Европа превежда икономиката си на военни релси

Съветът на ЕС взема това решение на 21-22 март
20 мар 2024 07:07, Петър Бойчев
358
Европа превежда икономиката си на военни релси
Снимка БГНЕС

Ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че срещата на върха на държавните глави на ЕС на 21-22 март ще вземе решения за прехвърляне на икономиката на ЕС на военна основа. Поканата към участниците в срещата беше публикувана от пресслужбата на Европейския съвет.

"Сега трябва да предприемем радикални и конкретни мерки, за да станем способни за отбрана и да поставим икономиката на Европейския съюз на бойна основа“, заяви Мишел.

Той подчерта, че страните от ЕС трябва да харчат повече и да купуват повече оръжия заедно и по-ефективно.

"Нашата основна задача е спешното предоставяне на военна помощ на Украйна“, отбеляза още ръководителят на Европейския съвет.

Мишел отбеляза, че Европейският съюз трябва да извърши ускорени покупки и доставки на снаряди за Украйна.

Ръководителят на Европейския съвет също призова страните от ЕС да се подготвят за война, за да се запази мирът на континента. Мишел призова страните от ЕС да приемат Русия сериозно като военна заплаха и да се подготвят за всеки сценарий.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
2
 
7
 
! Отговори
тт преди 6 месеца
Чакайте бе. Нали Русия беше неква измислена военна сила, която напредва с по 1 км на месец в Украйна и НАТО и ЕС са най най? Как така да се готвим за война и да я приемаме като сериозна военна заплаха? Че даже и да харчим и купуваме повече оръжия.
178
6
 
7
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 6 месеца
Великата руска армия стигна ли до Берлин или още една седмица само?
177
2
 
4
 
! Отговори
111 преди 6 месеца
До Анонимен 212: 1814 година говори ли ти нещо,слабоумник ?
176
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Играха на едро в Украйна и загубиха. Сега всички ще платим цената за тази политическа наглост и некадърност.
175
11
 
7
 
! Отговори
Мдаа преди 6 месеца
Май скоро Кремълските фашаги ще разберат къде зимуват раците, щом започнат европейските производства да бълват оръжия тия ще бягат до Владивосток. Няма да има прошка вече за другаря ПутиЕн
174
5
 
8
 
! Отговори
И преди 6 месеца
До реалист Като загуби, какво следва? Путин не може да се оправи с мизерията в Русия, а какво остава с нова територия и още 50 млн. човека /и то враждебно настроени/. Гледах дебат между двама руснаци и единия попита:"За какво ни е още земя, като нашето ПВО и тази не може да охранява.Украинските дронове минават и поразяват цели навътре в страната?".
173
0
 
6
 
! Отговори
Локхийд Мартин преди 6 месеца
Хареса това !
172
4
 
4
 
! Отговори
Тодор Живков преди 6 месеца
До Дежа вю. Който е учил история знае, че икономиката на СССР е на военни основи още от края на гражданската война. С други думи от след 1920 година. В момента на нападението на Хитлер СССР разполага с над 20 000 /двадесет хиляди/ танка. Толкова не е имало в целия свят. САЩ по това време разполага с около 200. Хитлер с 4000. И до къде стигна САЩ? Стана световен дарител на оръжие.
171
7
 
8
 
! Отговори
Абе преди 6 месеца
До Анонимен 216 Те руските танкове са забуксували още в Украйна, вие ги чакате да МИНАТ през Берлин! И накъде ще отидат?
170
6
 
15
 
! Отговори
реалист преди 6 месеца
Проблемът е, че никой не разбира все още, че Украйна губи войната и ще загуби цялата си територия, ако няма реалисти, които да виждат че войната е изгубена и трябват много отстъпки. Нищо лошо не е станало пробваха се срещу рашките за сметка на украинците и последните ще платят цената, нищо ново под слънцето.
169
2
 
5
 
! Отговори
Добре де преди 6 месеца
До Лично мнение Ако се пуснем от това хоро за кое ще се хванем? Или ще слагаме потурите и ще играем кючек/между другото няма да е сложно той е във всяка чалготека/? Изобщо мислите ли си, че Путин ще си развали отношенията с Турция заради нас? Та турците свалиха руски самолет и той се направи на ударен, а ще мисли за нас!
168
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
СЕТИЛА СЕ МАРА ДА СЕ ПООБАРА!!!! РУСКИТЕ ТАНКОВЕ СКОРО ЩЕ МИНАТ ПРЕЗ БЕРЛИН УМРЕЛТАШКИ ЕВРО УБИТАЦИ
167
4
 
1
 
! Отговори
Изтатрузен демократ преди 6 месеца
Татрузиха ни, и Боко и Доган и Кир и Кокор и Христо и Делян и Денков и Гаргамел и Урсула и Борел и Бидоня и джуджето Зе. И докато не приложим втория закон на Нютон, ще продължават да ни татрузят.
166
1
 
11
 
! Отговори
Ама преди 6 месеца
До Тенгри кан Тук може да си псуваш Бойко, президента и който искаш от управляващите,да протестираш и да си търсиш правата/отделен въпрос е , колко ще ги намериш/, ама там ако някой да започне да говори против царя, просто пие чай, пада от високо, блъска го автомобил и други подобни случки и не по- малко го отнася семейството му. Ега ти и демокрацията!
165
7
 
3
 
! Отговори
Лично мнение преди 6 месеца
Хванали сме се на позорно хоро. Хората, които ни накараха да освободим мечките на мечкадарите, сега нас са вързали на тяхната каишка. И ни карат да танцуваме. Иначе -пръчката!
164
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До "Но тя историята се повтаря за ненаучилите я." - и кога точно в Париж се е вяло Руско знаме? *** можеш да видиш, кога цялата аристокрация на Русия е говорила френски, а великите руски градове са построени от западни Архитекти.
163
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сиреч скоро ще се вее руското знаме на някоя тухличка в изравнен със земята Берлин (може и Париж). М..лоумници го управляват този прогнил ЕС. Но тя историята се повтаря за ненаучилите я. Жалко, че ще повлекат и много други в м..лоумното си самоубийство.
162
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Шаран 8 лева килото 210 - не си губи времето! Тук са си спретнали седянка няколко тRола които "умират Европа" вече две години! Безполезно е да се опитваш да стигнеш до "разума им" - те нямат такъв!
161
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До до 201 Шаран 8 килаЗапомни си коментара и си го припомни през 2030г. Европа и сега е много по-подготвена от теб и всеки друг псевдо-мъжкар за бой. Те имат достойнство, а не ползват това на Путин като свое. Такива като теб са мъже само, защото не са жени. Да не говорим, че само полицията в Европа е в пъти по-подготвена от цялата българска армия и такива кат тебе дет са пушили на пост по 1-2г. в казармата. Аз съм бил 2г войник и освен скатаване и гаври с новобранци друго нямаше.
160
2
 
12
 
! Отговори
Хм преди 6 месеца
До До 179 Значи смятате, че след като считам България за своя Родина/майка/, а не Русия от това печеля долари? Честно, не сте добре!