Европа превежда икономиката си на военни релси

Съветът на ЕС взема това решение на 21-22 март
20 мар 2024 07:07, Петър Бойчев
358
Европа превежда икономиката си на военни релси
Снимка БГНЕС

Ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че срещата на върха на държавните глави на ЕС на 21-22 март ще вземе решения за прехвърляне на икономиката на ЕС на военна основа. Поканата към участниците в срещата беше публикувана от пресслужбата на Европейския съвет.

"Сега трябва да предприемем радикални и конкретни мерки, за да станем способни за отбрана и да поставим икономиката на Европейския съюз на бойна основа“, заяви Мишел.

Той подчерта, че страните от ЕС трябва да харчат повече и да купуват повече оръжия заедно и по-ефективно.

"Нашата основна задача е спешното предоставяне на военна помощ на Украйна“, отбеляза още ръководителят на Европейския съвет.

Мишел отбеляза, че Европейският съюз трябва да извърши ускорени покупки и доставки на снаряди за Украйна.

Ръководителят на Европейския съвет също призова страните от ЕС да се подготвят за война, за да се запази мирът на континента. Мишел призова страните от ЕС да приемат Русия сериозно като военна заплаха и да се подготвят за всеки сценарий.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
12
 
! Отговори
преди да започнете преди 5 месеца
да си пренасочвате и променяте икономиката в Европа единствено и само за Украйна нека да ви кажа, че Украйна си заминава, и всичките ви усилия и напъни в тази насока, ще са абсолютна загуба на средства и време. Вие сте там за да мислите за Европа, а не за някой който с нищо не сте му задължени, най вече европейските граждани искат парите им да се наливат в бездънната кажа Украйна.
38
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Европа в лицето на ЕС прави Огромна грешка! И няколко държави са о ще платят цената!
37
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Рашка на прашка....мъй великий, мъй неповторимий, а са гол гуз :)))
36
4
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
Нещо не схванах. Кой ще прибира парите от военната икономика?И как ще я поставите тая икономика на военна основа, след като плащате по 5000 евро заплати на новоевропейците? Пак ли България ще поеме лъвския пай от робския труд?Аз предлагам в името на Евроатлантизма, за се откажем от заплати и да правим снаряди на минимална бг заплата в целия ЕС. Така ще стане работата, уверявам ви.
35
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 31 "определено ще избера втората" Ама само на приказки, така, на теория ...
34
2
 
7
 
! Отговори
от германия преди 5 месеца
като ги гледам германците кви са *** ще си счупи главата ама да е на неговото чуждо мнение не признават и после се отмята търи вината в друг
33
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Предвождащият 54-броен слугинаж Пиндостан губи войната с Русия. Президентът Путин воюва срещу 54 обединени икономики на групата "Рамщайн" с общ БВП $47 трилиона и печели. Миналогодишната цел на колективния запад "да победи Русия на бойното поле" катастрофално се провали. Президентът Путин няма да се съгласи с пиндостански "мирен договор", а ще иска пълна капитулация на бендеро-нацисткия киевски режим и оттегляне на военните отановски структури зад линията от 1997 г.
32
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
То хубаво ще правим бомби и патрони,Ами Ко *** ядем ,за народа питам ,той Шарлчо гладен няма да остане...
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Обективен На тези им е от 15-20 години преди Ковид. Не им изкарвай медицинско, макар, че сигурно нямат нищо против да ги пенсионират по болест, с почести разбира се. Като Меркел.
30
6
 
16
 
! Отговори
зяещо старче 22, преди 5 месеца
Ако трябва да избирам между съсипана Европа и Русия, определено ще избера втората. А иначе предпочитам да живея спокойно в България, но за целта е наложително оxлюви-нагаждачи като теб да останат в историята.
29
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Христо Христов По-скъпи са, щото господарите ти предизвикаха война в Европа. Забелязах, че не спомена цената на горивата, че и те са ти по-скъпи, но това е сигурно щото знаеш че същите ти господари ПРЯКО ги контролират. С други думи, ако ти пукаше за това трябваше да си най-яростния противник на руските фашистки действия. Говори ми пак за това какво си "плащал".
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Преди дни бившият шеф на разузнаването /Mi6/ Ричард Дирлав направи шокиращо заявление: "Британия води "сива война" с Русия". Преди седмица Саймън Купър написа във Financial Times, че високопоставен политик от Източна Европа бил казал: "Ние се питаме "Защо да седим и да чакаме, кога Русия ще ни нападне? Защо ние да не нападнем Русия?"
27
6
 
14
 
! Отговори
Обективен преди 5 месеца
Kовида увреди мозъците на много възрастни хора ,които са на лидерски позиции навсякъде в Европа. Урсула,Борел,Макрон , сега и Мишел - хора,които са си изживяли живота и са за моргaта , без да мислят за бъдещето на младите хора и на света като цяло.
26
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ще има Рашка на задна прашка
25
5
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
До 17 "Ти конкретно как им "слугуваш"?" + Като плащам по-скъпи газ и ток. Други въпроси?
24
4
 
10
 
! Отговори
Herr Флик преди 5 месеца
По една купа с ориз на европеец дневна дажба, останалото за снаряди. Началниците искат да получат Украйна, трябва да работим здраво за техните желания.
23
3
 
1
 
! Отговори
Мдаа преди 5 месеца
До Анонимен 20 Малко по-сериозно.:)
22
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Рашките са евроазиатци, тъй че може да ги причислим към варварите, немат място в Европа :)))
21
13
 
11
 
! Отговори
Предложение преди 5 месеца
До евроидиотииии! Отидете в "братска" Расия - на хубаво, чисто, сигурно, с "традиционни ценности", богати, разбрани, свободни .... абе, всичко :)
20
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Европа няма ресурс за никакво самостоятелно производство. Първо, защото няма природен ресурс, няма добив на сурорини, изчешани са почти. Второ, няма система да наложи голямо производством защпто предприятията са частни и искат печалба, а кой ще плаща? трето, и да има снаряди, за война трябват хора, а населението в Европа е разгевезено, болнаво и "си знае правата"-няма кой да обскужва и наличната техника. Преди да заминат за Червено море, немците публикуваха, че 1/2 от корабите им са БЕЗ персонал