Завърналите се от Украйна са убили над 100 души

Присъдите обаче са ниски
27 апр 2024 20:00, Стела Стоянова
112
Завърналите се от Украйна са убили над 100 души
Снимка БГНЕС, архив

Завърналите се от Украйна руски военни за две години са убили 107 души и поне 100 са получили тежки травми в резултат на престъпления, сочи изследване на сайтът "Вёрстки", основано на медийни публикации и съдебни регистри.

Върналите се военни са извършили минимум 84 престъпления с човешки жертви: 55 убийства, в които са загинали 76 души, 18 случаи на нанасяне тежки телесни травми с 18 жертви, девет нарушения на пътното движение, довели до смъртта на 11 души.

Има и два случая на склоняване към употреба на наркотици, в които са починали двама непълнолетни. Според присъдите, които анализира "Вёрстка", за убийствата на върналите се от Украйна получават от 6 до 11 години колония, другите военни - от 7.5 до 10 години. Ако са съдени и по допълнителни членове от НПК присъдите нарастват до 22 и 20 години съответно.

По делото за нанасяне на тежки телесни повреди, довели до смърт, присъдите са малко по-ниски - от 5.5 до 10 години и 8 месеца колония за наемниците от ЧВК Вагнер и от 6 до 9.5 години за останалите военни. Очевидно е, че участието във войната е смекчаващо обстоятелство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: Украйнаприсъди
Още от Миш-маш
Пет заблуди за детокса, в които няма смисъл да вярвате
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
15
 
! Отговори
Световна новина преди 3 седмици
В Мексико всяка година убиват около 20 000 души. В САЩ толкова.
80
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
влязох в сайта, и там пише за 55 убийства и 76 загинали? Статията е значително по-дълга, защото има конкретни случаи със снимки
79
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ама Зеленски е евреин, как го изкарахте нацист русофилчета, като Путин го нападна първи :)))
78
6
 
17
 
! Отговори
Луд умора няма преди 3 седмици
Украинската Съветска Социалистическа Република имаше население 52 милиона. Демократична Република Украйна днес няма и 25 милиона - пенсионери, инвалиди, вдовици и сираци. Но това не тревожи бившият вече президент Зеленски. Той се загрижил за престъпността в Русия. Трагедия!
77
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Зеленски е евреин, доколкото знам :)) Не знаех, че неонацисти са евреи русофилчета :))
76
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А от фронта няма ли новини. Някой днае ли какво става там?
75
14
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 седмици
Крокус сити хол Part-2 Бум-бум-бъм,бум-бум-бум!
74
4
 
20
 
! Отговори
Юлиян преди 3 седмици
Ако се сметнат всичките прикрити и подминати убийства извършени от неонацистките бригади на Зеленски и неговият "режим",въпросните 100 убийства ще ви се видят като капка в морето.На "подконтролните"все още на Киев територии животът не струва нищо."Освободените" от морални задръжки членове на "Азов","Десен сектор","Айдар'" и останалите не правят разлика.Дали ще убият муха или човек за тях е все едно.Тренират го вече 10 години.
73
4
 
16
 
! Отговори
Юлиян преди 3 седмици
Само да не тръгнем и ние да изнасяме данни за убийствата извършени от украински военни срещу свои по време на войната.За такива извършени след завръщане естествено няма данни,понеже такива няма.Връщат се или безръки или слепи.Други"контузии"в украинската армия по понятни причини"не вървят".Ротация няма.А това,че голяма част от воювалите са с психически увреждания спор няма.Войната е нещо ужасно.Веднъж извършил убийство,вече си в графата"откачили".Войната не е филм,пък бил той и най-реалистичния.
72
3
 
19
 
! Отговори
Простотията няма преди 3 седмици
почивен ден. Аре тогава - Сравнете го със статистиката на масовите убийства в САЩ за 2 години/при това без да са ходили на фронта/. Напишете колко бандери са се върнали бременни от фронта след изнасилване. Пещерната фобия е опасна за мисълта.
71
4
 
15
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 3 седмици
Тази "новина" изглежда е написана от китаец, който е научил българския език от сомалиец в Аржентина, който го е научил от виетнамка, работила 6 месеца в Ловеч в средата на 80'те години на миналия век. Беемти и неграмотността колосална бугггарска!
70
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Добре но снимката защо е на зеленски защо не е на мумията. Какви са тея знамена. Едно украинско и две.други даже май руски.
69
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Посоченият руски сайт е достъпен. Влезте там и ще намерите далеч по-ясно и разбираемо написана информация.
68
2
 
12
 
! Отговори
нЕмам думи! преди 3 седмици
Забелязахте ли гениалния израз "55 убийства, в които са загинали 76 души"?
67
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Става въпрос за престъпления, извършени от хора, които са воювали в Украйна. Тези престъпления те са извършили след като са се върнали от война - 107 убийства и 100 тежко ранени човека, които са били нападнати, но са останали живи, макар и с тежки травми.
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На нашата улица имаше родео тази вечер и две три нерегламентирани кръчми по входовете каквато е модата на последък. Това сме видели а колко не сме видели. Навсякъде е хаос.
65
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всеки отделен воин ли е убил минимум 84 човека? Кой кого съди след завръщането в Русия? Много объркано и неясно е написан този материал, но поне е казано от кой конкретен сайт са взети данните. Най-добре да влезем в този руски сайт и да разберем за какво всъщност става въпрос.
64
7
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 седмици
Всъщност никого не са убили. Завръщащите се от фронта главорези сформират отряди от доброволци, които подържат градинките, косят трева или превеждат слепци по светофарите.
63
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До информационна война срещу Русия. Тя се води от много години и затова се стигна до война , която е подготвяна много отдавна. Украинците манипулирани и са обработвани срещу Русия години наред. Жалко че са се потдали....
62
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сорросоидна пропаганда. Освен че и тука е така.