заяви, че разследва как части от „малко животно“ са попаднали в два пакета хляб на филийки. Оттам добавиха, че досега никой не се е разболял след консумация на продукта, цирита bTV.

По-късно от компанията потвърдиха пред CNN, че останките са от плъх. "Ще изтеглим продуктите по-долу, които са произведени на същата фабрична линия, и ще спрем въпросната линия, за да определим причината и да приложим контрамерки", се казва в изявлението на японската компания. Пред CNN от компанията казаха, че въпросният продукт не се продава в чужбина.

Японската компания Pasco е основана в далечната 1920 година. Тя е основен източник на хлебни изделия. В компанията работят над 3 хиляди служители. Белият хляб е основен продукт за много японци, когато им се прииска да хапнат нещо в западен стил, или „йошоку“, като алтернатива на традиционната японска храна.

Инцедентът с намерения плъх в хляба е поредната черна точка в множеството скандали, които са свързани с безопасността на храните в Япония. Азиатската страна не е и надежден износител на храни.

През март японските здравни власти наредиха изтеглянето на три хранителни добавки, произведени от Kobayashi Pharmaceutical, голям производител на лекарства, след смъртта на няколко потребители. Повече от 100 други бяха хоспитализирани.

През август миналата година доставчикът на храни Warabeya Nichiyo разкри два случая на хлебарки в оризовите му топки, които са били продавани в магазин 7-Eleven в Сайтама, северно от Токио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Японияхлябплъххигиена
Още от Свободно време.
Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
РАДВАЙТЕ СЕ - ХЛЯБА ИДЕ С БЕЗПЛАТНО МЕЗЕ!!...
12
0
 
0
 
! Отговори
На снимката : преди 1 седмица
Съсел акаДенк0ФФ се въобразява като сандвич...
11
0
 
2
 
! Отговори
Ми кво преди 1 седмица
Сандвич по европейски норми
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 7Трай бе идолопоклонник....айде да не ти казвам какво стана тук в велика Великобритания намериха конско и магарешко месо може би дори от плъхове в заготовки за бургери...но за разлика от Japanistan тук затвориха и закриха фирмата със всичките и заводи
9
2
 
4
 
! Отговори
1262 преди 1 седмица
Преди 30 г бях в местната болница със синът ми, опериран от апандисит. Вечерта даваха леща, но той не трябваше да яде 24 часа, а на придружителите храна не се даваше. В чинията си болният на съседното легло намери краче от мишка. Така че нищо ново.
8
0
 
4
 
! Отговори
Медиите са лайна преди 1 седмица
- каза случаен гражданин, чакащ за автобус на спирка в Найроби, Кения.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От времето на късния соц и ранната демокрация, помня че дядо ми купуваше бира само в зелени бутилки, защото бяха по-прозрачни и всяка се оглеждаше внимателно за наличието на предмети и добавки.
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Специално за батериите в козунака ... почти е сигурно, че е фотошоп. Тази батерия щеше да гръмне при изпичането, нали? Тогава козунакът нямаше да има търговски вид, и никой нямаше да го купи. Пък може и да има глобална акция "Как да откажем клиентите да купуват храни, да ядат по-малко ..., да вдигнем цената на храните". Хипермаркетите реват на рамото на Радев, че 15% търговска надценка за хляба им е малко. Не било европейско това.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Примоция: купуваш хляб получаваш сандвич
4
1
 
10
 
! Отговори
Назад са Япония преди 1 седмица
Ние вече го продаваме с батерия... Отдавна минахме етапа с плъхове и други животни...Така да се каже, по-технологични сме от тях....
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е,ние сме по-напреднали.В нашия хляб има батерии.Къде са те,къде сме ние!
2
1
 
9
 
! Отговори
Ббб преди 1 седмица
Като не е в БГ, защо го споменавате. След батерията, викам, и животинка..
1
2
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
Мен това какво ме грее?