Европа превежда икономиката си на военни релси

Съветът на ЕС взема това решение на 21-22 март
20 мар 2024 07:07, Петър Бойчев
358
Европа превежда икономиката си на военни релси
Снимка БГНЕС

Ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че срещата на върха на държавните глави на ЕС на 21-22 март ще вземе решения за прехвърляне на икономиката на ЕС на военна основа. Поканата към участниците в срещата беше публикувана от пресслужбата на Европейския съвет.

"Сега трябва да предприемем радикални и конкретни мерки, за да станем способни за отбрана и да поставим икономиката на Европейския съюз на бойна основа“, заяви Мишел.

Той подчерта, че страните от ЕС трябва да харчат повече и да купуват повече оръжия заедно и по-ефективно.

"Нашата основна задача е спешното предоставяне на военна помощ на Украйна“, отбеляза още ръководителят на Европейския съвет.

Мишел отбеляза, че Европейският съюз трябва да извърши ускорени покупки и доставки на снаряди за Украйна.

Ръководителят на Европейския съвет също призова страните от ЕС да се подготвят за война, за да се запази мирът на континента. Мишел призова страните от ЕС да приемат Русия сериозно като военна заплаха и да се подготвят за всеки сценарий.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В Полша отчетоха милиони загуби сред зомбитата на киевският наркокаретл. "Вярвам, че украинските загуби трябва да се броят в милиони, а не в стотици хиляди. Няма резерви в тази държава, няма с кого да воюва. Украйна губи тази война в много, много драматична ситуация", каза бившият началник на Генералния щаб на полската армия генерал Раймунд Анджейчак.
218
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"От началото на тази година за 77 дни самолетите на руските въздушно-космически сили са хвърлили над 3500 авиационни бомби върху украински позиции, което е 16 пъти повече от 2023 г.", каза заместник-министърът на отбраната на киевската хунта Иван Гаврилюк. Русия напомня на украинския служител, че безкрайността не е границата и ФАБ никога няма да свършат, точно както УМПК към тях.
217
6
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
До на 10та степен/254 "... една победа на Русия ще бъде катаклизъм за покупателната способност на францетата" - така е. Три години след победа на Русия, франция няма да има нито една територия с марионетен режим в Африка. Може би само в Полинезия ще чакат самолетите с евра от Париж... освен ако Китай не дойде с по-добра оферта.
216
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Н-ние Запорожие. В Ореховския сектор ситуацията не се е променила много - битката за Работино продължава. Руските бойци държат южните и източните покрайнини на населеното място, а зомбитата се опитват да навлязат от западните покрайнини. Незначително настъпление на ВС на РФ е регистрирано северозападно от Вербовое.
215
2
 
6
 
! Отговори
Енгелс кап т преди 5 месеца
За да разнообразим от руските фейкове и опорки: авиобазата Енгелс на руската стратегическа авиация е била атакувана и три дрона са експлоадирали вътре в нея.
214
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами ако искаме да живеем в демокрация, а не в диктатура от тип "американска колония" не трябва да подкрепяме Украйна.
213
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Донецко н-ние. Тук основната активност на воюващите страни се наблюдава в Красногоровка. Зомбитата на киевската хунта провеждат собствени контраатаки, като на места имат успех. Те използват пехота и бронирана техника, за да изтласкат ВС на РФ от южните покрайнини на н.м.. Засега изглежда, че зомбираната по натовски стандарт биомаса може да постигне своите цели и задачи. В Георгиевка се водят боеве, но без напредък за двете страни.
212
4
 
3
 
! Отговори
2 преди 5 месеца
Зомбираната по натовски стандарт биомаса се опитва да отвлече вниманието на ВС на РФ от настъплението в западната част на Авдиевка с атаки по северния фланг. От страната на Новокалиново и Очеретино зомбитата водят разузнаване със бой. Вероятно тези зомбирани формирования скоро ще се опитат да нанесат флангова атака, използвайки по-сериозни сили.
211
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Ако искаме да живеем в демокрация, трябва да се готвим за война с Русия.
210
3
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
До Анонимен/230 "Бойците на бригадата са много по-заинтересовани от попълването на бригадата, така че подкупите няма да помогнат"" - това е добре! Все пак те ловат про'с'таци, които са гласували за НАТО, нали? Дано азовците дойдат скоро и у нас да мобилизират тези, които на 2 Април гласуваха да ги командват от Брюксел!
209
2
 
1
 
! Отговори
на 10та степен преди 5 месеца
Във френския парламент нежният премиер размахвайки френетично ръчички и с обезумял поглед вика, че една победа на Русия ще бъде катаклизъм за покупателната способност на францетата, инфлация при храните на 10та степен, експлодиране цените на енергията на 10та степен
208
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 5 месеца
Авдеевско н-ние. Вчера н.м. Орловка е освободено и взето под контрола на ВС на РФ. Киевската хунта, както винаги говори за изключително тежка обстановка в северозападните покрайнини на н.м. завчера. Сега пред ВС на РФ се отваря пътят към Семьоновка, която е главната крепост на киевският наркокартел западно от Авдеевка. Продължават тежки боеве в района на Бердичи, където зомбитата използват пехота и бронирана техника. Води се взаимен обстрел от артилерия и безпилотни летателни апарати (FPV дронове).
207
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 247 Ти ли го казваш. Специалиста който не е виждал не само СУ 57 аме и СУ 34. Хахахаха.
206
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 244 Вие не можете да се доберете до Днепър при Херсон, за Одеса се размечтали.
205
1
 
0
 
! Отговори
Фондер Говнен преди 5 месеца
Яжте червеи и насекоми
204
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Артемовско н-ние. Настъплението на ВС на РФ на този участък от фронта спря за кратко. В момента руските бойци отразяват контраатаки на зомбаците, а руската авиация и артилерия изравняват със земята позициите на зомбираната по натовски стандарт биомаса на фронта и в близкия тил. В рамките на своите контраатаки зомбитата не успяха да изместят ВС на РФ от предните им позиции в Богдановка и Ивановское (Красни).
203
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
90% от руснаците гласуваха Одеса отново да бъде руски град, и в Черно Море руските военни и търговски кораби да пътуват свободно.
202
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До #236 Ако беше запознат с тези технологии щеше да знаеш колко нелепо е това, което пишеш.
201
1
 
2
 
! Отговори
2 преди 5 месеца
На южния фланг на северское н-ние зомбитата извършиха серия от атаки на малки групи почти по цялата линия от Орехово-Василевка до Раздоловка. Най-вероятно това е опит да се идентифицират позициите на ВС на РФ в този район и да се отвлече вниманието от щурма на Северское и Артемовск.
200
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
След връщането на Одеса храните в ЕС ще скочат десетократно.