Змия в купето забави японски скоростен влак

Средното закъснение на влаковете е 0,2 минути
17 апр 2024 09:48, Инна Ангелова
10
Змия в купето забави японски скоростен влак
Снимка: Foto-RaBe от Pixabay

Пътуващ във влака между Нагоя и Токио предупреди охраната за 40-сантиметрова змия в купето, което доведе до 17-минутно закъснение. Закъсненията на влаковете в Япония са нещо много рядко.

Когато пътуват, японците могат да вземат със себе си малки кучета, котки и други животни, включително гълъби - но не и змии.

"Трудно е да си представим диви змии, които по някакъв начин да се качат във влака на някоя от гарите. Имаме правила, които забраняват внасянето на змии в шинкансена", казва говорителят пред АФП. "Но ние не проверяваме багажа на пътниците", каза той.

Първоначално влакът е трябвало да продължи за Осака, но компанията е решила да използва друг влак за пътуването, което е довело до закъснение от около 17 минути, каза той.

Патрули от униформени охранители във влаковете-стрели бяха увеличени след смъртоносното намушкване с нож през 2018 г. в шинкансен, което шокира обикновено изключително безопасната Япония. Допълнителни мерки за сигурност бяха добавени за Летните олимпийски игри през 2021 г. и срещите на Г-7 през миналата година.

Според Японските железници, пусната в експлоатация за първи път през 1964 г., мрежата от влакове шинкансен никога не е претърпявала инцидент, който да доведе до смъртни случаи или наранявания на пътници.

Японските влакове са едни от най-бързите в света със средна скорост 285 км/ч., а средното им закъснение е не повече от 0,2 минути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: змиявлакЯпония
Още от За да се разбираме
Какво показва, че във връзката ви има стрес?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Ъ-то и талигенциятЪ преди 1 седмица
До Vihrogon и Какви журналисти сте? 0,2 минути?. Да благодарят че минутате като елемент отчитащ скоростта и разстоянията не е даден в инчове, при охлаждане на релсите в келвини на влакове с тежина в паунди, манъ Филибето. По скоро щяха да имат добавка от три голями Ъ. . . Ъ. . . . Ъ. . . . .; Ъ-та.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Японските влакове са едни от най-бързите в света със средна скорост 285 км/ч." - Оглушителни хвалби, които имаха място в началото на века и края на ХХ век.
7
0
 
0
 
! Отговори
BULLET TRAIN преди 1 седмица
не е новина - случи се във филма с Брад ми Пит
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За нас 1 часово закъснение е стандарт.... даже не се брои за закъснение .
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нашенската змия Възраждане спира всичките ни влакове за цивилизованост. Шпион до шпиона.
4
1
 
6
 
! Отговори
Vihrogon преди 1 седмица
Какви журналисти сте? 0,2 минути? За секунди не сте ли чували? 12 секунди=0,2 минути. С коя мерна единица става по-ясно?
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ТОП НОВИНА Това на снимката е кротал!
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Г.адно нещо е змията, виж туй мъжкото смок е голем п.ич!
1
2
 
0
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 1 седмица
На снимката е родна пепелянка,снимана отблизо.И там ли бизнес въртим?